به روز شده در
کد خبر: ۷۷۶۳
آوش نقاط گردشگری ناشناخته ایران را معرفی می‌کند؛

دره شیرز؛ گنج پنهان در دل لرستان

تنگ شیرز، ۵۰ کیلومتری شمال غرب کوهدشت، استان لرستان، در مرز استان کرمانشاه و ایلام یکی دیگر از جاذبه های ناشناخته ایران است.

دره شیرز؛ گنج پنهان در دل لرستان
گروه اجتماعی آوش/ صبا شیرمحمدی

در دل زاگرس، آن‌جا که کوه‌ها دیوارهایی سر به فلک کشیده ساخته‌اند و باد صدای طبیعت را بر صخره‌ها می‌کوبد، دره‌ای نهفته است به نام شیرز؛ دره‌ای که نه‌تنها یکی از عجایب زمین‌شناسی ایران به‌شمار می‌رود، بلکه می‌تواند به یکی از مقاصد اصلی اکوتوریسم خاورمیانه تبدیل شود البته اگر شناخته شود و اگر قدرش را بدانند.

دره شیزر 4

 زیبایی‌ای که در هیچ قاب نمی‌گنجد

دره‌ی شیرز با دیواره‌های سنگی عمودی، تنگه‌هایی باریک، و رودخانه‌ای همیشه‌جاری، تصویری سوررئال از طبیعت را به‌نمایش می‌گذارد. آب سرد و زلال رودخانه‌ای که از میان صخره‌ها می‌گذرد، درختان انبوهی که در سکوت رشد کرده‌اند، و سنگ‌هایی با اشکال عجیب و رازآلود، هر رهگذری را محو تماشا می‌کند. بعضی‌ها می‌گویند شیرز، "گرند کَنیون ایران" است؛ اما واقعیت این است که شیرز چیزی فراتر از یک مقایسه است — شیرز منحصر به فرد است.

دره شیرز

ستون‌های طبیعی سنگی که گویی انسان‌ساخته‌اند؛ اما کاملاً طبیعی‌اند، حاصل میلیون‌ها سال فرسایش است. غارهای تاریخی و حفره‌هایی با آثار باستانی که نشانه‌هایی از زندگی انسان در دوران پیشاتاریخ دارند.رودخانه دائمی با آب خنک و شفاف که در دل دره جریان دارد.

دره‌ی شیرز دارای زیست‌بوم خاص و نادر شامل پرندگان، گیاهان دارویی، و خزندگان بومی است که آرامش مطلق در آن جاریست؛ جایی دور از هرگونه آلودگی صوتی و بصری.

چرا شیرز هنوز ناشناخته مانده است؟

علی‌رغم تمامی زیبایی‌ها و ویژگی‌های منحصر به‌فرد، شیرز هنوز سهمی در بازار گردشگری ایران ندارد. زیرا نبود دسترسی مناسب، فقدان امکانات اقامتی و رفاهی در نزدیکی دره و بی‌توجهی به ثبت و حفاظت آثار زمین‌شناسی و تاریخی منطقه از دلایلی است که موجب مغفول مانده این منطقه و پنتانسیل هایش شده است.

اما با راه‌اندازی مسیرهای دسترسی ایمن و مناسب برای خودروها و تورهای طبیعت‌گردی و همچنین ساخت اقامتگاه‌های بوم‌گردی با حفظ اکوسیستم طبیعی و اشتغال‌زایی برای مردم محلی میتوان این منطقه را احیا کرد. 

دره شیرز 4

 شیرز پتانسلی برگزاری فستیوال‌های طبیعت‌گردی، عکاسی و ورزش‌های ماجراجویانه مانند صخره‌نوردی و پیاده‌روی در طبیعت را دارد و با ثبت بین‌المللی شیرز به عنوان ژئوپارک یا اثر طبیعی جهانی در یونسکو می‌توان قدمی در جان بخشیدن به ظرفیت های بالقوه برداشت.

شیرز فقط یک دره نیست؛ شیرز بخشی از حافظه زمین ، بخشی از تاریخ ایران و فرصتی طلایی برای شکوفایی گردشگری پایدار است. تا کی باید این فرصت‌ها در سکوت دفن شوند؟ تا کی باید طبیعت ایران، پشت کوه‌های خاموش، فریاد نزده باقی بماند؟اگر قرار باشد فردای گردشگری ایران را از نو بسازیم، شیرز باید یکی از ستون‌های آن باشد.

دره شیزر 5

ارسال نظر

آخرین اخبار