زنجیره سوءقصد، قتل و مرگهای مشکوک در چهار سال اخیر/ نام وکلای مشهور در فهرست قربانیان
طی چهار سال گذشته، دستکم ۴۱ وکیل هدف سوءقصد، ضربوشتم و حملات مرگبار قرار گرفتند؛ در میان قربانیان، نام وکلای شناختهشده هم به چشم میخورد.

در چهار سال گذشته، دنیای وکالت در ایران روزهای پرحادثه و تلخی را پشت سر گذاشته است؛ دورانی که در آن، بیش از 40 وکیل مورد سوءقصد قرار گرفتند، چند وکیل به قتل رسیدند و در کنار آن، پنج مورد مرگ مشکوک نیز به ثبت رسید. مرور این پروندهها نشان میدهد که سایه تهدید و خشونت، سنگینتر از همیشه بر سر این قشر نشسته است.
مهر سال ۱۴۰۰، نخستین حلقه این زنجیره خونین در کرمانشاه آغاز شد؛ جایی که بهروز رستمی هدف سوءقصد افرادی ناشناس قرار گرفت. همان ماه در گیلان، میلان برزگر به طرز مشکوکی جان خود را از دست داد و از طبقه پنجم ساختمانی که گفته میشود منزل یکی از دوستانش بوده، سقوط کرد.
در همان مهرماه، سعیده محمدی هم در خراسان به شکل مرموزی درگذشت. جسد سعیده محمدی ۲۹ مهرماه داخل استخر باغ ویلایی پیدا و علت مرگ غیرجنایی تشخیص داده شد.
آبان همان سال، مرتضی کرمانی در کیش با آتشسوزی عمدی خودرو مواجه شد. دیماه، مهدی روزبهانی، عضو کانون وکلای همدان در تهران توسط موکلش با ضربات متعدد چاقو مورد حمله قرار گرفت و اسفند ۱۴۰۰ هم ابوالفضل رئوف، عضو کانون وکلای مرکز قربانی سوءقصد با سلاح سرد شد.
سال 1401، قتلها و سوء قصدهای بیشتر
اردیبهشت ۱۴۰۱، امیر شریفیخضارتی از کانون وکلای مرکزی با چاقو هدف سوءقصد قرار گرفت و همزمان، مهران صادقیسراجی هم مورد ضربوشتم واقع شد. خرداد، سیامک شمسی در اصفهان قربانی ضربوشتم و سرقت مقرون به آزار شد.
تیر ماه اما به مجید شیبانی با چاقو و شمشیر در خراسان حمله کردند.
17 مرداد همان سال هم محمودرضا جعفرآقایی در شاهرود به دستور موکلش در مقابل چشمان همسر و فرزند پنج سالهاش با شلیک گلوله کشته شد.
18 شهریور، نصیر فرخنژاد از کانون مرکز با ضربات چاقو به قتل رسید و عسگر صادق از کانون آذربایجان غربی مورد ضربوشتم فردی ناشناس قرار گرفت.
مهر ماه همان سال محسن برهمند، عضو کانون مرکز وکلا هم توسط افراد ناشناس و با سلاح گرم به قتل رسید.
آبان، فرداد حیدرنیا در گیلان هدف ضربوشتم قرار گرفت و آذر همان سال، دو مرگ تلخ رقم خورد؛ نرگس خرمیفرد از کانون خراسان و مریم آروین از کانون کرمان هر دو جان خود را از دست دادند؛ همچنین وحید مهرادیفر از کانون البرز هدف حملهای خشن قرار گرفت که گوش او بریده شد.
دیماه نیز نایبرییس کانون مرکز خبر از ضربوجرح شدید و قطع انگشت یک وکیل ناشناس داد و در خوزستان هم ایمان شالویی، خودرویش توسط طرف پرونده به آتش کشیده شد.
