به روز شده در
کد خبر: ۱۴۴۶۷
نگاهی به تغییرات جوی اخیر پایتخت:

طوفان‌های تهران نتیجه عوامل محیطی است

مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوا ضمن اشاره به وقوع پدیده‌های جوی گذرا در بهار و تابستان، دلیل وزش باد شدید، طوفان‌های لحظه‌ای و پدیده‌هایی از این دست را نتیجه‌ برهم‌کنش چند عامل جوی و محیطی دانست.

طوفان‌های تهران نتیجه عوامل  محیطی است

در هفته‌های اخیر شاهد وزش باد شدید و وقوع طوفان‌های لحظه‌ای بوده‌ایم، به‌گونه‌ای که سرعت وزش باد در یکی از این روزها (۷ اردیبهشت) به ۱۰۸ کیلومتر بر ساعت رسید. از سوی دیگر رگبارو رعد و برق در برخی نقاط رخ می‌دهد.

فاطمه کریمی، مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوا ، درباره دلایل علت وقوع طوفان‌های گرد و خاک همچنین رگبار در تهران اظهار کرد: در فصل بهار و تا حدودی تابستان، شهر تهران به‌طور مکرر با پدیده‌های جوی گذرا شامل وزش باد شدید، طوفان‌های لحظه‌ای، افزایش غلظت ذرات معلق به‌ویژه ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون رگبارهای کوتاه‌مدت و وقوع رعد و برق مواجه می‌شود. این پدیده‌ها معمولاً در بازه زمانی کوتاهی رخ می‌دهد و به‌سرعت نیز پایان می‌یابد.

به گفته او شکل‌گیری این پدیده‌ها نتیجه‌ی برهم‌کنش چند عامل جوی و محیطی است که در این فصل‌ بهار و تابستان به‌طور محسوسی تشدید می‌شود.

طوفان2

همدستی گرد و غبار برای رشد سریع ابرهای باران‌زا

به گفته مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران ، گرد و غبار معلق در هوا بیشتر منشاء طبیعی دارد و می‌تواند در شرایط خاص به‌عنوان هسته‌های تراکم عمل و به‌صورت مقطعی به رشد سریع ابرهای باران‌زا کمک کند.

به گزارش ایسنا، او ادامه داد: هجوم ریزگردها تحت تأثیر بادهای شدید به‌صورت خاص در افزایش غلظت و شاخص آلاینده ذرات معلق نسبتاً درشت کوچک‌تر از ۱۰ میکرون نقش بیشتری دارد، درحالی‌که در حالت معمول آلودگی شهر تهران عمدتاً تحت تأثیر ذرات معلق ریز و انسان‌ساز کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون  قرار دارد و بالاتر بودن شاخص  ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون از ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون  تأییدی بر گسیل حجم زیادی از گرد و خاک به شهر است که اندازه درشت‌تری دارد و عمدتاً منشأ طبیعی مانند شن بیابان، ذرات معدنی و گرده گیاهان و ... دارد. در این شرایط شاخص آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون به صورت فزاینده و مقطعی حتی فراتر از عدد ۳۰۰ نیز افزایش می‌یابد، با این حال این شرایط عمدتاً پایدار نیست و پس از عبور سامانه حاوی گرد و خاک، این ذرات به دلیل وزن بیشتر به‌سرعت ته‌نشین می‌شود و شرایط کیفی هوا بهبود می‌یابد.

ریزگردهای طوفان به عمق ریه نمی‌رسد

کریمی در پایان گفت: این ذرات با توجه به اینکه بیشتر منشأ طبیعی دارند تأثیرات کمتری نسبت به ذرات ریز بر سلامتی می‌گذارند و بخش عمده‌ای از آن‌ها توسط نایژه‌ها متوقف می‌شود و نمی‌توانند به عمق ریه‌ نفوذ کنند، در حالی‌که ذرات ریز کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون به دلیل اندازه و وزن کمتر ماندگاری بیشتر دارند و به دلیل ساختار و ترکیب شیمیایی پیچیده و انسان‌ساز، سمی‌تر و خطرناک‌تر هستند.

ارسال نظر

آخرین اخبار