به روز شده در
کد خبر: ۱۹۲
دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی خبر داد:

عدم النفع 1.5 میلیارد دلاری پتروشیمی‌ها

دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از افزایش دو برابری عدم النفع صنعت پتروشیمی به دنبال ناترازی و قطع گاز خبر داد و گفت: میزان خسارت وارده به این صنعت در سال جاری به یک و نیم میلیارد دلار رسیده است.

عدم النفع 1.5 میلیارد دلاری پتروشیمی‌ها

به گزارش آوش، احمد مهدوی دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفت‌وگو با آوش درباره تاثیر ناترازی گاز بر صنعت پتروشیمی بیان کرد: در صنعت پتروشیمی از گاز غیر از سوخت برای تامین خوراک هم استفاده می‌شود. تمام واحدهای متانل و «اوره و آمونیاک» غیر از سوخت، گاز را برای تولید محصول استفاده می‌کنند و لذا وقتی که ما ناترازی گاز داریم، این واحدها به شدت دچار مشکل می‌شوند و کلا تعطیل خواهند شد.

وی ادامه داد: متاسفانه امسال قطعی گاز خیلی زود آغاز شد. از 15 مهر به خاطر وضعیت هوا و ... شاهد قطعی گاز بودیم. در چهار ماهه آخر امسال نسبت به سال قبل عدم النفعی که به خاطر قطعی گاز، توقف تولید و صادرات و عدم ارزآوری به ما وارد شد، دو برابر سال قبل بود.

دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: این رقم در سال گذشته 750 میلیون دلار بود و اکنون به 1.5 میلیارد دلار رسیده است.

وی اضافه کرد: نگرانی بیشتر ما این است که سال به سال این ناترازی در حال افزایش است. مصرف در کشور رو به رشد بوده ولی تولید رو به افزایش نیست. اگر تولید رشد یافته، این رشد بسیار ناچیز است و و ورودی و خروجی در تولید گاز با هم همخوان نیست؛ بنابراین سال‌های آینده به گاز بیشتری نیاز خواهیم داشت.

رشد فزاینده تقاضا برای گاز

مهدوی اضافه کرد: در برنامه هفتم پیشرفت و توسعه تا سال 1407 در روز حدود 60 تا 70 میلیون متر مکعب نیاز به گاز بیشتری خواهیم داشت. این نیاز از کجا تامین خواهد شد؟ حل این مشکل راهی جز سرمایه‌گذاری، صرفه‌جویی و بهینه مصرف کردن سوخت ندارد.

وی بیان کرد: ما سال‌هاست به این نتیجه رسیدیم که باید برای تامین خوراک پایدار آینده‌نگری کنیم. بنابراین برای سرمایه‌گذاری در میادین مستقل گاز قدم جلو گذاشتیم. با این اقدام هم به رفع ناترازی کشور کمک خواهد شد و هم خوراک پایدار برای صنعت پتروشیمی تامین می‌شود و سبب خواهد شد که مشکل خوراکمان حل شود.

دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی درباره اقدامات دولت برای کمک به سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در تامین گاز مورد نیاز توضیح داد: در نمایشگاه اخیر همه، تذکرات رهبر معظم انقلاب را شنیدند. متاسفانه فرآیند دادن مجوز در وزارت نفت بسیار پیچیده بوده است و اکنون حدود چهار سال است که نتوانستیم مجوز بگیریم و کار را شروع کنیم.

وی افزود: حتی فولاد مبارکه هم سه سال است به دنبال دریافت مجوز برای سرمایه‌گذاری در بخش گاز است.

مهدوی بیان کرد: با تذکر رهبر معظم انقلاب، یکی دو هفته است که شاهد تحرکات خوبی در دولت، وزارت نفت و سازمان برنامه هستیم تا مسیر دادن مجوزها کوتاه شود و سریعا بخش خصوصی وارد سرمایه‌گذاری شود زیرا ما در برنامه هفتم بحث رشد هشت درصدی اقتصاد ایران را داریم.

وی ادامه داد: نمایشگاه اخیر دستاوردها و توانمندی‌های بخش خصوصی هم به خاطر همین بود که رشد هشت درصدی توسط بخش خصوصی محقق شود. تحقق این هدف الزاماتی نظیر تامین انرژی و خوراک دارد.

توقف صدور مجوز برای پتروشیمی‌های با پایه گاز متان

مهدوی درباره صدور مجوز برای پتروشیمی‌های جدید یادآور شد: اکنون دولت برای پتروشیمی‌های جدیدی که با پایه گاز متان (یا همان گاز شهری) باشند به هیچ وجه مجوز نمی‌دهد. حتی آنهایی که روی کاغذ بودند و هنوز سرمایه نگذاشته بودند، مجوزشان لغو شده است.

وی افزود: اگر برنامه‌ریزی می‌کردیم و حتی پتروشیمی‌هایی که با پایه گاز متان هستند، داخل زنجیره می‌رفتند، برای اقتصاد کشور خیلی خوب بود، ولی وقتی نمی‌توان نیاز پتروشیمی‌های موجود را تامین کرد، چطور می‌توان مجوز جدید صادر کرد؟

دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی که درباره آمار پروژه‌های نیمه کاره پتروشیمی با پایه گاز متان حضور ذهن ندارد، درباره نیاز واحدهای موجود گفت: در برنامه هفتم نیاز بخش پتروشیمی به خوراک و گاز به حدود 170 میلیون متر مکعب در روز می‌رسد. اکنون ظرفیت مصرف ما بین 90 تا 100 میلیون متر مکعب است که در فصول سرد اصلا به ما خوراکی تخصیص داده نمی‌شود.

وی افزود: هم‌اکنون زیر 50 میلیون متر مکعب گاز به ما می‌دهند. اگر مطالبه‌گری می‌کنیم به این دلیل است که دولت خودش منابع ندارد، سرمایه‌گذار خارجی نیست و ما توان فنی، مهندسی و مالی داریم که در تامین گاز ورود کنیم. باید روندها برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تسهیل شود و کمک کنیم این ناترازی‌ها در آینده نه تنها شدت پیدا نکند بلکه حل شود.

وی درباره آمار پتروشیمی‌های وابسته به گاز متان گفت: حدود 40 درصد پتروشیمی‌ها خوراک گاز متان دارند و 60 درصد خوراکشان متفاوت است. برخی از اتان استفاده می‌کنند و بقیه هم از گاز مایع و غیره استفاده می‌کنند.

ارسال نظر

آخرین اخبار