به روز شده در
کد خبر: ۲۹۵۷۸
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان؛

تجارت چمدانی از آذربایجان نداریم

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان با بیان اینکه مشکلی در تجارت میان دو کشور نداریم، گفت: تغییرات در ارزش تجارت میان دو کشور به دلیل قیمت و ارزش دلاری است وگرنه روابط ترانزیتی و تجاری طبق روال همیشگی ادامه دارد.

تجارت چمدانی از آذربایجان نداریم

حسین پیرموذن، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان در گفت‌وگو با ایلنا در مورد حجم تجارت میان این دو کشور، گفت: تجارت ایران و آذربایجان همانند گذشته به شیوه سنتی ادامه دارد. حتی در زمان کرونا که مرزهای کشور با همسایگان بسته شد، تنها مرزهای بیله‌سوار و آستارا؛ دو مرز تجاری ایران و آذربایجان فعال بود و از طریق آن، روابط تجاری ادامه داشت.

تردد روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ کانتینر از مرزهای ایران و آذربایجان

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان در مورد تردد کامیون‌های ایرانی از مرز آذربایجان، گفت: روزانه ۲۵۰ کانتینر از مرز بیله‌سوار و ۳۰۰ تا ۳۲۰ کانتینر از مرز آستارا برای ترانزیت به کشورهای اوراسیا و صادرات به آذربایجان، تردد می‌کنند. 

پیرموذن با بیان اینکه مشکلی در تجارت میان دو کشور نداریم، گفت: تغییرات در ارزش تجارت میان دو کشور به دلیل قیمت و ارزش دلاری است وگرنه روابط ترانزیتی و تجاری طبق روال همیشگی ادامه دارد. 

تجارت چمدانی از آذربایجان نداریم 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان با بیان اینکه به دلیل ممنوعیت تردد مسافری، تجارت چمدانی با آذربایجان نداریم، گفت: کالا از مرزهای آذربایجان به مقصد کشورهای اوراسیا ازجمله روسیه و گرجستان ترانزیت می‌شود. 

پیرموذن در مورد افزایش تجارت با آذربایجان، گفت: با توجه به امکانات ایران و آذربایجان در مرز، در تردد کامیون‌ها محدودیت‌هایی داریم زیرا طبق آخرین بررسی‌ها، کامیون‌ها در مرز آستارا و بیله‌سوار با استراحت ۳ روزه راهی آذربایجان می‌شوند.

وی افزود: گاهی زمان استراحت کامیون‌ها در گمرکات دو کشور به ۵ تا ۶ روز نیز رسیده است. بنابراین اگر تعداد کامیون‌های عبوری افزایش یابد، صف گمرکات افزایش خواهد یافت. 

پیگیر مشکل تجار ایرانی برای معطلی بار مواد غذایی آنها هستیم

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان در مورد امکان فساد محصولات کشاورزی در گمرکات، گفت: کانال سبزی را با گمرک تعریف کردیم که طبق این موضوع، سعی شده محصولات کشاورزی و صنایع غذایی نهایتا ۲۴ ساعته از مرز عبور کنند؛ ولی برخی اوقات به دلیل ازدحام کامیون‌ها یا زمان‌بر شدن کنترل استاندارد مواد غذایی کامیون‌ها در مرز معطل شده‌اند. 

پیرموذن ادامه داد: بسیاری از تجار به دلیل زمان‌بر شدن آزمایشات مواد غذایی برای تایید استاندارد و سموم کشاورزی به ما گلایه می‌آورند که پیگیریم که این موضوع نیز حل شود. 

شرکت‌های پیمانکاری ایران آماده همکاری برای بازسازی آذربایجان

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان با اشاره به آخرین تفاهمات همکاری ایران و آذربایجان برای حضور شرکت‌های ایرانی در این کشور، گفت: مذاکره روسای جمهور دو کشور در یک ماه گذشته منتج به این شد که شرکت‌های ایرانی برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده آذربایجان حضور پیدا کنند. مقدمات این کار انجام شده و در مراحل بررسی است. 

پیرموذن با اشاره به افزایش پروازهای بین دو کشور، گفت: خوشبختانه بعد از کرونا تعداد پروازهای تهران به باکو به ۳ پرواز رسید. همچنین، پرواز باکو به تبریز شروع شده است؛ هرچند جنگ ۱۲ روزه در پروازها به همه مقاصد خلل به وجود آورد، ولی پروازهای این دو کشور به‌زودی برقرار می‌شود. 

صادرات کالاهای ساختمانی ایرانی به جمهوری آذربایجان

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان در پاسخ به این سوال که «صادرات چه کالاهایی از ایران به آذربایجان انجام می‌شود؟» گفت: اکثر کالاهای ساختمانی، منسوجات، شیشه، پتروشیمی، کاشی، سرامیک و... به مقصد آذربایجان صادر می‌شود. 

پیرموذن افزود: البته ترانزیت کالا از ایران به مقصد اوراسیا بیشتر صنایع غذایی است که از مسیر کشور آذربایجان صورت می‌گیرد.

منبع: ایلنا

ارسال نظر

آخرین اخبار