قیمت طلا سقوط کرد؛ فشار فروش سرمایهگذاران برای جبران زیان
قیمت طلا روز جمعه با افتی چشمگیر روبهرو شد. فشار فروش گسترده سرمایهگذاران برای جبران زیانهایشان در بازارهای مالی، باعث شد طلا بیش از ۳ درصد کاهش قیمت را تجربه کند و یک هفته منفی را پشت سر بگذارد.

هر اونس طلا که در ساعات ابتدایی معاملات به سطح ۳۰۱۵ دلار و ۲۹ سنت رسیده بود، در ادامه با افتی ۲.۹ درصدی به ۳۰۲۴ دلار و ۲۰ سنت رسید. در بازار معاملات آتی آمریکا نیز، طلا با کاهش ۲.۸ درصدی در سطح ۳۰۳۵ دلار و ۴۰ سنت بسته شد. این در حالی است که طلا روز پنجشنبه به اوج ۳۱۶۷ دلار و ۵۷ سنت صعود کرده بود.
با این افت، طلا در هفته گذشته حدود ۱.۹ درصد کاهش یافت، با این حال همچنان از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۵.۳ درصد رشد کرده؛ رشدی که عمدتا از محل خریدهای بانکهای مرکزی و نگرانیهای ژئوپلیتیکی تغذیه شده است.
مت سیمپسون، تحلیلگر ارشد «سیتی ایندکس»، میگوید: «با وجود نوسانات اخیر، طلا همچنان به عنوان پناهگاهی امن برای بسیاری از سرمایهگذاران باقی مانده.»
در همین حال، افزایش ارزش دلار نیز بر قیمت طلا فشار وارد کرد. شاخص دلار در برابر ارزهای رقیب ۰.۷ درصد تقویت شد؛ موضوعی که طلا را برای خریداران غیردلاری گرانتر میکند.
از سوی دیگر، دادههای بهتر از انتظار بازار کار آمریکا نیز باعث تغییر انتظارات درباره نرخهای بهره شد. طبق اعلام دولت آمریکا، در ماه مارس ۲۲۸ هزار شغل غیرکشاورزی ایجاد شده است. الکس ابکاریان، مدیرعامل شرکت «آلگیانس گلد» معتقد است که این دادهها احتمالاً موجب خواهد شد فدرال رزرو در کاهش نرخهای بهره تعلل کند.
در بازار سایر فلزات گرانبها نیز شرایط نزولی بود. بهای نقره با ۷.۳ درصد افت به ۲۹ دلار و ۵۴ سنت رسید و بدترین هفته خود از سپتامبر ۲۰۲۰ را ثبت کرد. پلاتین با افت ۳.۶ درصدی به ۹۱۸ دلار و ۳۵ سنت و پالادیوم با کاهش ۲ درصدی به ۹۰۹ دلار و ۷۵ سنت رسیدند.