رباینده کودکان؛ سگ هستند یا گرگاس؟
طی روزهای اخیر، حمله سگهای ولگرد به کودکان و افراد بیدفاع بار دیگر به موضوعی جنجالی در رسانهها و شبکههای اجتماعی تبدیل شده است. تصاویر دلخراش و گزارشهایی که از این حملات منتشر شده، نگرانیهای بسیاری درباره افزایش موارد حمله این حیوانات به مردم حاشیه شهرها و روستاها ایجاد کرده است. اما سوال مهمی که کمتر به آن پرداخته شده این است: آیا این حملات کار سگهای ولگرد معمولی است، یا اینکه با دورگههای خطرناکتر به نام "گرگاس" روبهرو هستیم؟

«حملات مرگبار حیوانات درنده»، با سرعتی غیرقابل باور دارد به بحران امنیتی مهم جوامع روستایی ایران تبدیل می شود، اگر تا چند دهه گذشته، بیشتر حوادث گزش حیوانات درنده به حملات در بیرون روستاها و مناطق خالی از سکنه توسط سگ های آلوده به ویروس هاری خلاصه می شد اکنون با ماجرای وحشتناکی روبرو هستیم، ربودن کودکان از خانه ها و یا کوچه های روستایی و خورده شدن آنها...
بسیاری از کارشناسان معتقدند که این حوادث وحشتناک به دلیل تغییر روش برخورد جوامع روستایی و دامدان در مورد سگهای ماده و رها سازی آنها در طبیعت و در نتیجه جفتگیری سگ و گرگ ها و تولد گرگاس ها رخ میدهد، موضوعی که می تواند خصوصا جوامع روستایی را به شدت ناامن کند، چرا که گرکاسها بر خلاف گرگ ها که به انسان ها نزدیک نمیشوند، به راحتی وارد محیطهای روستایی شده و با حمله به انسانها و خصوصا ربودن کودکان ، از آنها برای تغذیه استفاده میکنند.
در این گزارش به تعدادی از حملات این حیوانات در نخستین روزهای امسال پرداختهایم.
9 مجروح در حمله یک سگ در «قزوبینق» سبزوار
عصر۱۳ فروردین، با مراجعه 9 مصدوم به اورژانس بیمارستانهای سبزوار، مشخص شد که همگی آنها در روستای قزونبیق، با حمله حیوانی که شاهدان آن را سگ عنوان کرده اند مجروح شده اند.
به گفته مسئول روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، از ۹ مصدوم مراجعه کرده به بیمارستان، سه نفر پس از واکسینه شدن و درمان سرپایی ترخیص شده اند و ۶ نفر دیگر جهت ادامه درمان اکنون در بیمارستان بستری شده اند.
حیوان حمله کننده توسط محیط بان منطقه کشته شده و تیمهای عملیاتی واحد بهداشتی دانشگاه جهت انجام نمونه گیری و تشخیص بیماری زا بودن این سگ به منطقه اعزام شدند.
جسد کودکی در کناره رودخانه
مرگ کودک تکابی در نخستین روزهای فروردین 1404 حادثه وحشتناک و دلخراش دیگری بود که در نوروز امسال رخ داد .
در ساعت ۱۸ پنجم فروردین ۱۴۰۴، پسر بچه چهار در شهرستان تکاب از منزل خارج شده و پس از آن ناپدید شد.
با گزارش ماجرای ناپدید شدن این کودک، جستجوی گستردهای در روستا و اطراف آن آغاز شد و سرانجام بعد از گذشت ۲۴ ساعت، جسد کودک در کنار رودخانه پیدا شد، با بررسی دوربینهای مدار بسته منطقه حادثه مشخص شد علت فوت این پسر بچه ۴ ساله، حمله گلهای از حیواناتی است که احتمالا سگ بوده اند.
کودک ۶ ساله قربانی حمله سگ های ولگرد
حمله سگهای ولگرد به کودک ۶ ساله در یکی از روستاهای سردشت، از دیگر خبرهای دلخراشی بود که در نخستین روزهای فروردین 1404 منتشر شد، این کودک از ناحیه سر به شدت زخمی شده و این در حالی است که آسیب از ناحیه سر جزو خطرناکترین نوع گزش است .
مصدوم شدن یکی از کارکنان اداره دامپزشکی شهرستان چرام بر اثر گازگرفتگی سگ
یکشنبه دهم فرودین 1404 نیز خبر حمله سگ ها به کارمند عملیات صحرایی دامپزشکی شهرستان چرام در کهگیلویه و بویراحمد در زمان انجام واکسیناسیون جمعیت دامی منتشر شد که از خطرات جانیای که دامپزشکان را تهدید می کند حکایت داشت.
یک برنامه جامع برای مقابله با سگ ها
این خبرها را میتوان همچنان ادامه داد، اما واقعیت آن است که دیگر دارد خیلی دیر می شود و اگر مانند کشورهایی که برنامه هایی جامع برای مقابله با سگ های ولگرد و گرکاس ها که حاصل زاد و ولد گرگ ها وسگ ها هستند طراحی و اجرا نشود، دیگر همه روستاها و نقاط حاشیه شهر ایران ناامن خواهد شد و آنوقت زیست مناطق روستایی به مخاطره خواهد افتاد، نخستین بخش از این برنامه، آگاهسازی جامعه و مسئولان درباره خطرات افزایش سریع آمار سگ ها و خودداری از غذا دادن به آنهاست. آیا رسانه ها در سال 1404 در این باره حساس خواهند شد؟