به روز شده در
کد خبر: ۹۳۶۷
مسعود حبیبی خبر داد:

غربالگری سلامت روان در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای فراگیر غربالگری سلامت روان در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد.

غربالگری سلامت روان در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور

مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز جمعه در اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور با قدردانی از حضور رییس‌جمهور در افتتاحیه اجلاس، این حضور را گویای حمایت تمام ‌قد رییس جمهور و دولت از بهداشت و سلامت و دانشگاه دانست.

او با اشاره به دغدغه برخی معاونان دانشگاه نسبت به منابع محدود فرهنگی و دانشجویی، گفت: این نگرانی‌ها را به‌خوبی درک می‌کنیم و اطمینان می‌دهیم که از این حوزه حمایت کامل صورت گیرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، رشد منابع در حوزه‌های فرهنگی و رفاهی را از جمله دستاوردهای برنامه عملیاتی اخیر برشمرد و گفت: در برنامه‌ریزی بودجه سال ۱۴۰۴، در بخش فرهنگی شاهد رشد محسوسی هستیم، گرچه هنوز نیازمند تقویت بیشتر است.

حبیبی اعلام کرد که برنامه‌های معاونت فرهنگی و دانشجویی در قالب ۱۴۶ فعالیت عملیاتی و در چارچوب ۵ هدف خرد، در راستای تحقق دو هدف کلان تدوین شده‌اند که افزایش هدفمند ضریب نفوذ و فراگیری فعالیت‌های فرهنگی و رفاهی دانشجویان و استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان و مشارکت‌های اجتماعی به‌ویژه در حوزه سلامت از این جمله هستند.

حبیبی با تاکید بر توجه ویژه به سلامت روان، این حوزه را یکی از ارکان اصلی پشتیبانی از دانشجویان در نظام آموزش عالی دانست و تصریح کرد: در آخرین غربالگری صورت ‌گرفته، به‌ویژه در میان دانشجویان دستیاری، حدود ۴۰ درصد نیازمند دریافت خدمات روانشناختی و مددکاری بودند.

او گفت: شایع‌ترین اختلالات نیز شامل اضطراب، افسردگی و خشم بوده است. این آمار زنگ هشداری جدی‌ است که نمی‌توان از آن چشم‌ پوشی کرد.

اجرای فراگیر غربالگری سلامت روان در سال جاری

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از اجرای فراگیر غربالگری سلامت روان در سال جاری خبر داد و گفت: این غربالگری که پیش ‌تر اختیاری بود، به ‌صورت سراسری در همه دانشگاه‌ها اجرا خواهد شد.

او با تأکید بر نقش آموزش و توانمندسازی، از برگزاری برنامه تربیت مربی در اردیبهشت‌ ماه خبر داد و افزود: در این دوره‌ها، مشاوران و روان‌شناسان منتخب آموزش خواهند دید تا مهارت‌های لازم را به دانشجویان منتقل کنند. نسخه متناسب با مدیران فرهنگی نیز طراحی شده است.

به‌ گفته معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، برنامه مشابهی برای نمایندگان تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی در حال اجراست تا شبکه‌ای فعال، دغدغه‌مند و هم‌افزا از افراد مؤثر در حوزه صف شکل گیرد.

ارسال نظر

آخرین اخبار