« سند نمره کردن»، شگرد کارآمد سارقان خودرو بود
همدستی یک صافکار و سارق خودرو، مقدمه آغاز فعالیت باندی شد که با روش « سند نمره کردن» خودروهایی زیادی را سرقت کرده و در بازار به فروش رساندند.

«سند نمره کردن خودرو»، نام شگردی قدیمی اما آسان و کارآمد برای فروش خودروهای سرقتی است، سارقان خودرو در این روش بعد از سرقت یک خودرو، با سند خودرویی تصادفی یا آتش گرفته، خودروی سرقتی را به فروش میرسانند، معاون دایره مبارزه با سرقت وسایل نقلیه پلیس آگاهی تهران بزرگ ، صبح امروز از دستگیری اعضای باندی خبر داد که با این شگرد، خوروهای بسیاری را به فروش رسانده اند.
سارقان چطور سند نمره می کنند؟
سرهنگ مسعود گلپسند، معاون دایره مبارزه با سرقت وسایل نقلیه پلیس آگاهی تهران بزرگ ، درباره نحوه انجام این جرم میگوید: در برخی مواقع، خودرو در آتش میسوزد و یا در تصادفات به قدری آسیب میبیند که دیگر برای مالک مقرون به صرفه نیست که آن را بازسازی کند، به همین دلیل این خودروی آسیب دیده را به اوراقچیها میفروشد.
وی میافزاید: افرادی که این خودروها را میخرند، نیتهای متفاوت دارند. برخی آنها را می خرند تا از سایر قطعاتش استفاده کنند که البته این امر نیز صحیح نیست چون قطعا این قطعات فرسوده شده و کارایی ندارد اما برخی دیگر برای اعمال مجرمانه این خودروها را میخرند.
معاون دایره مبارزه با سرقت وسایل نقلیه پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه میدهد: عدهای از افراد نیز که سارقان خودرو نیز شامل آنها می شوند، این خودروها را خریداری میکنند و شماره شاسی و شماره موتور خودروی تصادفی را که تحت تعقیب پلیس نیست، به صورت حرفهای روی خودروهای سالمی که سرقت کردهاند میگذارند و در واقع خودروها را «دوتا یکی» میکنند و حتی پلاک خودروی تصادفی را روی خودروی سرقتی نصب میکنند، در واقع سارق خودرویی میدزد که هم رنگ و هم مدل خودروی تصادفی باشد که بتواند آنها را یکی کرد و بعد خودروی جدید را به عنوان خودروی دست دوم به فروش برساند.
سرهنگ گل پسند در همین زمینه از دستگیری باندی که با این روش خودروهای زیادی را به فروش رساندهاند خبر میدهد.
سودهای وسوسه انگیز، از صافکاری تا همدستی با سارقان
یکی از اعضای این باند در توضیح شگردی که برای سند نمره کردن داشته است میگوید: من صافکار هستم و سالهاست که تعمیرگاهی در جنوب شهر دارم. مدتی پیش به سرم زد که برای اینکه درآمدم بیشتر شود، خودروها را سند نمره کنم، در این زمان با فردی آشنا شدم که خودرو سرقت میکرد، من هم به دنبال خودروهای قراضه و خرابی رفتم که دیگر حرکت نمیکردند، این خودروها یا به شدت در تصادفات آسیب دیده بودند و یا مثلا در آتش سوزیها سوخته بودند و این ها را از طریق آگهیهای فضای مجازی میخریدم.
این متهم ادامه میدهد: مثلا من خودروی خرابی می خریدم که پژو ۲۰۶ سفید بود و کاملا از کار افتاده بود.بعد به سارقی که با او آشنا شده بودم سفارش می دادم که دقیقا برایم یک خودروی ۲۰۶ سفید دیگر بدزد، قطعات این دو خودرو را با هم ترکیب میکردم، یعنی مثلا ارکان خودرو خراب را روی خوردوی دزدی نصب میکردم، با این روش، خودروی سرقتی را با مدارک و هویت خودروی تصادفی در شبکههای اجتماعی آگهی میکردیم و بعد می فروختیم و کسی به این مسئله شکی نمیکرد تا اینکه مدتی پیش یکی از خودروها در تعویض پلاک به مشکل برخورد و مأموران به آن شک کردند و به سراغم آمدند.
