استقبال پرشور، نشستهای تخصصی و رونمایی آثار تازه
دومین روز نمایشگاه بینالمللی کتاب با نشست ابراهیم حیدری قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد. او درباره غرفههای خالی گفت: این غرفهها مربوط به عزیزانی است که از قبل ثبت نام کردند و هزینههایشان را پرداخت کردند ولی به دلایل مختلف به نمایشگاه نرسیدند.

تهران – پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | دومین روز از سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در حالی برگزار شد که فضای مصلی امام خمینی(ره)، محل برگزاری نمایشگاه، از ساعات اولیه صبح شاهد حضور پرشور علاقهمندان کتاب بود. استقبال گسترده دانشآموزان، دانشجویان، خانوادهها و پژوهشگران فضای پرتحرک و امیدبخشی به دومین روز نمایشگاه بخشید.
جزییات مهم نمایشگاه در روز دوم:
سیوششمین دور نمایشگاه بیش از ۲۲ میلیارد تومان فروش در دو روز اول داشته است.
۲۰ نشست در دو روز اول هم در بخش بینالملل و هم در بخش عمومی برگزار شد.
روز دوم مصادف با پنجشنبه و نخستین تعطیلات آخر هفته بود و استقبال بازدیدکنندگان موجب شد؛ نمایشگاه کتاب تا ساعت ۹ شب تمدید شود. احتمال دارد امروز (جمعه، ۱۹ اردیبهشت) نیز این یک ساعت اضافه اعمال شود.
نظم نسبی در تردد و امکانات رفاهی
برخلاف روز نخست، در دومین روز نمایشگاه، امکانات حملونقل عمومی با هماهنگی بیشتری انجام شد و ایستگاههای مترو و اتوبوس با نظم به انتقال بازدیدکنندگان پرداختند. همچنین بخش اطلاعرسانی، صندوقهای فروش، فضاهای استراحت و کافههای فرهنگی نیز با خدمات بهنسبت منظمتری همراه بودند.
نشست خبری با ابراهیم حیدری قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عصر پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت بدون حداقل امکانات مورد نیاز مثل میکروفن و در نیم طبقه شبستان اصلی برگزار شد.
مقامات یا هنرمندان حاضر در روز دوم:
استاد محمدرضا شفیعی کدکنی چهره ماندگار ادبیات فارسی
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه ، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
آنچه گفتند
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد درباره افزایش قیمت کاغذ گفت: قیمت همه کالاها از جمله کتاب تابع یک سری متغیرهاست. ما در کشوری زندگی میکنیم که کالاهای مختلف وجود دارد و تأثیر آن متغیرها در افرایش قیمت کالاهای مختلف را میبینیم. البته این دغدغه رهبر معظم انقلاب و دغدغه اصحاب فرهنگ مسئله جدی است که نیازمند مراقبتهایی است که مرتبط به مصرف کم فرهنگی ما در محصولات مختلف است و وقتی متغیرهایی میآید که قیمت را بالا میبرند، سبب افزایش قیمت کتاب میشوند.
وی افزود: البته ما این را هم درک میکنیم که در دولتهای مختلف مشکلاتی در ارتباط با حوزههای یارانهای وجود داشته است. این مسئله تابع مسائل نرخ ارز و افزایش هزینههای بالاسری صنعت نشر مانند قیمت کاغذ، قیمت مرکب و خیلی از چیزهای دیگر است که قیمت کالاهای فرهنگی ازجمله کتاب را بالا برده و این واقعیت انکارناپذیر است. طبعاً تلاشی که وزارت فرهنگ در دولتهای مختلف انجام داده، ایجاد خط ارتباطی و تفاهم نسبی با دولتمردان هستیم که حوزه فرهنگ را در یارانههایی که وجود دارد، مورد توجه قرار دهند.
غرفهها شلوغ، مخاطبان جستوجوگر
در این روز، غرفههای ناشران مطرح کشور بهویژه در حوزه ادبیات داستانی، علوم انسانی، روانشناسی، کودک و نوجوان با ترافیک بالای بازدید مواجه بودند. ناشران تازهکار و مستقل نیز توانستند توجه مخاطبان خاص خود را جلب کنند. بسیاری از بازدیدکنندگان با لیستهایی از کتابهای پیشنهادی، به دنبال آثار خاص بودند و فضای نمایشگاه رنگی از گفتوگوی فرهنگی میان مخاطب و نشر گرفته بود.
نشستها و رونماییها؛ محور تعاملهای علمی و فرهنگی
روز دوم نمایشگاه، میزبان چندین نشست تخصصی و آیین رونمایی از کتابهای تازهمنتشر شده بود. نشست «چالشهای نشر در عصر کتاب دیجیتال» با حضور کارشناسان حوزه چاپ و نشر برگزار شد و با استقبال ناشران و فعالان بازار کتاب همراه بود. همچنین مراسم رونمایی از چند عنوان جدید از نویسندگان جوان، در غرفه برخی ناشران خصوصی برگزار شد که فضای صمیمی و تعاملی میان نویسنده و مخاطب را فراهم کرد.
حضور بینالمللی و تبادل فرهنگی
در بخش بینالملل، حضور ناشرانی از کشورهای آلمان، روسیه، ترکیه، سوریه، لبنان، چین و هند، تنوع فرهنگی و زبانی جالبتوجهی را به نمایشگاه افزوده است. کتابهای عرضهشده در این غرفهها، هم در زمینه ادبیات کلاسیک و معاصر و هم در حوزههای علوم اجتماعی و مطالعات دینی مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفتند.