به روز شده در
کد خبر: ۷۱۷۶
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی:

دلایل حادثه معدن طزره برای مجلس روشن است/ کارگران داخل معادن مجهز به GPS نیستند

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حادثه معدن طزره گفت: مجلس در این باره تحقیق و تفحص انجام می‌دهد.

دلایل حادثه معدن طزره برای مجلس روشن است/ کارگران داخل معادن مجهز به GPS نیستند

علی اکبر علیزاده، نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با رسانه آوش درباره حادثه معدن طزره و جانباختن تعدادی از کارگران معدن گفت: روز دوشنبه تقریباً ساعت 17 از قضیه مطلع شدم و با فرمانداران و برخی مسئولین تماس گرفتم و کم و کیف کار را پرسیدم. تا آن لحظه توانسته بودند پیکر 3 نفر از معدن‌کاران را خارج کنند.

او افزود: اطلاعات بدست آمده به آنها می‌گفت حدود 6، 7 نفر از کارگران داخل معدن هستند که تقریباً تا حدود ساعت 8، 9 شب اعلام شد که متأسفانه همه 7 نفر از دنیا رفتند و پیکر باقی مانده‌ها را از معدن خارج کردند و حادثه به پایان رسید.

علیزاده در پاسخ به این سوال که در گذشته هم این اتفاق رخ داده است، آیا پیگیری از سوی مجلس انجام شد یا خیر؟ تصریح کرد: از زمانی که در مجلس‌ یازدهم و دوازدهم نماینده هستم این سومین حادثه است که اتفاق می‌افتد. در معدن طبس هم حادثه داشتیم که پس از آن اقدامات خوبی انجام شد. اینکه چرا این اتفاقات در معدن رخ داد، مشخص شد و مجلس هم اعلام موضع کرد و تحقیق‌و‌تفحص انجام خواهد شد.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه برای همه معادن‌ یک قانون وجود دارد؛ یعنی معدن گچ، ذغال سنگ و غیره همگی مشمول یک قانون می‌شوند. در صورتی‌که شرایط در معدن ذغال سنگ متفاوت است همانطور که انرژی هسته‌ای و نیروگاه تولید برق از هم متفاوت هستند. معادن ذغال سنگ باید قوانین ویژه خود را داشته باشند، این مورد در تحقیق‌و‌تفحص مجلس لحاظ و ابلاغ شد. اگر انجام داده چه نتایجی داشته و اگر انجام نداده چرا این اتفاق افتاده است؟ در کمسیون صنایع در حال پیگیری هستیم.

علیزاده درباره علت حادثه معدن طرزه اظهار کرد: یکی مربوط به روش مانیتورینگ در معادن ذغال سنگ است. روش‌های فعلی بسیار قدیمی هستند و جوابگو نیستند، لذا مانتیورینگ باید هوشمند شود ضمن اینکه فاصله مانیتورینگی که در حال حاضر انجام می‌دهند هر لحظه امکان دارد گاز CO از یک ناحیه پخش شود، این گاز بو، رنگ و طعم ندارد و ناگهانی دچار حادثه می‌کند لذا فضای معدن دائم باید پایش شود.

نماینده مردم دامغان خاطرنشان کرد: دستگاه‌ها در معادن دستی هستند، فردی که پایش انجام می‌دهد تا وقتی که به ابتدای معدن برود و برگردد زمان‌بر است و در همان حین امکان حادثه وجود دارد. علاوه بر هوشمند نبودن مانیتورینگ فواصل مانیتورینگی که انجام می‌شود خیلی زیاد است. همچنین کارگران داخل معادن مجهز به GPS نیستند و اگر حادثه‌ای رخ دهد نمی‌‌دانیم، کارگر کجاست. 

علیزاده در واکنش به اینکه از قول فرماندار دامغان گفته شده معدن طزره اجازه فعالیت نداشته اما کارگران با فشار کارفرما مشغول به کار شدند، یادآور شد: نمی‌دانم. من نظر رسمی خاصی که مقامات مسئول اعلام کنند را مشاهده نکردم.

ارسال نظر

آخرین اخبار