44 تریلیون دلار از اقتصاد جهانی، وابسته به محیط زیست است
جزیه و تحلیل 163 بخش صنعت و زنجیره تأمین، نشان داد که بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی جهان، حدود 44 تریلیون دلار (هر تریلیون معادل هزار میلیارد) ارزش اقتصادی به طور متوس وابسته به طبیعت است.

عظیم هاشمنژاد، عضو شورای جنگل، مرتع و آبخیز، امروز، سهشنبه، سیام اردیبهشت ماه در همایش بینالمللی مدیریت پایدار جنگلهای زاگرس با بیان اینکه یکی از اهداف همه نظامهای اقتصادی در ممالک دنیا، توسعه و رفاه جوامع انسانی است گفت: کارایی اقتصادی(استفاده بهینه از منابع موجود، با حداکثر تولید و حداقل هزینهها) و توسعه پایدار(تامین نیازهای کنونی با برقراری تعادل سه رکن اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی) از جمله این اهداف هستند.
او در ادامه سخنان خود بیان کرد: حفاظت از محیطزیست با تدوین سیاستهایی برای توسعه پایدار که به حفظ منابع طبیعی و کاهش آسیبهای زیستمحیطی کمک کند، یکی از سازوکارهای نظام اقتصادی جهت تحقق، توسعه و رفاه است.
عضو شورای جنگل، مرتع و آبخیز با اشاره یه اینکه منابع طبیعی مورد استفاده در توسعه و رفاه در دو گروه تجدیدشونده و تجدیدناپذیر تقسیمبندی میشوند گفت: در بهرهبرداری از منابع تجدیدشونده، حد بهینه بهرهبرداری وجود ندارد اما در برداشت از منابع طبیعی تجدیدناپذیر، حد برداشت اقتصاد وجود دارد.
هاشمنژاد درخصوص ارتباط منابع طبیعی با توسعه و رفاه اظهار کرد: منابع طبیعی به عنوان یکی از عوامل تولید در تامین مواد اولیه و غذا ضروری بوده و همچنین به عنوان یک منبع درآمد عمل میکند. استفاده از آنها منجر به ایجاد شغل و افزایش درآمد ملی میشود.
به گفتهی هاشم نژاد عمل تولید دارای نقشهای متنوعی است؛ او این عوامل را به شرح زیر برشمرد:
از نگاه تولیدکننده: مشارکت در تولید کالا.
از نگاه مصرفکننده: نقش و سهم در ایجاد فضای مطلوب و دلپذیر بای انجام فعالیتها.
او در ادامه سخنان خود به ارتقاء سلامت عمومی و کیفیت زندگی اشاره کرد و گفت: مهمترین خصوصیت زمین و محیطزیست، تصفیهکننده آلودگیها است. در فرآیند تولید، مصرف و کسب مطلوبیت بخشی به صورت ضایعات در محیطزیست نمایان میشوند. اگر ضایعات بیش از قدرت تصفیه محیطزیست باشد، در آن زمان تخریب اتفاق میافتد که باعث کاش منابع، مطلوبی و رفاه انسان شده و در نتیجه باعث افزایش هزینهها، کاهش بهرهوری، کاهش تولید و افزایش قیمتها میشود.
عضو شورای جنگل، مرتع و آبخیز، در بخش دیگری از سخنان خود، به نقش ارزش خدمات اکوسیستمی در تولید ناخالص داخلی اشاره کرد و گفت: تجزیه و تحلیل 163 بخش صنعت و زنجیره تأمین، نشان داد که بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی جهان، حدود 44 تریلیون دلار (هر تریلیون معادل هزار میلیارد) ارزش اقتصادی به طور متوس وابسته به طبیعت است.
او ادامه داد: صنایع بسیار وابسته به طبیعت، 15 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی (13 تریلیون دلار)، صنایع با وابستگی متوسط 37 درصد(31 تریلیون دلار) تولید میکنند. ساخت و ساز، کشاورزی، غذا و نوشیدنی، بزرگترین صنایع وابسته به طبیعت هستند که ارزش اقتصادی آنها تقریباً دو برابر اقتصاد آلمان است.
هاشمنژاد افزود: ساخت و ساز(4 تریلیون دلار)، کشاورزی(2.5 تریلیون دلار) و غذا و نوشیدنی(1.4 تریلیون دلار)، سه صنعت بزرگی هستند که بیشتر به طبیعت وابستهاند. 2.7 تریلیون دلار در چین، 2.4 تریلیون دلار در اتحادیه اروپا و 2.1 تریلیون دلار در ایالات متحده، بالاترین ارزش مطلق اقتصادی را در صنایع وابسته به طبیعت دارند.
عضو شورای جنگل، مرتع و آبخیز، در بخش پایانی سخنان خود به آلودگی اقتصادی و عوارض جانبی منفی اشاره کرد و گفت: وقتی فعالیتهای یک بنگاه، آثار و پیامدهای ناخواسته بر دیگر بنگاهها، ساکنین و محیطزیست داشته باشد، باعث کاهش رفاه مصرفکنندگان، بالا رفتن هزینه تولید سایر بنگاهها میشود.