شانس مدالآوری ۴ رشته در بازیهای کشورهای اسلامی
طی نشستی با حضور مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک، شرایط ۴ رشته تنیس روی میز، جوجیتسو، والیبال و کاراته برای بازیهای اسلامی بررسی شد.

نشست تخصصی مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با فدراسیونها و انجمنهای کاندیدای اعزام به بازیهای کشورهای اسلامی ریاض (تنیس روی میز، جوجیتسو، والیبال و کاراته) صبح امروز در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد.
در این نشست که با حضور مهدی علینژاد دبیرکل، مهین فرهادیزاد نایب رئیس کمیته ملی المپیک، محمد تابع سرپرست کاروان ایران در بازیهای کشورهای اسلامی، رضا شجیع سرپرست مرکز نظارت، محمدرضا محزون سرپرست دفتر برنامهریزی وزارت ورزش و برخی مدیران و مشاوران کمیته و نمایندگان وزارت ورزش و جوانان در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد علینژاد، دبیرکل کمیته ملی المپیک، در ابتدا توضیحاتی در خصوص بازیهای کشورهای اسلامی و نتایج به دست آمده در ادوار گذشته این رویداد توسط کاروان ورزشی کشورمان ارائه کرد و با اشاره به اینکه بازیهای کشورهای اسلامی میدانی در مسیر موفقیت کاروان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی ناگویاست اظهار داشت: قطعا ظرفیت مدالآوری رشتهها اولویت تصمیمگیری خواهد بود و بر اساس تصمیم وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک اعزام کاروان به این دوره از بازیها کیفی است و رشتههایی اعزام خواهند شد که ظرفیت موفقیت و مدالآوری داشته باشند.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در ادامه با تاکید بر ارتقای جایگاه ایران در این دوره از بازیها افزود: ارزیابی مرکز نظارت و وزارت ورزش و همچنین بررسی رویدادهای داخلی و خارجی تا قبل از اعزام ملاک اعزام رشتهها خواهد بود.
محمد تابع، سرپرست کاروان کشورمان در بازیهای کشورهای اسلامی، نیز در ادامه با اشاره به توضیحات ارائه شده توسط کمیته برگزاری در خصوص تاریخهای مهم برای اعلام اسامی کاروان ورزشی کشورمان، بر ضرورت حضور ملیپوشان در مرکز سنجش آکادمی ملی المپیک و انجام معاینات و تستهای آمادگی جسمانی تاکید کرد و افزود: انتظار میرود فدراسیونهای ورزشی پاسپورتهای ملیپوشان و شرایط خروج از کشور آنها را پیش از معرفی بررسی نمایند.
در ادامه رضا شجیع، سرپرست مرکز نظارت بر تیمهای ملی، با ارائه گزارشی کامل از وضعیت موجود رشتههای کاندیدای اعزام، در خصوص سوابق حضور ملیپوشان تنیس روی میز، جوجیتسو، والیبال و کاراته در ادوار گذشته بازیها ارائه کرد و در ادامه به بررسی شرایط روز ورزشکاران و رنکینگ آنها در سطح آسیا و جهان بر اساس گزارشهای به دست آمده در این مرکز پرداخت و در پایان برنامههای ارائه شده فدراسیونهای مذکور برای آمادگی در بازیهای کشورهای اسلامی را برای کسب مدال بررسی کرد.
مهین فرهادیزاد، نایب رئیس کمیته ملی المپیک و کرملو، مدیرکل ورزش بانوان وزارت ورزش، هم به طور جداگانه بر توجه هر چه بیشتر به بحث بانوان به ویژه تمرکز بر ورزشکاران جوانتر و باانگیزهتر تاکید کردند و ضمن اشاره بر کیفی بودن کاروان و مدالآور بودن برای حضور در این رویداد بر نگاه حمایتی کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش در حوزه ورزش بانوان تاکید کردند.
نشستهای تخصصی امروز ابتدا با حضور نمایندگان فدراسیون تنیس روی میز آغاز شد که در این نشست مهرداد علیقارداشی رئیس، دبیر و کادر فنی بانوان و آقایان این رشته حضور داشتند که قارداشی گزارشی کامل از برنامههای تیمهای ملی آقایان و بانوان برای حضور در بازیهای کشورهای اسلامی پیش رو ارائه داد و اعلام کرد کشورهای مصر و نیجریه به دلیل رنک خوبی که در آفریقا به دست میآورند از رقبای اصلی ما هستند. در ادامه لطفاللهنسبی، حدادگر و صمدی هم شرایط اردوها و آمادگی جسمانی ورزشکاران مد نظر برای اعزام را تشریح کردند و زمانبندی انتخاب نفرات و اردوهای آمادهسازی را ارائه دادند.
محمدرضا محزون، سرپرست دفتر برنامهریزی و نظارت وزارت ورزش، در پایان توضیحات مسئولان فدراسیون تنیس روی میز با اشاره به اینکه تنیس روی میز به واسطه حضور موفق در ادوار گذشته بازیها جزو رشتههایی است که امتیاز عالی را به دست آورده و در این دوره نیز امید بسیاری به موفقیت و مدالآوری آن دارند از حضور نمایندگان تنیس روی میز در رویداد بازیهای کشورهای اسلامی دفاع کرد.
