به روز شده در
کد خبر: ۱۱۲۵۱

روایت‌های انسانی محمود زند مقدم در کتابش

کتاب «از سرزمین بی‌پرنده تا قلعه» نوشته زنده‌یاد محمود زند مقدم، با روایت‌هایی از زندگی زنان شهرنو و مردم بلوچستان، توسط نشر وزن دنیا منتشر شد.

روایت‌های انسانی محمود زند مقدم در کتابش

در معرفی این کتاب که در نشر وزن دنیا منتشر شده، آمده است: کتاب شامل دو متن از مشاهدات میدانی نویسنده از بخش‌هایی از جامعه ایران در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ خورشیدی است؛ دو روایتی که با دقتی جامعه‌شناسانه و نگاهی انسانی به ثبت رسیده‌اند.

بخش نخست کتاب، «قلعه»، نتیجه‌ سال‌ها پژوهش زند مقدم درباره‌ زندگی زنان تن‌فروش در محله‌ شهرنو تهران است؛ پژوهشی که از اواخر دهه‌ ۴۰ آغاز شد و در سال ۱۳۵۶ به پایان رسید. زند مقدم در این متن تصویری بی‌پرده، بی‌قضاوت و انسانی از یکی از حساس‌ترین لایه‌های اجتماعی پایتخت ارائه داده است.

بخش دوم، «سرزمین بی‌پرنده»، حاصل سفر نویسنده به بلوچستان در سال ۱۳۴۱ است؛ سفرنامه‌ای که ضمن مأموریت دولتی آمارگیری، شکل گرفت. زند مقدم در این روایت به ثبت جزئیات زندگی مردم بلوچ، سختی‌ها و زیبایی‌های این سرزمین دورافتاده پرداخته است. این نگاه دقیق بعدها در مجموعه هفت‌جلدی «حکایت بلوچ» به اوج خود رسید؛ اثری که به گفته‌ شاهرخ مسکوب، از جنس روایت‌های تازه در زبان فارسی است.

محمود زند مقدم، متولد ۱۳۱۷، کارنامه‌ای مملو از سفر، پژوهش و روایت دارد. او تحصیلاتش را در رشته زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه تهران گذراند و دکترای برنامه‌ریزی منطقه‌ای را در دانشگاه دورهام انگلستان به پایان رساند. اما شناخت او از بلوچستان، نه محصول تحقیق پشت میز، که ثمره‌ سال‌ها زیستن میان مردم و شنیدن قصه‌هایشان بود.

کتاب «از سرزمین بی‌پرنده تا قلعه» با مقدمه‌ ایمان پاکنهاد و در ۱۲۸ صفحه منتشر شده و به قیمت ۲۲۰ هزار تومان در کتابفروشی‌های معتبر و وبسایت نشر وزن دنیا قابل تهیه است. این اثر دعوتی است به بازخوانی تاریخ اجتماعی ایران از خلال روایت‌های مردمی، و ادای دینی به صداهایی که کمتر شنیده شده‌اند.

منبع: ایسنا

ارسال نظر

آخرین اخبار