اسفند، هانا ذاکری از کانون کردستان قربانی سوءقصد با شلیک گلوله قرار گرفت، این وکیل در پایان جلسه دادرسی خود در شهرستان مریوان، بعد از خروج از دادگستری و در یک خیابان بالاتر از آنجا از سوی طرف مقابل پرونده مورد شلیک گلوله قرار گرفت و از ناحیه پا دچار آسیب جدی شد.
سال 1402، تکرار خشونت و مرگهای مشکوک
شب 14 فروردین ۱۴۰۲، مهدی عمارلویی در دفتر وکالتش در نیشابور به قتل رسید. در این پرونده قاتل که فردی سابقه دار بوده و اعتیاد داشته است، با وجود پس گرفتن حق الوکاله با شلیگ گلوله، این وکیل را به قتل رساند.
اردیبهشت، امینالله صفایی در یاسوج مورد سوءقصد از طریق تیراندازی قرار گرفت. مرداد، نسرین کیقبادی در شاهرود هدف حمله قرار گرفت.
مهر همان سال، رحیم سعیدی در خانه باغ خود که در حومه روستای دولت آباد شهرستان مرند آذربایجان شرقی است، جان خود را از دست داد. او که عهده دار وکالت پنج متهم متجاوز به عنف در شهرستان مرند شده بود، اندکی پس از اجرای حکم اعدام متجاوزان، خودش نیز شبانه در ویلای شخصی اش به طرز فجیعی به قتل رسید.
آبان، عباس حبیبی در عباسآباد مازندران مورد ضربوشتم قرار گرفت.
آذر ماه، حامد میرابوالقاسمی از کانون مازندران از سوءقصد نافرجام جان سالم به در برد و دی، احسان روانگردی از کانون بوشهر به شدت مضروب شد.
سال 1403، حملات مسلحانه به وکلا
اردیبهشت ۱۴۰۳، سعیده دبیری در البرز هدف سوءقصد با تصادف ساختگی قرار گرفت. خرداد، افشین قاسمی در تهران قربانی سوءقصد نافرجام شد. مرداد، علی رضایی در کرمان توسط طرف پرونده مورد ضربوجرح قرار گرفت.
شهریور همان سال، حامد غیاثی فرامرز در نورآباد لرستان هدف سوءقصد مسلحانه قرار گرفت.
در همان ماه، ساعت 16 بعدازظهر 18 شهریور خبر درگذشت سهیلا معماری وکیل پایه یک دادگستری در بیمارستان مهر ملایر به پلیس اعلام شد.
مهر ماه اما امیرحسین بوریایی در محلات مضروب شد. آبان، خدیجه کریمی قربانی سوءقصد با سلاح سرد شد و علی سلیمانی با شلیک گلوله از سوی طرف پرونده به قتل رسید.
علی سلیمانی، وکیل لارستانی بود که در پی یک پرونده ساده توسط پیرمردی 72 ساله مقابل دادگاه با شلیک هشت گلوله به قتل رسید.
آذر، مهدی هداوند هدف سوءقصد قرار گرفت. دی ماه، جلال اسماعیلی در کرمانشاه قربانی سوءقصد مسلحانه شد.
حسن صفری، وکیل دیگری بود که حین انجام وظیفه وکالتی و برای توقیف ملک در پرونده مربوط به مهریه موکلش، به نظم آباد اراک مراجعه کرده بود و از سوی همسر موکلش مورد سوءقصد قرار گرفت و به قتل رسید.
سال 1404، قربانیان تازه در آغاز سال جدید
خرداد ۱۴۰۴، صابر تاجدینی مقابل منزلش هدف سوءقصد قرار گرفت.
تیرماه همان سال، فرشید فرجیمقدم، کارآموز وکالت، در جلسه صلح و سازش با ضربات شمشیر کشته شد.
در نهایت، علیرضا محمدی در تهران در حالی که از خانه خارج میشد، یک ماشین ناشناس از پشت سر و با سرعت بسیار زیاد به سمت او حرکت کرد و او را زیر گرفت. سر این وکیل دچار ضربه شدید و طهال او نیز دچار پارگی شد و در بیمارستان شهدای تجریش جان خود را از دست داد.