زیبنده نیست دولتی که با شعار حمایت از حریم خصوصی روی کار آمده درباره پیامکهای حجاب سکوت کند
عضو شورای اطلاعرسانی دولت گفت: از نظر اخلاقی و حقوقی زیبنده نیست وقتی دولتی با شعار حمایت از حریم شخصی و خصوصی مردم رأی آورده، در آنجایی که تخلف محرز را میبیند، سکوت کند و یا اقدامی انجام ندهد.

فیاض زاهد، عضو شورای اطلاعرسانی دولت، در گفتوگو با آوش در پاسخ به اینکه پیامکهای حجاب در حالی برای مردم ارسال میشود که گفته میشود وزارت ارتباطات به راحتی میتواند منشأ آن را بررسی کند، گفت: فکر میکنم اولین اقدام در حوزه مذکور این است که وزیر ارتباطات توضیح دهد این کار با دستور و مجوز چه کسی صورت گرفته است. از دو حالت خارج نیست یا ایشان وزیر تابع رئیسجمهوری است که اعلام کرد اساساً با این کار مخالف است و آن را اجرا نمیکند و به صلاح مصالح ملی نمیداند و یا اینکه نهاد بالادست وزیر ارتباطات، اقدام کرده است.
شاید سیستم ارتباطی و مخابراتی ایران بدون اجازه وزیر، پیامکهای حجاب را ارسال کرده است
او افزود: از آنجایی که شخصاً به صداقت و راستگویی رئیسجمهور باور دارم، به نظر میرسد این اقدام از سوی نهادهای دیگری به وزیر ارتباطات یا مجموعه او اعلام یا ابلاغ شده است. حالت بدتری میتوانیم متصور شویم و آن هم اینکه، سیستم ارتباطی و مخابراتی ایران بدون اجازه وزیر و تشکیلات اداری وابسته به دولت در حال انجام چنین کاری است که این هزاربار مصیبت بالاتری است.
هیچ وقت نفهمیدیم ریشه حملات شیمیایی به دختران در مدرسه کجاست؟
زاهد تصریح کرد: از طرف دیگر رئیسجمهور میتواند موضوع را در جلسه سران 3 قوه مطرح کند و از آنجایی که اساساً شورای عالی امنیت ملی با ابلاغ و پیگیری قانون عفاف و حجاب در شرایط فعلی مخالف است، ابعاد مسئله روشن شود. در این شرایط، برخی خاطرات خطرناک به ذهن من میآید، مانند اتفاقی که بعد از جنبش مهسا رخ داد و حملات شیمیایی به دختران که هیچ وقت نفهمیدیم منشأ و ریشه آن کجاست.
عضو شورای اطلاعرسانی دولت اظهار کرد: جالب است سیستمی که میتواند دختران مردم را در خیابان و پیادهروها رصد کند، هیچگاه پاسخ نداد که حملات به مدارس از کجا انجام شده است. یک حدس میتوان زد و آن اینکه، ریشه را پیدا و برخورد کردند اما صلاح ندانستند به افکار عمومی گزارش دهند، این هم محتمل است.
زیبنده نیست دولتی که با شعار حمایت از حریم خصوصی روی کار آمده درباره پیامکهای حجاب سکوت کند
زاهد ادامه داد: از نظر اخلاقی و حقوقی زیبنده نیست وقتی دولتی با شعار حمایت از حریم شخصی و خصوصی مردم رأی آورده، در آنجایی که تخلف محرز را میبیند، سکوت کند و یا اقدامی انجام ندهد. اگر دولت نسبت به این موضوع شفافسازی نکند نقطه سیاه در کارنامه دولت آقای پزشکیان خواهد شد.
