بحران در ترکیه؛ لیر در سراشیبی سقوط
شهروندان استانبولی پس از آنکه شبی پرتنش را پشت سر گذاشتند، صبح روز ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ را با خبر سقوط ارزش لیر ترکیه و بورس این کشور آغاز کردند.

استانبول، شب ۲۹ اسفند ۱۴۰۳. شهری که همیشه زنده است، این بار در التهاب و خشم تا صبح نخوابید.
خبر بازداشت اکرم اماماوغلو، شهردار استانبول، مثل جرقهای در انبار باروت بود. هزاران نفر در خیابانها. فریادها، مشتهای گرهخورده، پرچمهایی که در باد تکان میخوردند.
یک بحران تمامعیار
صبح که خورشید از «تنگه بسفر» بالا آمد، بازارها رنگ خون گرفته بودند. لیر ترکیه در کمتر از ۲۴ ساعت بیش از ۱۵ درصد از ارزشش را از دست داده بود. هر دلار آمریکا ۴۲ لیر ترکیه معامله میشود!
سقوطی که در تاریخ اقتصاد ترکیه کمتر دیده شده. بورس استانبول هم تاب نیاورد. شاخصها یکی پس از دیگری در حال فروپاشی، معاملهگران مات و مبهوت. یک کابوس واقعی برای اقتصاد کشوری که همین چند سال پیش رویای تبدیلشدن به قدرتی جهانی را در سر داشت.
ریشه بحران کجاست؟
مخالفان میگویند دولت اردوغان برای خاموش کردن یکی از جدیترین رقبای انتخاباتیاش، او را به فساد و ارتباط با گروههای تروریستی متهم کرده. طرفداران دولت اما روایت دیگری دارند. حقیقت هر چه که باشد، نتیجه واضح است: لیر سقوط کرد. بازارها وحشتزده شدند. سرمایهها در حال فرارند.
حالا نگاهها به آنکارا دوخته شده. دولت چه میکند؟ بانک مرکزی چه تصمیمی میگیرد؟ خیابانهای استانبول آرام میشوند یا این فقط آغاز موجی جدید از اعتراضات علیه اردوغان است؟