مردم مراقب کلاهبرداریهای جدید اینترنتی باشند
معاون سرپرست مجتمع قضایی شهید قدوسی، درباره جدیدترین شیوههای کلاهبرداریهای اینترنتی، توضیحاتی ارائه داد.

سجاد صفری، معاون سرپرست مجتمع قضائی شهید قدوسی گفت: تا چندی قبل بحث فیشینگ مطرح بود و هم اکنون کوشینک و کدهای کیوآر مطرح است که از طریق جعل آدرسهای اینترنتی متصل به کدهای کیوآر، میتوانند کلاهبرداری کنند و این تحولی جدید است که باید به دنبال آکاهی بخشی به مردم باشیم.
او افزود: از وقتی که کامپیوتر و سیستمهای رایانهای و مخابراتی در کشور رواج یافتهاند، کلاهبرداریهای رایانهای نیز با گسترش مواجه شدند معمولاً اواخر دهه ۷۰ را به عنوان زمانی میتوان در نظر گرفت که کمکم جرایم رایانهای در کشور مطرح میشد. به همین خاطر در اوایل دهه ۸۰ قانون کلاهبرداری کامپیوتری مطرح شد و در اواخر دهه ۸۰ است که قانون جرایم رایانهای را داریم.
صفری گفت: دادگستری استان تهران در راستای پیشگیری از جرم دو نوع بحث پیش رو دارد، نخست آگاهی دادن به مردم است و قسمتی هم به عملکرد قضات در محاکم بر میگردد. اقداماتی که در جهت آگاهی بخشی به شهروندان برای عدم گرفتاری در جرایم رایانهای انجام داده است، میتوان به ارسال پیامکهای آموزشی و هشداری اشاره کرد. در سه ماهه نخست سال قبل ۳۰۰ میلیون پیامک آگاهی و هشدار دهنده به شهروندان ارسال شده است. این ۳۰۰ میلیون پیامک ۲۵ عنوان بوده که از این تعداد ۷ عنوان مربوط به جرایم رایانهای و رمز ارزها بوده است.
او ادامه داد: در حوزه همکاران قضائی جلسات، نشستها و دورههای آموزشی درباره جرایم رایانهای و رمز ارز برگزار شده است و از جمله نشستی که در معاونت پیشگیری از وقوع جرم با حضور ۳۰ تن از قضات رسیدگی کننده به پروندههای جرایم رایانهای تشکیل شده بود، این هماهنگیها باعث میشود تا از طرفی برخورد مناسبی با جرایم رایانهای شود و این برخورد باعث میشود تا مجرمان کمتر ابراز تمایل به انجام چنین جرایمی داشته باشند. آگاهی بخشی به مردم باعث میشود تا کمتر فریب بخورند و اموالشان از طریق کلاهبرداریهای رایانهای از دست بدهند.