در ادامه، نشستهای امروز با حضور نمایندگان انجمن جوجیتسو، محمدحسن رستمیان رئیس انجمن، امیر خوشبین سرمربی آقایان و فرزانه جعفرزادگان نایب رئیس و سرمربی بانوان برگزار شد که ابتدا رستمیان رئیس انجمن گزارشی از روند شکلگیری این رشته از سال ۲۰۱۲ و به استقلال رسیدن انجمن ارائه داد و سپس با اشاره به مشکلات این رشته دلیل پایین بودن رنک را عدم حضور در رویدادهای بینالمللی به خاطر نداشتن بودجه مناسب اعلام کرد و افزود: قطعا اگر حمایت شویم میتوانیم در رویدادهای مهم و بازیها یاریرسان کاروان در بخش مدالآوری باشیم.
در ادامه سرمربی تیم آقایان و بانوان نیز ضمن تایید توضیحات ارائه شده توسط رئیس انجمن اظهار داشتند: علیرغم پتانسیل بسیار خوبی که در این رشته در ایران وجود دارد به دلیل عدم حمایتهای مالی امکان حضور مهم به خصوص قارهای را نداریم که این مهم کار را برای این رشته در ایران سخت کرده است ولی با حمایت کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش به منظور برگزاری اردوهای آمادگی و تشکیل تیمهای ملی میتوانیم نتایج خوبی به دست آوریم.
محمدرضا محزون در پایان گزارشات انجمن جوجیتسو اظهار داشت: وزارت ورزش در این دوره حمایتهای بسیاری از انجمن جوجیتسو داشته و در کنار حمایتهای مالی، وزارت ورزش پیگیر احداث مرکز ملی برای دو رشته مویتای و جوجیتسو است تا ملیپوشان و علاقهمندان به این دو رشته بتوانند در مکانی اختصاصی تمرینات متمرکز خود را داشته باشند. لذا وزارت انتظار دارد این انجمن با برنامهریزی کوتاه و بلندمدت ظرفیت مدالآوری خود را افزایش داده و از پتانسیل موجود در کشور برای موفقیت استفاده کند.
سومین نشست امروز با نمایندگان فدراسیون والیبال با حضور سیدمیلاد تقوی رئیس فدراسیون و امیرحسین منظمی دبیرکل فدراسیون برگزار شد. تقوی در ابتدا با اشاره به سابقه مدالآوری تیم ملی والیبال آقایان در ادوار گذشته که با ۴ مدال طلا همراه بوده و آخرین نتیجه تیم ملی بانوان که مدال نقره کسب نمودهاند اظهار داشت: با برنامهریزیهایی که انجام گرفته به دنبال تکرار مدال طلای آقایان و صعود به فینال در بخش بانوان هستیم.
وی در ادامه با اشاره به همزمانی بازیهای کشورهای اسلامی با مسابقات لیگ جهانی والیبال اظهار داشت: به دلیل این همزمانی احتمالا چند ورزشکار مهم و تاثیرگذار را نخواهیم داشت ولی بدون تردید تیم ایران با ترکیبی خوب و قدرتمند راهی مسابقات میشود تا افتخارات گذشته را تکرار کند. همچنین در بخش بانوان هم با برنامهریزی انجام شده در برگزاری اردوها تیمی آماده و باانگیزه راهی ریاض خواهیم کرد و به کسب نتیجه امیدواریم.
آخرین نشست امروز با نمایندگان فدراسیون کاراته و با حضور مزدا صوفی سرپرست فدراسیون کاراته، وحید مومنی سرپرست دبیری، فاطمه پورزمانی سرپرست نایب رئیسی، مازیار فریدخمامی مدیر تیمهای ملی، شهرام هروی، قاسم شهرجردی و پگاه زنگنه اعضای کادر فنی و مربیگری برگزار شد.
صوفی سرپرست فدراسیون کاراته با اشاره به قانون انتخاب نفرات تیم ملی و اعزامی بر اساس چرخه انتخابی سازمان تیمهای ملی اظهار داشت: پتانسیل بسیار خوبی در کاراته داریم و تمام تلاش ما این است با برنامهریزیهای صورت گرفته بتوانیم عدم کسب مدال طلای دوره گذشته را جبران کنیم و در سبد مدالآوری کاروان ایران در این دوره مدالهای خوشرنگ داشته باشیم.
وی در ادامه به مشکل اسکان ملیپوشان در اردوهای پیشبینی شده اشاره و از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک درخواست حمایت کرد.
اعضای کادر فنی و مربیگری فدراسیون هم با اشاره به پتانسیلهای خوب این رشته از ترکیب نفرات باتجربه در کنار جوانان باانگیزه در تیم ملی کاراته خبر دادند و اظهار داشتند این ترکیب قطعا به کسب نتیجه خود در کاروان کاراته ایران در بازیهای کشورهای اسلامی کمک خواهد کرد.
محزون، سرپرست دفتر برنامهریزی، ضمن حمایت از رشته کاراته و اشاره به موفقیتهای این رشته افزود: با توجه به ترافیک حضور ملیپوشان در خوابگاههای تحت پوشش وزارت ورزش و کمیته، پیشنهاد میشود اردوهای تیمهای ملی تا جای ممکن در شهرستانها برنامهریزی و برپا شود.
گفتنی است در این نشست سیدحسن طباطبایی مشاور رئیس، عاطفه اسلامیان مدیر امور بینالملل کمیته، محمود عبدالهی مدیر روابط عمومی و کرملو مدیرکل ورزش بانوان وزارت نیز حضور داشتند.