روز جهانی طراحی ۲۰۲۵ با «خوشبینی جسورانه»
روز جهانی طراحی ۲۰۲۵ با موضوع «خوشبینی جسورانه» طراحان را دعوت میکند تا با خلاقیت و مثبتاندیشی، روایتهای ناامیدی را به چالش کشیده و آیندهای روشنتر را تصور کنند.

در جهانی که با بحرانهایی مانند جنگ، تغییرات اقلیمی و نابرابری اجتماعی احاطه شده است، طراحان بار دیگر برای تعریف مجدد «امید» قدم برمیدارند.
مراسم روز جهانی طراحی از زمان آغاز در سال ۱۹۹۵، بهعنوان ادای احترامی به تاسیس شورای بینالمللی انجمنهای طراحی گرافیک در ۲۷ آوریل ۱۹۶۳ انجام شد که اکنون شورای بینالمللی طراحی (ICoD) نامیده میشود.
در سایت اینترنشال دیزاین ذکر شده است، روز جهانی طراحی ۲۰۲۵، با موضوع «خوشبینی جسورانه»، فراخوانی جهانی برای شکستن اسطورههای ناامیدی و خلق داستانهای جدید از آیندهای روشنتر و انسانیتر است. روز جهانی طراحی، بزرگداشتی سالانه در ۲۷ آوریل است که طراحان را به تفکر وادار و آنان را به رویکردی جامع در طراحی تشویق میکند و این رویکردی است که رفاه انسانی، پایداری و شمول را در اولویت قرار میدهد.
این موضوع با هدف مقابله با روایتهای تاریک و دلسردکننده پیرامون بحرانهای جهانی، طراحان را تشویق میکند تا آینده را با خلاقیت، شجاعت و مثبتاندیشی تصور کنند. همه هنرمندان، طراحان و متخصصان ارتباطات بصری با خلق پوستر، طرحهای گرافیکی، آثار هنری دیجیتال یا راهاندازی کمپینهای خلاقانه در رسانههای اجتماعی به این جنبش جهانی پیوستند.
اهداف روز جهانی طراحی
اهداف موضوع روز جهانی طراحی در سال میلادی جاری شامل مواردی همچون به چالش کشیدن روایتهای ترسمحور و بحرانمحور، به زیر سوال بردن فرضیات منفی در جامعه، ارائه راهحلهای طراحی نوآورانه، امیدوارکننده و الهامبخش، برجسته کردن نقش طراحی بهعنوان ابزاری برای تغییر شکل واقعیت و تصور جهانهای بهتر است.
روز جهانی گرافیک
کلاور ارث گزارش کرد، این بزرگداشت سالانه که در ابتدا تا سال ۲۰۲۰ بهعنوان روز جهانی گرافیک شناخته میشد، چراغ راهی برای طراحان در سراسر جهان بوده است تا با اتحاد، تاثیر عمیق طراحی بر زندگی روزمره را تصدیق کنند. این روز توانایی آن را در القای زیبایی و معنا حتی به پیش پا افتادهترین تجربیات به رسمیت میشناسد.
طراحی به هیچ وجه، مفهوم انتزاعی نیست، بلکه قدرت ایجاد تغییرات ملموس را دارد. محیط اطراف ما را متحول میکند و کیفیت زندگی ما را افزایش میدهد. از سال ۱۹۹۵، هر ساله یک موضوع جدید انتخاب میشود. این روز به طراحان تمرکزی در بحثها و اشتراکگذاریهایشان میدهد.
طراحی یکی از تاثیرگذارترین عوامل در تجسم و تفکر انسان است و مصریان اغلب بهعنوان اولین طراحان لوگو ذکر میشوند. اولین نسخه فتوشاپ (فتوشاپ ۱.۰) در فوریه ۱۹۹۰ منتشر شد و این نرمافزار در سال ۱۹۸۸ توسط برادران آمریکایی توماس و جان نول ساخته شد.
در سال ۱۹۳۲، موزه هنر مدرن اولین بخش نمایشگاهی جهان را که به معماری و طراحی اختصاص داده شده بود، تاسیس کرد.
منبع: ایسنا