به روز شده در
کد خبر: ۱۱۰۹۰
کارشناس مسائل بین‌الملل:

ارتباط با جمهوری آذربایجان بسیار پیچیده‌تر از دیگر همسایگان شمالی کشور است

کارشناس مسائل بین‌الملل ضمن ارزیابی سفر رئیس‌جمهور به آذربایجان گفت: ارتباط بیشتر با همسایگان می‌تواند، دست ایران را در چانه‌زنی بیشتر در مذاکرات باز کند.

ارتباط با جمهوری آذربایجان بسیار پیچیده‌تر از دیگر همسایگان شمالی کشور است

رامین آریان‌راد، کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با آوش ضمن ارزیابی اهمیت سفر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، به آذربایجان گفت: طبق گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، سفر رئیس‌جمهور کشورمان در راس هیاتی در هفته اول اردیبهشت ماه انجام می‌شود. آقای پزشکیان با یک دید و چشم‌انداز مثبت به این سفر خواهند رفت. رهبر انقلاب اسلامی نیز در سفری که آقای الهام علی‌‌اف به تهران داشت، بَر 10 برابر شدن مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور تاکید کردند.

او افزود: رئیس‌جمهور اخیرا گفته بود ایران و جمهوری آذربایجان پاره‌های یک پیکر هستند و مردم هر دو سوی مرز منافع متقابل گسترده‌ای دارند که بر بستر دوستی‌های عمیق هزاران ساله استوار است. در این دیدار قرار است دو طرف در خصوص مسائل مختلف سیاسی، امنیتی و اقتصادی گفت‌وگو کنند. البته در سفر چندی پیش فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی کشورمان، به باکو نیز تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه حمل‌و‌نقل مرزی، گمرکی، ترانزیت و حوزه نفت و گاز و انرژی آماده شده که بنا است با حضور دو رئیس‌جمهور این تفاهمنامه‌ها امضا شوند.

ارتباط با جمهوری آذربایجان بسیار پیچیده‌تر از دیگر همسایگان شمالی کشور است

آریان‌راد تصریح کرد: احتمالاً یکی از مهمترین مسائل مورد گفت‌وگو، بحث خرید نفت از جمهوری آذربایجان برای پالایشگاه تبریز باشد که می‌تواند ارتباط دو طرف را تقویت کند. ایران از این طریق چند دستاورد خواهد داشت. نکته اول اینکه برای آذربایجان منافع اقتصادی ایجاد خواهد کرد و پیوند دو کشور افزایش خواهد داد. همچنین هزینه پمپاژ نفت از جنوب به تبریز نیز از بین خواهد رفت. در فضایی که به خاطر جنایت‌هایی رژیم اشغالگر قدس در غزه شرایط منطقه بیش از گذشته متشنج شده، اصل ارتباط موثر و هوشمندانه با همسایگان باید مدنظر دستگاه سیاست‌خارجی ایران باشد.

سفر پزشکیان به آذربایجان ارتباط مستقیمی با مذاکرات ایران و آمریکا در پرونده هسته‌ای ندارد

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره اهمیت روابط با همسایگان خاطرنشان کرد: سیاست همسایگی از آن دست سیاست‌هایی محسوب می‌شود که چند سالی است به شدت از سوی دستگاه سیاست خارجی ایران دنبال می‌شود. ارتباط با جمهوری آذربایجان البته به‌دلیل تحولات قره‌باغ و بحث دالان‌ها و مسیرهای ترانزیتی و روابط این کشور با رژیم صهیونیستی بسیار پیچیده‌تر از دیگر همسایگان شمالی کشور است. سفر آقای پزشکیان از پیش طرحی شده بود و لزوماً ارتباط مستقیمی با مذاکرات ایران و آمریکا در پرونده هسته‌ای ندارد. نکته حائز اهمیت اینکه ارتباط بیشتر با همسایگان می‌تواند، دست ایران را در چانه‌زنی بیشتر در مذاکرات باز کند.

آریان‌راد با اشاره به دستاوردهای سفر پزشکیان به آذربایجان یادآور شد: سفر آقای پزشکیان به جمهوری آذربایجان قطعاً با دستاوردهای مثبتی همراه خواهد بود. اما باید توجه داشت نظام حاکم بر روابط با آذربایجان باید هوشمندانه باشد چراکه این کشور با رژیم اشغالگر قدس روابط مثبتی دارد. لذا روابط با جمهوری آذربایجان باید همواره با دقت رصد شود.

ارسال نظر

آخرین اخبار