شکست ترامپ در میانجیگری برای صلح اوکراین
کاخ سفید بعد از خودداری ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، از امضای توافق آتشبس با کییف خبر داد، آمریکا از میانجیگری در مذاکرات صلح اوکراین خارج میشود.

روزنامه انگلیسی دیلیمیل در گزارشی نوشت، تامی بروس، سخنگوی وزارتخارجه آمریکا، پایان میانجیگری این کشور بین روسیه و اوکراین را اعلام کرد و گفت: «هیأت آمریکایی نمیخواهد به سفرها و پروازهای مداوم ادامه دهد آن هم درحالی که هیچکدام از دو طرف علاقهای به صلح نشان نمیدهند. اکنون زمان آن است که خود آنها بنشینند و ببینند نیازهایشان چیست و درباره اینکه چه باید کرد تا این مناقشه به پایان برسد، به تفاهم برسند.»
او در حالی این سخنان را بیان کرد که هفته پیش دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، به خبرنگاران گفته بود، بهزودی درباره ادامه مذاکرات صلح اوکراین تصمیم خواهد گرفت. او پیش از آن نیز از اقدامات همتای روسیاش ابراز نارضایتی کرده و بعد از حمله مرگبار 24 آوریل (4 اردیبهشت ماه) روسیه به اوکراین در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «ولادیمیر، بس کن! هفتهای پنج هزار سرباز میمیرند. بیا توافق صلح را نهایی کنیم!»
ترامپ، بیصبر و معاملهگر
اطرافیان دونالد ترامپ درباره شخصیت او میگویند، هرگز کاری را که احساس کند به نتیجه نخواهد رسید، انجام نمیدهد. به آن علاقه او به انجام معاملات تجاری را هم بیفزائید. این دو احتمالاً دلیل اصلی ترامپ برای خروج از مذاکرات صلح اوکراین است. اکنون 4 ماه است که آمریکا در تکاپوی ایجاد صلح در اوکراین است تا یکی از دهها وعده ترامپ در کمپینهای انتخاباتیاش عملی شود اما این مذاکرات و تلاشها که با سروصدای بسیاری هم آغاز شد، نتیجهای دربر نداشته است.
در کنار آن دونالد ترامپ بسیار علاقهمند بود بتواند معادن ارزشمند اوکراین را تصاحب کند. این اتفاق این هفته افتاد و رئیسجمهوری و پارلمان اوکراین بعد از دیدار 15 دقیقهای زلنسکی با ترامپ در حاشیه مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس، در نهایت توافقنامهای را که بهواسطه آن معادن اوکراین در اختیار آمریکا قرار میگرفت، امضا و تائید کردند.
این توافق در حالی انجام شد که پیش از آن ولودیمیر زلنسکی مخالفت خود را با اعطای امتیاز معادن کشورش به آمریکا مخالفت کرده بود. با این حال او هم بعد از آنکه متوجه شد برای رویارویی با روسیه نیازمند موافقت ترامپ است و از سویی اروپاییها نیز به او فشار میآوردند که صلح به گونهای که ترامپ میخواهد به نفع آنان نخواهد بود و دست روسیه را برای حملات آتی باز میگذارد، معادن را با حمایت آمریکا از کشورش در جنگ اوکراین معامله کرد.
ترامپ هم پاسخ این اقدام او را داد و یک روز پیش از اینکه پایان میانجیگری آمریکا در مذاکرات صلح اوکراین رسانهای شود اعلام کرد، کنگره با ارسال محموله تسلیحاتی به کییف به ارزش 50 میلیون دلار موافقت کرده است. این اولین بسته کمکی آمریکا به اوکراین در دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ محسوب میشود.
تداوم جنگ
پایان میانجیگری آمریکا در جنگ بین اوکراین و روسیه در حالی است که ترامپ پیشتر به پوتین وعده داده بود، با ضمیمه شدن کریمه به خاک روسیه به طور رسمی موافقت میکند و بخشهایی از سرزمینهای اوکراینی هم که اکنون در دست روسیه است هم به این کشور تعلق میگیرد.
مسکو هم اخیراً بعد از اینکه سربازان اوکراین از کورسک که متعلق به روسیه است خارج شدند، اعلام کرد، نیروهایش در حال ایجاد نوار امنیتی در منطقه «سومی» متعلق به اوکراین هستند اما اکنون و با شرایط جدید، نظامیان اوکراین خبر دادند همچنان مواضعی که گرفته بودند را در اختیار دارند.
به این ترتیب با مذاکرات صلحی که برباد رفته باید انتظار داشت جنگ بین اوکراین و روسیه با شدت قبل ادامه داشته باشد و در این بین اروپا نیز راضی خواهد بود. زیرا امیدوار است در جنگ به مرحلهای برسند که کرملین حاضر باشد توافقنامهای را با اوکراین و به عبارتی اروپا امضا کند که طبق آن مسکو متعهد شود، به کشوری در قاره سبز حمله نکند.