به روز شده در
کد خبر: ۵۶۸۸

تحریم جدید اروپا علیه گاز مایع روسیه اجرا شد

اتحادیه اروپا از امروز تحریم تازه‌ای را علیه صادرات مجدد گاز مایع روسیه اجرا کرد. بر اساس این تصمیم، انتقال محموله‌های روسی از طریق بنادر اروپایی به کشورهای دیگر ممنوع شده است.

تحریم جدید اروپا علیه گاز مایع روسیه اجرا شد

 

این محدودیت که در خرداد ۱۴۰۳ تصویب شده بود، شامل قراردادهای قبلی نمی‌شود و به آنها تا فروردین ۱۴۰۴ مهلت داده شده است.

با این حال، کارشناسان بازار انرژی معتقدند که این محدودیت تاثیر چندانی بر روند صادرات گاز روسیه نخواهد داشت. چون کمتر از ۱۰ درصد از صادرات گاز مایع مسکو از طریق بنادر اتحادیه اروپا به آسیا ارسال می‌شد. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که مسکو این محموله‌ها را به جای آسیا روانه بازار اروپا خواهد کرد.

روسیه در سال ۲۰۲۴ به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ گاز مایع جهان، ۳۴.۷ میلیون تن از این سوخت را صادر کرده که نسبت به سال قبل ۴ درصد رشد داشته است. در همین دوره، حدود ۲.۷ میلیون تن از محموله‌های گاز روسیه در بنادر اتحادیه اروپا بارگیری مجدد شده و به آسیا ارسال شده است.

با وجود این تحریم، اتحادیه اروپا فعلا برنامه‌ای برای متوقف کردن خرید مستقیم گاز از روسیه ندارد. این اتحادیه اعلام کرده که تلاش می‌کند با افزایش واردات از نروژ، آمریکا و قطر، تا سال ۲۰۲۷ وابستگی خود به گاز روسیه را به طور کامل قطع کند.

اما آمارها نشان می‌دهد که واردات گاز روسیه به اروپا همچنان ادامه دارد. طبق بررسی یک اندیشکده انرژی، واردات گاز روسیه در سال گذشته ۱۸ درصد افزایش داشته است. این روند در سال ۲۰۲۴ هم ادامه دارد و تنها در بهمن‌ماه، اتحادیه اروپا روزانه ۷۴.۳ میلیون مترمکعب گاز مایع از روسیه وارد کرده که نسبت به ماه قبل ۱۱ درصد رشد داشته است.

یکی از چالش‌های مسکو در صادرات گاز، شرایط آب‌و‌هوایی مناطق قطبی است. از آبان تا خرداد، بنادر اتحادیه اروپا به عنوان حلقه واسط برای صادرات گاز روسیه عمل می‌کردند، چون یخ‌های ضخیم مانع حرکت کشتی‌های معمولی به پایانه‌های قطب شمال در کارخانه «یامال» شرکت نواتک می‌شوند.

در این مدت، کشتی‌های یخ‌شکن، محموله‌ها را به بنادر اروپایی منتقل کرده و از آنجا، از طریق انتقال کشتی به کشتی، گاز مایع به کشورهای دیگر از جمله چین، تایوان، هند و ترکیه ارسال می‌شد.

حالا با اجرای این ممنوعیت، مسکو باید راه‌های جدیدی برای ارسال محموله‌های گازی خود پیدا کند.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

آخرین اخبار