اعتراض تاریخی هاشمیرفسنجانی
با توجه به توهین جدید در صداوسیما به خلفا و مقامات عربستان در دو برنامه متفاوت با وجود سفر موفق اخیر وزیر دفاع عربستان به دعوت رئیس ستاد مشترک سردار باقری و اقدام بهموقع دستاندرکاران برای تقبیح آن، بیمناسبت نیست که اعتراض تاریخی آیتالله هاشمیرفسنجانی به صحبتهای حذیفی، امام مسجدالنبی نسبت به شیعه و امامان و امام خمینی و عکسالعمل امیر عبدالله، ولیعهد وقت عربستان یادآوری شود.

محسن هاشمی رفسنجانی در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت:
با توجه به توهین جدید در صداوسیما به خلفا و مقامات عربستان در دو برنامه متفاوت با وجود سفر موفق اخیر وزیر دفاع عربستان به دعوت رئیس ستاد مشترک سردار باقری و اقدام بهموقع دستاندرکاران برای تقبیح آن، بیمناسبت نیست که اعتراض تاریخی آیتالله هاشمیرفسنجانی به صحبتهای حذیفی، امام مسجدالنبی نسبت به شیعه و امامان و امام خمینی و عکسالعمل امیر عبدالله، ولیعهد وقت عربستان یادآوری شود. برای کارشناسان روابط ایران و عربستان و وهابیشناسان این واقعه مورد توجه بوده و فراموش نمیشود و از برخورد هوشمندانه و شجاعانه آیتالله هاشمیرفسنجانی یاد میکنند. قضیه به این صورت است که ایشان در سفری به دعوت امیر عبدالله به عربستان در نمازجمعه مسجدالنبی مدینه شرکت میکنند و وقتی شیخ حذیفی به شیعه و شیعیان توهین کرد، نمازجمعه را با همراهان ترک کرد و این اعتراض بهموقع به گوش امیر عبدالله رسید و او شیخ حذیفی را به سرعت تنبیه کرد به صورتی که ضمن برکناری چندساله از منصب امام مسجدالنبی که 50 سال آن را یدک میکشید، حتی نوارهای قرآن او را که به وفور فروش میرفت، جمع میکنند. این تنبیه بین مردم عربستان مطرح بوده است و سبب آن را رفسنجانی میدانستند.
ایشان در خاطرات 8 اسفند 76 خود بخش نمازجمعه را چنین مینویسد:
متن بخشی از خاطرات 8 اسفند 76
به مدینه برگشتیم. برای شرکت در نمازجمعه رفتیم. توسط آقای حذیفی اقامه میشد. خطبه اول را مفصل خواند. بحثها سیاسی بود. از قدرتهای بزرگ، اسرائیل و ترکیه و حضور نیروهای خارجی و عراق و سلسله اجانب بهشدت انتقاد کرد. ولی از شیعه هم به خاطر اهانت شیعه به صحابه و خلفا و عایشه و اعتقاد به مهدی موعود و ولایت فقیه و نیابت امام خمینی از امام زمان بهشدت انتقاد کرد. من و همراهان به عنوان اعتراض از صفوف جماعت بیرون رفتیم. در اتاق کناری، نمازمان را جداگانه به جماعت خواندیم. به همراهانمان از سعودیها و رئیس حرم شریف که همراه ما بودند، گفتیم که این اظهارات تفرقهانگیز بین مسلمین دلیل عدم صلاحیت این فرد برای امامت جمعه است. آنها حرف ما را تأیید کردند. رئیس حرم عذرخواهی کرد و گفت این امام جمعه فرد بیاطلاعی است. ساعتی بعد آقای دکتر نفیسه، وزیر همراه، تلفنی گفت که مأموران به دستور مرکز مشغول رسیدگی به اظهارات او هستند و برخورد شدیدی خواهد شد و
عذرخواهی کردند.
عصر امیر عبدالله هم تلفنی از ریاض با من صحبت کرد و شدیدا اظهار تأسف کرد و گفت «انی اسف، کثیر، کثیر، کثیر» و گفت این شخص تنبیه میشود. چمدان را بستم و عصر به زیارت بقیع رفتیم. این بار بدون معطلی همه زنان را هم راه دادند. همگی بر سر قبور ائمه روی خاک نشستیم، زیارت امینالله توسط آقای افشار خوانده شد. پلیس هم همراهمان بود. بعد از آن اعتراض این برخورد خوب سعودیها شاید برای دلجویی بود و یا دهنکجی به تندروهای وهابی.