به روز شده در
کد خبر: ۱۲۴۲۵

بایدها و نبایدهای سلامت در روزهای داغ

در فصل تابستان و با افزایش شدید دما، با مسائلی همچون گرمازدگی و فعالیت پشه‌ها درگیر می‌شویم. جدی گرفتن علائم گرما می‌تواند ما را از خطرات احتمالی مصون نگه دارد

بایدها و نبایدهای سلامت در روزهای داغ
گروه اجتماعی آوش/نوا ذاکری

فصل تابستان علاوه بر زیبایی‌هایی که به همراه دارد دردسرهایی مانند گرما و تعریق و تشنگی را هم ایجاد می‌کند اما خطراطی مانند کم‌آبی و گرمازدگی را باید جدی بگیریم و همینطور نیش پشه‌هایی که می‌توانند انواع بیماری‌ها را منتقل کند.

علائم گرما را جدی بگیرید. تعداد قابل توجهی از مرگ‌ و میرهای جهان در طول سال، ناشی از گرماست.

در این گزارش نگاهی داریم به بایدها و نبایدهای سلامت در روزهای گرم تابستان:

مقابله با گرمازدگی

علل گرمازدگی شامل قرار گرفتن در معرض دمای بالا، به ویژه هنگامی که با رطوبت زیاد و فعالیت بدنی شدید همراه باشد که اگر درمان سریع انجام نشود خطراتی از جمله سکته را به همراه دارد.

بدن برای حفظ درجه حرارت مرکزی طبیعی که تقریباً 98.6 فارنهایت (37 درجه سانتیگراد) است نیاز به دریافت گرما از محیط یا از دست دادن گرما دارد. در صورت بروز مشکل در عدم توانایی بدن در خنک کردن دمای مرکزی خود، گرمازدگی اتفاق می‌افتد.

علائمی مثل سردرد، تهوع، سرگیجه، پوست داغ و خشک، و حتی بی‌هوشی از نشانه‌های این وضعیت‌اند که افراد سالمند، کودکان و بیماران مزمن بیش از دیگران در معرض خطرند.

برای پیشگیری از گرمازدگی تلاش کنید در ساعات اوج گرما در معرض تابش آفتاب قرار نگیرید. پوشیدن لباس‌های خنک با رنگ‌های روشن می‌تواند از گرمازدگی جلوگیری کند.ا از سوی دیگر، علاوه بر افزایش مصرف مایعات، از نوشیدنی‌های کافئین‌دار پرهیز کنید.

دردسرهای پشه‌های تابستانی

علاوه بر گرمای شدید هوا در تابستان، فعالیت پشه‌ها نیز معضل بزرگی است؛ پشه‌ها فقط نیش نمی‌زنند بلکه گاهی ناقل بیماری‌هایی همچون سالک، تب دنگی یا ویروس نیل غربی هستند.

این موجودات ریزنقش در رطوبت، آب‌های راکد و مکان‌های تاریک، تخم‌گذاری می‌کنند. پس بهتر است در تابستان آب‌های راکد در منزل را خشک کنیم.

استفاده از توری و پشه‌بند، بهترین راه مبارزه با پشه‌هاست.

اگر به بوی مواد حشره‌کش حساسیت دارید می‌توانید از گیاهانی مانند ریحان، نعنا، اسطوخودوس و اکلیل کوهی، برای دور کردن پشه‌ها استفاده کنید. این گیاهان را می‌توانید در گلدان نگهداری کنید تا علاوه بر زیبایی و خوشبویی منزل، به دور کردن پشه‌ها کمک کنند.

گرمازدگی

تغذیه در فصل گرما

بدن به دلیل تعریق در فصل گرما نیاز بیشتری به آب و مواد معدنی پیدا می‌کند پس بهتر است در فصل تابستان به طور مرتب آب بنوشید. از سوی دیگر گرما ممکن است اشتها را کاهش دهد اما وعده‌های غذایی نباید حذف شوند اما سعی کنید مصرف غذاهای چرب و تند و سنگین را کاهش دهید.

همچنین مصرف میوه‌هایی مانند خیار و طالبی و هندوانه که دارای آب فراوان هستند، می‌توانند به تعادل دمای بدن کمک کنند.

تلاش کنید در طول روزهای داغ، فعالیت بدنی سنگینی انجام ندهید و در ساعات خنک صبح یا غروب ورزش کنید.

مراقبت از گروه‌های آسیب‌پذیر

گرمای هوا، گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان، سالمندان، زنان باردار، بیماران دیابتی و بیماران قلبی را بیشتر درگیر می‌کند چرا که گرما بر فشار خون، عملکرد قلب و قند خون تأثیر مستقیم دارد.

رسیدگی به فرد گرمازده

اگر فردی دچار گرمازدگی شد اولین اقدام این است که او را به مکان خنک منتقل کنید. به فرد گرمازده مایعات خنک بنوشانید اما از نوشاندن مایعات خیلی سرد و یا نوشیدنی‌های کافئین‌دار پرهیز کنید.

در شرایط اورژانسی اگر با کاهش سطح هوشیاری فرد مواجه شدید، به سرعت او را به مراکز درمانی منتقل کنید.

ارسال نظر

آخرین اخبار