به روز شده در
کد خبر: ۱۴۰۴۱
وجیهه سامانی:

جشنواره امام رضا (ع) منبع خوبی برای ایده‌های سریالی است

عضو شورای سیاستگذاری داستان جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) بیان کرد که این جشنواره منبعی خوب برای پردازش قصه‌ها و استخراج و بهره‌گیری از آنها برای ایده‌های سریالی است.

جشنواره امام رضا (ع) منبع خوبی برای ایده‌های سریالی است

 

وجیهه سامانی نویسنده که به عنوان عضو شورای سیاستگذاری داستان جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در مشهد حضور دارد درباره بهره‌گیری از خروجی این جشنواره در اقتباس‌های سریالی یا دیگر قالب‌ها به خبرنگار مهر بیان کرد: در جشنواره حاضر، از لحاظ داستانی و قصه‌پردازی، آثاری حضور دارند که می‌توانند در تلویزیون پخش شوند یا به نوعی مورد پردازش و اقتباس قرار گیرند.

این کارشناس ادبیات با اشاره به اینکه جشنواره منبع خوب و غنی برای ساخت ایده‌های سریالی است، عنوان کرد: تلویزیون، شبکه‌های خانگی، یا به طور کلی رسانه‌های تصویری می‌توانند حتی در قالب کلیپ یا نماهنگ برای نیازهای جامعه امروز ما این آثار را مورد استفاده قرار دهند.

وی اضافه کرد: من در این جشنواره به عنوان داور حضور نداشتم، بلکه عضو شورای سیاستگذاری بودم، بنابراین از جزییات و کیفیت آثار اطلاعات کاملی ندارم. اما با تجربه‌ای که از جشنواره‌های دیگر، از جمله جشنواره‌های موازی یا مناسبتی دارم، می‌توانم بگویم که آثاری که ارسال می‌شوند، چه در سطح بین‌المللی و چه در سطح ملی (از شهرها و شهرستان‌ها)، حاوی ایده‌های خوبی هستند. یعنی ممکن است بگویید یک داستان از نظر روایی قوی نیست، به هر حال این اولین کار هنرمند است، اما از نظر طرح و ایده، گاهی می‌توان خط داستانی جالبی از آن استخراج کرد. مثلاً می‌توان از آن برای یک مناسبت خاص استفاده کرد، مانند یک سریال یا تله‌فیلم ۹۰ دقیقه‌ای، یا حتی یک کلیپ یا نماهنگ تولید کرد.

سامانی یادآور شد: ایده‌های خلاقانه‌ای گاهی در این جشنواره وجود دارد که می‌توانند در سیاستگذاری هر نهادی که قصد دارد برای امام رضا (ع) اثری تولید کند، مورد توجه قرار گیرند. باید زمان گذاشت، حوصله به خرج داد و آثار را با دقت بررسی کرد. به عبارت دیگر، باید پیوند مناسبی بین سیاست‌گذاران جشنواره و ارگان‌هایی مثل صدا و سیما برقرار شود تا این ایده‌ها بتوانند به مرحله اجرا برسند.

این کارشناس ادبیات در پایان با اشاره به مضامین آثاری که در جشنواره امام رضا (ع) وجود دارد عنوان کرد: فردی که قرار است آثاری عمیق و خلاقانه درباره امام رضا (ع) تولید کند می‌تواند چند دوره از این جشنواره مثلا حداقل پنج دوره آخر را بررسی کند، آثار تصویری، نمایشی، تئاتر و شعر را مطالعه کند و از دل آن‌ها ایده مورد نظرش را استخراج کند. در این صورت، کار حرفه‌ای‌تر و موفق‌تری خواهیم داشت، چون پیشینه روشنی در اختیار داریم.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

آخرین اخبار