این متهم با بیان اینکه در سال های اخیر برای بیش از ۱۰ خودرو همین کار را انجام داده است، میگوید: بیشتر با خودروهای پارس، ۲۰۶، ماکسیما و زانتیا این کار را انجام می دادم. هر خودرو را حدودا ۱۰۰ میلیون میخریدم و با کمی خرج کردن برای آماده کردنش، حدود ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلیون میفروختیم و سهم سارق را هم جدا پرداخت می کردم.
وی در پاسخ به این سوال که هنگام فروختن خودروها مشکلی به وجود نمیآمد، ادامه میدهد: حتی کارشناسان خودروها نیز متوجه این مسئله نمیشدند، چون آنها بیشتر رنگ داشتن خودرو را بررسی میکنند.
رابط باند: جرم سنگین یک معامله
«من رابط سارق و صافکار بودم یعنی از صافکار سفارش می گرفتم که سارق چه خودرویی با چه مشخصاتی بدزد و به گوش سارق میرساندم بعد خودروها را تحویل گرفته و به تعمیرگاه میرساندم.» این سخنان جوان 26 ساله ای است که با وجود داشتن مدرک لیسانس کامپیوتر، در رویای زودترپولدار شدن ، رابط باند بوده و حالا به دام افتاده است.
او می گوید من فقط رابط بودم و هیچ دخالتی در سرقت نداشته ام اما حالا فهمیده ام که چه جرمی مرتکب شده ام و چه مجازات سنگینی در انتظارم است ، او درباره شیوه کارش می گوید : من فقط خودرویی را که صافکار می خواست به سارق اطلاع می دادم و او هم خودرویی را که می خواستم سرقت می کرد و از هر خودرو ۵ تا ۱۰ میلیون تومان به من میرسید اما من فکر نمی کردم این کار هم جرم باشد و پشیمانم که خودم را در این کار شریک کردم.
سارق: من فقط خودرو می دزدیدم
سارق این باند نیز میگوید: صافکار بر اساس خودروی تصادفی یا سوخته ای که خریده بود، به من سفارش می داد که چه خودرویی بدزدم، من هم در سطح شهر میگشتم تا خودروی مورد نظر را پیدا کنم، با آنکه سرقت خودرو کاری زمان بر است؛ اما من سعی میکردم فورا خودرو را بدزدم و به دست واسطه برسانم تا زودتر کار روی آن را آغاز کند که لو نرویم. برای همین وقتی خودروی مورد نظر را که در جایی بدون دوربین و خلوت پارک شده بود؛ پیدا میکردم در آن را تخریب میکردم و آن را می دزدیدم.
این سارق خودرو که سابقه سرقت دیگری نیز دارد، ادامه میدهد: از هر خودرو ۲۰-۳۰ میلیون گیرم می آمد.
فکر می کردیم هیچوقت گیر نمی افتیم
سارق باند می گوید که حدود سه سال است که این کار را انجام میدهند و تاکنون هم گیر نیفتاده بودند ، اما احتمالا صافکار یک جای کار را اشتباه رفته است که همه ما گیرافتاده و به دردسر افتادیم.
دقت در کارشناسی، پایان کار باند سارقان
اگر چه روش سند نمره، روشی قدیمی اما کارساز برای سارقان است ، اما دقت کارشناسان می تواند آن را برملا کند و از تکرار آن جلوگیری کند، با دستگیری این باند اکنون ده ها، مالک خودرو، آن را از دست می دهند و حتی معاملات بعدیای نیز که صورت گرفته ممکن است باطل شود و ده ها پرونده شکایت، به پرونده های قضایی افزوده شود، در حالی که از همان ابتدا با کارشناسی دقیق می شد جلوی انجام معامله را گرفت.