به روز شده در
کد خبر: ۱۲۰۷۵
سخنگوی مرکز مبادله:

امسال بیش از 2 میلیارد دلار در بازار ارز تجاری مبادله شد

سخنگوی مرکز مبادله از تبادل بیش از دو میلیارد دلار در بازار ارز تجاری خبر داد و میزان تامین ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی در سال جاری را 1.3 میلیارد دلار اعلام کرد.

امسال بیش از 2 میلیارد دلار در بازار ارز تجاری مبادله شد
گروه اقتصادی آوش

اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله، در گفت‌وگو با آوش درباره تبادل دلار در بازار ارز تجاری بیان کرد: معاملات ارزی به‌طور مرتب برگزار می‌شود. از ابتدای سال تا امروز حدود دو میلیارد و 300 میلیون دلار معامله در بازار ارز تجاری و سامانه ارز تجاری که از نیمه دوم سال گذشته راه‌اندازی شد، انجام شده است.

وی افزود: تبادلات به‌طور مرتب و روزانه در حال برگزاری است. آمارش را هم روزانه منتشر می‌کنیم و مشخص می‌شود هر روز چقدر معامله انجام شده است.

بالسینی درباره حجم معاملات دلاری در سال گذشته توضیح داد: سال گذشته کل حجم معاملات دلاری بازار ارز تجاری حدود هفت میلیارد دلار بوده است که این معاملات در بازه زمانی آذر تا پایان سال 1403 انجام شده است.

وی اضافه کرد: در بازار ارز تجاری 25 هزار و 630 معامله انجام شده است. 375 صادر کننده ارز خود را در این سامانه فروخته‌اند و تعداد کل واردکنندگانی که نیاز خود را از طریق سامانه تامین کرده‌اند، 10 هزار و 284 نفر بوده است.

به دنبال اثرگذاری بر بازار غیر رسمی

سخنگوی مرکز مبادله درباره اثرگذاری بازار ارز تجاری بر بازار غیر رسمی گفت: طبیعتا ما از راه‌اندازی بازار ارز تجاری به دنبال این بوده و هستیم که نیازهای کشور را پوشش دهیم.

وی افزود: عمده‌ترین تامین کننده ارز در کشور همین بازار ارز تجاری است یعنی نیازهای اساسی و اصلی کشور از طریق بازار ارز تجاری تامین می‌شود. اسم بازار هم نشان می‌دهد که ارزی که مربوط به تجارت و بازرگانی است از این بازار تامین می‌شود.

بالسینی بیان کرد: یک دسته ارز مربوط به کالاهای اساسی و دارو است که نرخش ثابت بوده و ماجرای آن متفاوت است. این ارز با نرخ 28500 تومانی به متقاضیان داده می‌شود و از ابتدای سال 1404 تاکنون، بانک مرکزی 1.3 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای کالای اساسی و دارو تامین کرده است.

وی افزود: مابقی ارز موجود در کشور مربوط به حوزه تجارت است. معاملات این ارز ذیل سرفصل ارز تجاری و موضوع بخش خدمات در مرکز مبادله بر پایه سامانه‌ای که طراحی شده، انجام می شود.

بالسینی ادامه داد: این به آن معنا است که بخش قابل توجهی از ارز مورد نیاز کشور از طریق این بازار تامین می‌شود و طبیعتا نرخی که به‌عنوان معاملات در این بازار ثبت می‌شود، اثرگذاریش در بازار غیررسمی باید بیشترین میزان باشد.

وی توضیح داد: معاملات با نرخ‌های غیر رسمی به آن معنا و با حجم قابل توجهی انجام نمی‌شود. هرچند این معاملات هم در اقتصاد وجود دارد. تمام تلاش ما این است که نرخ‌هایی که در مرکز مبادله کشف می‌شود، با توجه به اینکه از معاملات واقعی در اقتصاد ناشی می‌شود، سیگنال دهی اصلی به نرخ ارز را داشته باشند.

سخنگوی مرکز مبادله اضافه کرد: تامین روزانه و مرتب، پس از طی فرایندهایی که در ثبت سفارش، تخصیص و تامین ارز وجود دارد، کمک می‌کند که مرجعیت نرخ رسمی ارز، نرخ مرکز مبادله باشد. این مرجعیت در بازه زمانی مشخصی بیشتر شود و طبیعتا اثرگذاری خود را در بازار غیر رسمی نشان دهد.

حراج سکه در انتظار تصمیم بانک مرکزی

بالسینی درباره برگزاری حراج سکه در سال جاری توضیح داد: ما منتظر دستورالعمل بانک مرکزی هستیم. هنوز چیزی به ما ابلاغ نشده است

وی درباره زمان ابلاغ حراج گفت: ما هم منتظریم. باید در بانک مرکزی تصمیم‌گیری انجام شود. ما چون مجری هستیم و صرفا برگزار کننده حراج هستیم، بر اساس آنجه بانک مرکزی ابلاغ می‌کند، رفتار می‌کنیم و کم و کیفش طبق دستور بانک مرکزی است. باید این موارد به ما ابلاغ شود تا سریعا وارد عمل شویم.

سخنگوی مرکز مبادله بیان کرد: اگرچه تاکنون حراج سکه نداشتیم اما حراج شمش به‌طور مرتب در یکشنبه و سه‌شنبه برگزار می‌شود.

حراج 820 کیلو شمش طلا در سال جاری

بالسینی از عرضه 820 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: در سال گذشته 73 حراج سکه برگزار شد که در این حراج‌ها 833 هزار قطعه انواع سکه به متقاضیان عرضه شد. بیش از 761 هزار قطعه انواع سکه هم در پیش فروش‌های مرکز مبادله معامله شد.

وی افزود: در 82 جلسه حراج شمش نیز بیش از 16 تن شمش طلا در این مرکز معامله شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار