تیکآف «ویتکاف» برای ازسرگیری مذاکرات
ویتکاف در گفتوگویی با شبکه خبری فاکس نیوز گفت که مذاکرات واشنگتن با تهران درباره موضوع هستهای به مسیر خود باز خواهد گشت. ایران اما اعلام کرده هرگونه ازسرگیری مذاکرات مستلزم آن است که واشنگتن تضمین دهد دوباره به ایران حمله نخواهد شد.

روزنامه آرمان امروز در گزارشی نوشت:
ویتکاف در گفتوگویی با شبکه خبری فاکس نیوز گفت که مذاکرات واشنگتن با تهران درباره موضوع هستهای به مسیر خود باز خواهد گشت.
ایران اما اعلام کرده هرگونه ازسرگیری مذاکرات مستلزم آن است که واشنگتن تضمین دهد دوباره به ایران حمله نخواهد شد.
ویتکاف همچنین گفت که دوست دارد تا پیش از پایان دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، وضعیت اوکراین و خاورمیانه درست شود.
وی ادامه داد: «ترامپ درست میگوید، این جنگ هرگز نباید آغاز میشد. من فکر میکنم ما به یک تصمیم خواهیم رسید و امیدوارم این یک نقطه عطف باشد. اگر ما توافقات صلح ابراهیم را گسترش دهیم، اگر به صلح پایدار در غزه دست یابیم، اگر راهی برای صلح بلندمدت در خاورمیانه پیدا کنیم و روابط با اسرائیل را عادی کنیم، این اوج موفقیت دیپلماتیک خواهد بود.»
از سوی دیگر، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که «ایران اشاره کرده آماده خواهد بود برخی گفتوگوهای فنی را ازسربگیرد.»
مدیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی افزود: ایران تعدادی تأسیسات و فعالیت دارد که باید در مورد آنها شفاف باشد.
مدیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی با بیان اینکه ایران آمادگی خود را برای از سرگیری مذاکرات در سطح فنی اعلام کرده است، تاکید کرد: احیای روابط عادی با ایران ضروری است. گروسی گفت که نسبت به بازگشت بازرسان آژانس به ایران در زمانی دیگر در سال میلادی جاری خوشبین است.
او در جمع خبرنگاران گفت که آغاز گفتوگوها با ایران درباره چگونگی ازسرگیری این سفرها(سفر بازرسان آژانس به ایران) حائز اهمیت است.
مدیرکل آژانس در این باره گفت: ما باید درباره اینکه کجا برویم و چگونه انجامش بدهیم به توافق برسیم. ما باید موضع ایران درباره این را بشنویم که چه نوع اقدامات احتیاطی لازم است که انجام شود.
در همین راستا، یک سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پاسخ به سوال روزنامه والاستریتژورنال درباره حضور تیم فنی دیدبان هستهای سازمان ملل در تهران گفت که در خصوص این خبر اظهارنظر نمیکند. این سخنگوی آژانس با این حال گفت که مدیرکل آژانس اتمی به همه طرفها «نیاز به رسیدن به یک راهحل دیپلماتیک بر اساس راستیآزمایی و نظارت اجتنابناپذیر آژانس» را مورد تاکید قرار داده است.
ضلع سوم این مذاکرات نیز اروپاست. تختروانچی در این رابطه، گفت: ما جلسهای در سطح معاونین با سه کشور اروپایی را داشتیم. این در ادامه مباحث قبلی است که هر چند وقت یکبار، درباره موضوع هستهای صحبت میکنیم.
معاون وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «نسبت به جلسه قبلی، تجاوز علیه کشورمان را شاهد بودیم»، تصریح کرد: طبیعی بود که در این جلسه ما به تفصیل در این مورد صحبت و مواضع خودمان را بیان کنیم که این اقدامی که رژیم و آمریکا انجام دادند، خلاف حقوق بینالملل بود، با هیچ کدام از معیارهای بینالمللی سازگار نبود و خلاف منشور ملل متحد بود. ما در واقع انتقاداتی به مواضع این کشورها در مورد این تجاوز آشکاری که به ایران شده بود، داشتیم.
او در ادامه گفت: یک مبحث دیگر، در مورد بحث بازگشت تحریمها یا همان مکانیسم ماشه بود که صحبتهایی از طرف بعضی از این کشورها در این زمینه مطرح شده بود. ما خیلی واضح نظرات و مخالفت خود را با این موضوع اعلام داشتیم.
تختروانچی با اشاره به نامه «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران در این خصوص گفت: وزیر امور خارجه ایران نامهای را به دبیرکل سازمان ملل نوشتند و مواضع حقوقی ما را در این زمینه تشریح کردند و اینکه این کشورها در حقیقت نمیتوانند به مکانسیم ماشه متوسل شوند. ما نظرات خود را خیلی روشن و صریح بیان کردیم و اکنون این نامه در سازمان ملل ثبت شده و در اختیار اعضای شورای امنیت است. در این مورد هم ما خیلی صریح گفتیم.
دیپلمات ارشد ایرانی در ادامه تصریح کرد: یک مبحث دیگر هم که مورد توجه بود، در مورد حقوقمان در چارچوب انپیتی بود و از جمله در مورد غنیسازی که این جزو حقوق ما هست و غنیسازی در داخل ایران باید کماکان ادامه داشته باشد. او در پایان گفت: طبیعی است که بحث رفع تحریمها و اینکه این تحریمهای ظالمانه باید هر چه زودتر رفع شود هم از مباحثی بود که مطرح کردیم.