علت اصلی حمله رژیم صهیونیستی به ایران چه بود؟
رژیم صهیونیستی بامداد جمعه ٢٣ خرداد در حالی به جمهوری اسلامی ایران حمله کرد که کشور در حال انجام روندهای دیپلماتیک بود.

روزنامه سیاست روز در گزارشی نوشت:
رژیم صهیونیستی بامداد جمعه ٢٣ خرداد در حالی به جمهوری اسلامی ایران حمله کرد که کشور در حال انجام روندهای دیپلماتیک بود.
به گزارش فارس، جمهوری اسلامی ایران با تصمیم سران و مقامات ارشد از ٢٣ فروردین امسال مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا را با میانجیگیری عمان در مسقط آغاز کرد.قرار بود طی این مذاکرات غیرمستقیم طرفین درباره موضوع هستهای به توافقاتی دست پیداکنند.مذاکرات آغاز شد و پنج دور را سپری کرد؛ هرچند با فراز و نشیب. تقویم ورق خورد و به جمعه ٢٣ خرداد رسیدیم، قرار بود دو روز بعد یعنی ٢۵ خرداد دور ششم مذاکرات آغاز شود. اسرائیل اما که از همان ابتدا مخالف هرگونه روند دیپلماتیک با ایران بود، بامداد جمعه ٢٣ خرداد یک رشته ترورهای هدفمند را در تهران اجرا کرد که طی آن فرماندهان ارشد نظامی و شهروندان غیرنظامی به شهادت رسیدند.
بسیاری از کارشناسان معتقد هستند که روند دیپلماتیک میان ایران و آمریکا برای حل آنچه به زعم آمریکا مشکل درخصوص برنامه هستهای ایران مطرح میشود با نقش آفرینی آمریکا به عنوان بازیگر اصلی آغاز شد در حالی که آمریکا به همراه شریک قدیمی خود، اسرائیل یک نقشه همهجانبه برای حمله به ایران را طراحی کرده بودند که نتیجه آن، یک حمله گسترده و ترورهای هدفمند در ایران انجام داد.
خبرنگار والاستریت ژورنال، میکل گوردون در این رسانه آمریکایی نوشت که «مذاکرات دیپلماتیک آمریکا با ایران پوششی برای انجام حملات رژیم صهیونیستی به ایران بوده است». جمهوری اسلامی ایران نیز طی جنگ ١٢ روزه توانست ٢٢ موج حمله علیه اسرائیل اجرا کرده و نقاط مهمی را مورد اصابت قرار دهد.
گذشت زمان از آغاز مذاکرات مسقط در ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ تا ۲۲ خرداد ۱۴۰۴، به وضوح نشان داد که شرایط به نفع جبهه مقاومت تغییر کرده است. در این مدت، گروههای مقاومت توانستند با تقویت توان نظامی و سیاسی خود، جایگاه بهتری در معادلات منطقهای به دست آورند. این روند نه تنها به افزایش نفوذ و قدرت آنها در میدانهای نبرد انجامید، بلکه باعث شد در مذاکرات هم با اعتماد به نفس و موضع قویتری ظاهر شوند و خواستههای خود را با پشتوانهای مستحکمتر مطرح کنند.
در مقابل، اسرائیل در این بازه زمانی با ضعفها و فشارهای فزایندهای روبرو شد که بر تضعیف موقعیتش در مذاکرات تأثیر گذاشت.
شرایط میدانی و افزایش تهدیدات از سوی گروههای مقاومت، سامانههای دفاعی و امنیتی این کشور را به چالش کشید و موجب شد تا توانایی اسرائیل در کنترل اوضاع کاهش یابد. در نتیجه، گذشت زمان عملاً به ضرر اسرائیل تمام شد و این کشور در موضعی آسیبپذیرتر نسبت به قبل قرار گرفت. در حالی که جمهوری اسلامی ایران موفقیتهای بسیاری طی این مدت به دست آورد.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دو دستاورد مهم نظامی ـ دفاعی طی بازه ۲۳ فروردین تا ۲۲ خرداد از دو دستاورد مهم رونمایی کردند. اول، موشک بالستیک «قاسم بصیر» در ١٤ اردیبهشت و دوم، یک موشک با سرجنگی ۲ تُن در ٢١ خرداد.این موشکها، دست ایران در حوزه آفندی را بیش از گذشته پُر میکند و کشورمان قادر خواهد بود همانند عملیاتهای وعده صادق هر دشمنی را با چنین تجهیزات و تسلیحاتی هدف قرار دهد.