او در واکنش به اینکه البته گفته میشود پلیس امنیت اخلاق با هماهنگی ستاد امر به معروف پیامکهای حجاب را ارسال میکند، آیا این نهادها بالاتر از شورای عالی امنیت ملی محسوب میشوند که برخلاف مصوبه آن عمل میکنند؟ افزود: به هیچ وجه چنین چیزی نیست. همه تصمیمات امنیتی و سیاسی در این حوزه باید تحت ذیل شورای عالی امنیت باشد. به این جهت که نوعی نهاد بالاتر و ساختار قدرت ایران را نمایندگی میکند. ابعاد مختلف ماجرا را بررسی و ببینند آیا دنبال کردن و یا ارجاع فلان امر، بخشنامه، دستور و لایحه با منافع ملی سازگاری دارد یا خیر؟
زاهد تصریح کرد: باتوجه به شناختی که من از آقای احمدیان، به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، دارم بسیار بعید میدانم که ایشان موافق چنین رویکردی باشد لذا الان باید پاسخ داده شود چه نهادی با چه مجوزی، چه اختیاراتی و با چه انگیزههایی چنین رفتاری را انجام میدهد. اخیراً توئیتی منتشر کردم مبنی براینکه اطلاع داشتم در خراسان رضوی و اصفهان برای بانوان محترم مزاحمتهایی ایجاد شده و از رئیسجمهور پرسیده بودم، آیا آقای علمالهدی و امام جمعه اصفهان در حکمرانی اعلام استقلال کردند یا خیر، البته بازتاب هم پیدا کرد.
شکست خوردههای انتخابات سعی میکنند در زمینی که بازی را باختند، قواعد خودشان را اعمال کنند
عضو شورای اطلاعرسانی دولت تصریح کرد: اساساً افرادی که در انتخابات شکست خوردند، تلاش دارند در زمینی که بازی را باختند، قواعد خودشان را اعمال کنند و این اصلاً با هیچ منطقی سازگار نیست.
نوعی خودسری در رفتار علمالهدی و امثالهم وجود دارد
او در پاسخ به اینکه آیا رئیسجمهور به این پرسش شما که در شبکه اجتماعی ایکس مطرح کردید، پاسخ داد؟ اظهار کرد: خیر پاسخی ندادند زیرا سوالی که من پرسیدم پاسخ روشن دارد. نوعی خودسری در رفتار وجود دارد که برای حکمرانی بسیار خطرناک است.
زاهد ادامه داد: به عنوان یک معلم تاریخ این نکته را میگویم، تاریخ بشر و تاریخ حکمرانیها نشان میدهد یکی از بزرگترین تهدیدها برای مقامات سیاسی و عالی رتبه، نیروهای طرفدار سابق آنها هستند. کسانی که نوعی نگرش خوارجی دارند و بسیار آخرالزمانی کار میکنند.
عضو شورای اطلاعرسانی دولت افزود: برای نمونه در میان یهودیان داستان «مناخم بگین» را ببینید. او را یکی از تندروها حذف کرد یعنی موضوع بسیار خطرناکی است. به نظر من نهادهای امنیتی باید نسبت به این موضوع نگاه راهبردی داشته باشند و دلشان را به 4 تا شعار در زمان انتخابات خوش نکنند. شما اگر نتوانید یک حکمرانی یکدست و یکسان را سامان دهید، دودش به چشم خودتان خواهد رفت.
زاهد در واکنش به اینکه دولت چهاردهم توانایی برخورد با خودسرها را دارد؟ خاطرنشان کرد: دولت چهاردهم با دو مشکل روبرو است. اول اینکه شعار وفاق که آقای پزشکیان انتخاب کرد، دست او را برای اینکه در هر موضوعی در حوزه حکمرانی میبندد.
او در پایان یادآور شد: دوم اینکه، اگر معنی وفاق این است که همه مدیران و دستاندرکاران را از اردوگاه رقیب انتخاب کنیم، اولین بذر ناامیدی را میان نیروهای خود کاشتهایم. دولت معمولاً 4 سال فرصت دارد. در دو سال اول که دنبال شناسایی اهداف است، در دو سال دوم هم رقبا القا میکنند که کار این دولت به زودی تمام میشود و بسیاری از کسانی که به تعبیر احمد کسروی ژنرالهای شنبه هستند و در تلاش برای پیروزی آن رئیسجمهور هیچ نقشی نداشتند، سعی میکنند جای رقیب را بگیرند و این فاجعه را کامل خواهد کرد. آقای پزشکیان حتماً باید متوجه این نکته باشد.