کاهش قیمت دلار «واقعی» و «پایدار» نیست
رئیس هیات مؤسس کانون صرافان معتقد است کاهش نرخ دلار در صورت موفقیت مذاکرات سیاسی موقتی است.

علیاصغر سمیعی زفرقندی، رئیس هیات مؤسس کانون صرافان، در گفتوگو با آوش تأکید کرد کاهش احتمالی نرخ دلار در صورت موفقیتآمیز بودن مذاکرات سیاسی پایدار نخواهد بود. مگر آنکه سیاستهای اقتصادی کشور دچار تحول اساسی شود.
۷۰ هزار تومان هم بعید نیست، اما...
این کارشناس بازار گفت: «ممکن است با ادامه مذاکرات و حتی موفقیتآمیز بودن آنها، نرخ دلار برای مدتی کاهش پیدا کند و حتی به محدوده ۷۰ هزار تومان برسد. اما این کاهش واقعی و ماندگار نخواهد بود. به محض بروز کوچکترین تنش یا حتی بدون بهانه مشخص، قیمت ارز میتواند دوباره جهش پیدا کند.»
این کاهش قیمت پایدار نیست
رئیس هیات موسس کانون صرافان تهران افزود: «پیشتر هم گفته شده که با در نظر گرفتن تفاوت نرخ تورم بین ایران و کشورهای حوزه دلار، قیمت واقعی دلار در آغاز سال ۱۴۰۴ کمتر از ۸۰ هزار تومان نیست. اگر همین روند تورمی ادامه پیدا کند، نرخ واقعی ارز تا آغاز تابستان میتواند به حداقل ۱۰۵ هزار تومان برسد.»
سمیعی تصریح کرد متغیرهای سیاسی از جمله آغاز یا پایان مذاکرات، یا تغییر رئیسجمهور، بهتنهایی نمیتوانند وضعیت اقتصادی کشور را تغییر دهند. به گفته او، «تنها راهکار واقعی برای ایجاد ثبات در بازار ارز، اصلاحات جدی و ساختاری در اقتصاد است. در رأس این اصلاحات باید واقعی و رقابتی شدن قیمتها و حذف رانت و ویژهخواری قرار داشته باشد.»
آرامش در بازار با سیگنال مثبت سیاسی
با این حال، او تأکید کرد اخبار مثبت در حوزه سیاست خارجی میتواند تا حدی به کاهش التهابات بازار کمک کند. «اگر سیگنالهای مثبت سیاسی مخابره شود، این امر میتواند جو روانی بازار را آرام کند و باعث شود مردم از خرید ارز خودداری کرده یا حتی بخشی از ارزهای خانگی خود را عرضه کنند. این مسئله میتواند در کوتاهمدت به کاهش نرخ ارز منجر شود.»
قیمتهای ناپایدار
سمیعی در پایان هشدار داد: «همانطور که اخبار مثبت میتوانند آرامش موقتی ایجاد کنند، اخبار منفی یا بحرانی مثل تنشهای سیاسی یا حتی شایعه جنگ میتواند بازار را به شدت ملتهب کند. بنابراین، هیچکدام از این نوسانات سیاسی، اثر پایدار بر اقتصاد نخواهد داشت مگر آنکه اصلاحات واقعی صورت گیرد.»