بازه زمانی مذکور فقط دستاورد دفاعی برای جمهوری اسلامی ایران نداشت بلکه در حوزه امنیتی ـ اطلاعاتی هم موفقیتهای خوبی برای ایران به دست آمد. دستیابی به اسناد حساس رژیم صهیونیستی، بهویژه اسناد مرتبط با تأسیسات اتمی، میتواند وجهه دستگاههای اطلاعاتی ایران را در داخل و خارج تقویت کند.این موضوع نشاندهنده توانایی نفوذ در یکی از امنیتیترین سیستمهای اطلاعاتی منطقه است.
در حوزه دفاعی نیز، همانند همیشه، دهها عملیات تروریستی و خرابکارانه در نقاط مختلف کشور با موفقیت شناسایی و دفع شد. دولت جمهوری اسلامی ایران توانست طی این مدت یک ثبات نسبی در بازار ارز ایجاد کرده و از تکانههای شدید جلوگیری شود. البته نمیتوان تاثیر انجام مذاکرات را در این موضوع درنظر نگرفت.
از روزی که سید عباس عراقچی رئیس هیئت مذاکره کننده ایران و استیوویتکاف رئیس هیئت مذاکرهکننده آمریکا مذاکرات غیر مستقیم خود را با میانجیگری عمان آغاز کردند، یک شکاف تاکتیکی میان ترامپ و نتانیاهو ایجاد شد. همچنین؛ شاهد رشد چشمگیر تنشها و اختلافات سیاسی داخل اسرائیل بودیم. گرچه به نظر میرسید که این اختلافات واقعی نباشد و در حد یک تاکتیک باشد.
یک روز پیش از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، آژانس بینالمللی انرژی اتمی قطعنامه جدید ضد ایرانی را با ۱۹ رای موافق، سه رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع به تصویب رساند. البته این تلاش راه به دلیل عدم اجماع روی آن ناکام ماند.
در ادامه، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کند که سومین مجتمع غنی سازی ایران در مکانی امن راهاندازی میشود و تولید مواد غنی شده ما بسیار به نحو چشمگیری افزایش پیدا میکند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین این نکته را هم اعلام کرد که ماشینهای نسل اول (IR-1) مستقر در فردو را به ماشینهای نسل ششم (IR-6) و پیشرفته تغییر میدهیم. مفهومش این است که تولید مواد غنی شده ما بسیار به نحو چشمگیری افزایش پیدا میکند. دستاوردهای هستهای ایران در حالی حاصل شده که مسئولان کشورمان اعلام کردهاند که روند فعالیتهای ایران در این حوزه از تحقیقاتی به صنعتی تبدیل شده است.
رویدادهای مهم شامل پیروزی یمن بر آمریکا، درگیر شدن بیشتر ارتش صهیونیستی در غزه و حملات مداوم یمنیها به فرودگاه بنگوریون بود که باعث فروپاشی باور دلخواه نتانیاهو، یعنی «امکانِ شکست دادن مقاومت توسط اسرائیل» شد. همچنین؛ در لبنان حزبالله تقویت شد و مقاومت سوریه فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
در سه ماه اخیر، تحولات به گونهای پیش رفت که مسوولین رژیم صهیونیستی به این باور رسیدند که هر روز که میگذرد، شرایط منطقه به ضرر آنها تغییر میکند و فرصت آنها برای ضربه زدن به ایران در حال کاهش است. ایران در این بازه زمانی و حتی پیش از آن آسیب هایی نیز دیده بود اما اغلب آنها مقطعی و قابل ترمیم بود و این روند قدرت گیری سبب شد رژیم سعی کند توازن قدرت منطقه ای را بازآرایی کند؛ هرچند این اقدام نیز باعث شد ایران قدرت خود را بیشتر به رخ بکشد و باز هم روند تضعیف رژیم سرعت بیشتری گرفت.