به روز شده در
کد خبر: ۲۹۲۴۳

چشم بادامی‌ها تندرو شدند

ژاپنی‌ها، مردمی که از جنگ جهانی دوم به این سو همواره خود را ملتی آرام و میانه‌رو به جهان معرفی کرده‌اند در انتخابات روز یکشنبه این کشور به حزب راست افراطی سانسیتو که با شعار «نخست ژاپن» پا به عرصه انتخابات گذاشته بود، رای دادند.

چشم بادامی‌ها تندرو شدند
گروه سیاسی آوش/

حزب سانسیتو هرچند حزب اول انتخابات نشد اما باید آن را برنده بزرگ انتخابات ژاپن دانست. این حزب که توانست شمار کرسی‌هایش را از یک کرسی به 15 کرسی برساند  موفقیت خود را مرهون سیاست‌گذاری‌ها و توجه ویژه خود به خواسته‌های مردم است.

سانسیتو در جریان پاندمی کرونا در یوتیوب بنیان نهاده شد. این حزب در آن زمان با تکیه بر تئوری‌های توطئه درباره واکسیناسیون طرفدارانی بین جوانان پیدا کرد و پس از آن نیز با شعار «نخست ژاپن» وارد سیاست شد.

مورد توجه مثل ماگا

جاشوا والکر، رئیس بنیاد انجمن ژاپن در آمریکا، درباره موفقیت این حزب می‌گوید: «سانسیتو بخاطر احساسات پوپولیستی و ضد مهاجرتی تبدیل به یکی از موضوعات هر روزه مردم ژاپن شده است؛ بویژه اینجا در آمریکا. این اقبال به چیزی بیش از ضعف حزب لیبرال دموکرات و ایشیبا ربط دارد.»

سایت شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز اقبال عمومی به سانسیتو را مانند جنبش «ماگا» در آمریکا که ترامپ در آن شعار نخست آمریکا داد و «حزب آلترناتیو برای آلمان» در آلمان دانسته و نوشته است، بسیاری از سانسیتو انتقاد می‌کنند و معتقدند، باعث رشد احساسات نژادرستانه در ژاپن می‌شود به همین دلیل نیز رهبری این حزب در روزهای منتهی به انتخابات، تلاش کرده بود تا زبان خود را ملایم‌تر کرده و با طرح ایده‌های نقادانه آرای بیشتری را جذب کند. او همچنین برای جلب آرای زنان نیز تلاش بسیاری کرد.

سوهی کامیا
سوهی کامیا، رهبر حزب سانسیتو

در همین ارتباط سوهی کامیا، رهبر این حزب، که 47 ساله است و اکنون سرمست از افزایش 15 برابری کرسی‌های حزب خود درپارلمان است، بعد از این موفقیت در مصاحبه‌ای گفت:‌ «شعار نخست ژاپن به این معنا است که ما باید زندگی ژاپنی‌ها را بر مبنای مقاومت مقابل جهانی شدن بسازیم. البته مقصود من  این نیست که کلا مانع ورود هر خارجی‌ای به کشور خود شویم یا  اینکه بخواهیم هر خارجی که در اینجا ساکن است را از ژاپن اخراح کنیم.»

چرا محبوبیت‌ افراطی‌ها رو به افزایش است

نگاهی به وضعیت انتخابات در اروپا نشان می‌دهد  در سال‌های اخیر احزاب راست افراطی مورد اقبال عمومی بوده‌اند و اگر پیروز انتخابات نبوده‌اند، حداقل مانند حزب سانسیتو در ژاپن مورد توجه مردم قرار گرفته‌اند و توانسته‌اند در پارلمان کشورهای خود صاحب کرسی‌های بیشتری شوند.

این موفقیت احزاب راست افراطی در نقاط مختلف دنیا بی‌ارتباط به وضعیت اقتصادی در جهان نیست. بعد از رکود اقتصادی سال 2008 که در پی سقوط بانک‌ برادران لمان رخ داد و تبدیل بحران این بانک به دومینویی بانکی در آمریکا و اروپا شد، جهان تلاش بسیاری کرد تا از بحران بسلامت رها شود. اما یک دهه بعد درحالی‌که تازه در حال به آرامش رسیدن بود، پاندمی کرونا ضربه‌ای دیگر بر پیکر اقتصاد جهان وارد کرد و بحرانی را رقم زد که هنوز هم تبعات آن بر اقتصاد سراسر جهان و از جمله ژاپن که دارای یکی از محکم‌ترین اقتصادهای جهان است، مشاهده می‌شود.

در نتیجه این بحران اقتصادی مردم که سفره‌های خود را کوچک‌تر از همیشه می‌بینند و هر روز کمربند‌ها را محکم‌تر از  قبل می‌بندند، به دنبال درمانی برای دردهای خود هستند. در این میان احزاب راست افراطی در دسترس‌ترین درمان را به مردم عرضه کرده‌اند، بستن درهای کشور خود بر روی مهاجران.

بی‌تردید وجود هر مهاجری در هر کشوری به معنای از دست رفتن فرصت شغلی شهروند آن کشور و به تبع آن استفاده او از امکانات آن کشور است. در نتیجه اکنون در جهان شاهد رشد مهاجرستیزی در کشورهای توسعه یافته که تاکنون مقصد بسیاری از مهاجرت‌ها بوده‌اند، هستیم. در این بین احزابی که هدف خود را مبارزه با ورود بی‌رویه مهاجران به کشور می‌کنند و شعار «نخست ...» سر می‌دهند، به موفقیت‌های انتخاباتی رسیده‌اند. حزب سانسیتو در ژاپن فقط یکی از این احزاب است که بر موج مهاجرستیزی سوار شده و به آینده امیدوارتر از هر زمان شده است.

 

شکست حزب حاکم ژاپن

شیگرو ایشیبا
شیگرو ایشیبا، نخست وزیر ژاپن

پیروزی حزب سانسیتو در ژاپن در حالی رقم خورد که به گزارش آسوشیتدپرس، حزب لیبرال دموکرات ژاپن به رهبری شیگرو ایشیبا، نخست وزیر، متحمل شکست سختی شد و اکثریت پارلمانی را در هر دو مجلس ژاپن از دست داد. این اولین بار از سال 1955 به این سو است که این حزب اکثریت خود را در هر دو مجلس از دست می‌دهد.

ایشیبا، نخست وزیر ژاپنریال بعد از اعلام نتایج در سخنانی گفت که نتایج این انتخابات را جدی می‌گیرد. او در عین حال تاکید کرد: «چالش‌هایی مانند موقعیت جهانی ژاپن و بلایای طبیعی منتظر بهبود وضعیت اقتصادی نخواهند ماند و باید هر چه زودتر به فکر رفع چالش‌ها باشیم.»

ایشیبا امیدوار است بخشی از مشکلاتی که گریبانگیر ژاپن شده و ناشی از تعرفه‌هایی است که بتازگی از سوی دونالد ترامپ بر این کشور اعمال شده، با دیدار آتی او با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برطرف شود این در حالی است که احتمال دارد، اعضای حزب خواهان برکناری او از سمتش شوند.

ارسال نظر

آخرین اخبار