به روز شده در
کد خبر: ۲۶۸۶۴

رمز گشایی از اسرار افراد باحال

او فرد باحالی است به همین دلیل او را به میهمانی دعوت می‌کنم تا با حضورش به همه بیشتر در میهمانی خوش بگذرد. این یک جمله آشنایی است که شاید خیلی از ما تابه حال شنیده باشیم. اما چیزی که ما نمی‌دانیم این است که چرا واژه «باحال» به افرادی که از نظر شخصیتی جذاب هستند اطلاق می‌شود و چه ویژگی‌هایی دارد؟

رمز گشایی از اسرار افراد باحال

یک تیم بین‌المللی از محققان ممکن است رمز «باحال» بودن (شاید دقیق‌تر بتوان گفت مراد از فرد باحال فرد جسور یا دارای جسارت است) در یک فرد را کشف کرده باشند. بر اساس مطالعه توسط این تیم که در مجله روانشناسی تجربی منتشر شد، فارغ از محل زندگی شما، به نظر می‌رسد ویژگی‌های شخصیتی که یک فرد را «باحال» می‌کند، در سراسر کشورها یکسان است.محققان دریافتند که در مقایسه با افرادی که «خوب» یا «مطلوب» تلقی می‌شوند، افرادی که «باحال» تلقی می‌شوند، برون‌گراتر، لذت‌گراتر، قدرتمندتر، ماجراجوتر، آزاداندیش‌تر و خودمختارتر تلقی می‌شوند. 

تاد پزوتی، دانشیار بازاریابی در دانشگاه آدولفو ایبانیز در شیلی و یکی از محققان اصلی این مطالعه، گفت: شگفت‌انگیزترین چیزی که در پی این مطالعه متوجه شدیم این بود که دیدیم ویژگی‌های یکسانی در میان افراد باحل در هر کشوری پدیدار می‌شوند.

او گفت: صرف نظر از اینکه چین باشد یا کره یا شیلی یا آمریکا، مردم افرادی را دوست دارند که مرزها را جابجا می‌کنند و جرقه تغییر را می‌زنند. بنابراین من می‌گویم که باحال بودن واقعاً چیزی اساسی‌تر از برچسب واقعی باحال بودن را نشان می‌دهد.«باحال» «خوب» نیست محققان دانشگاه آدولفو ایبانیز، دانشگاه آریزونا و دانشگاه جورجیااز سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ آزمایش‌هایی را با نزدیک به ۶ هزار نفر در دوازده کشور استرالیا، شیلی، چین، آلمان، هند، مکزیک، نیجریه، اسپانیا، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه و آمریکا انجام دادند.از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا به فردی در زندگی خود فکر کنند که او را «باحال»، «بد»، «خوب» یا «خوب نیست» می‌دانند. سپس از آن‌ها خواسته شد تا شخصیت آن فرد را با استفاده از دو مقیاس ارزیابی کنند: مقیاس «پنج عامل بزرگ شخصیت»، یک مدل علمی پرکاربرد که به توصیف ویژگی‌های شخصیتی کمک می‌کند، و «پرسشنامه ارزش‌های پرتره»، که برای اندازه‌گیری ارزش‌های اساسی فرد در نظر گرفته شده است.شرکت‌کنندگان در این مطالعه به طور مداوم آرام بودن، وظیفه‌شناسی، جهان‌شمولی، سازگار بودن، گرم بودن، ایمن بودن، سنتی بودن و همرنگ بودن را با خوب بودن مرتبط می‌دانستند، نه با باحال بودن. توانمند بودن هم برای «باحال» و هم برای افراد «خوب» در نظر گرفته می‌شد، اما نه به طور متمایز. اما افراد «باحال» ، ۶ ویژگی شخصیتی برون‌گراتر، لذت‌گراتر، قدرتمندتر، ماجراجوتر، بازتر و خودمختارتر صرف نظر از سن، جنسیت یا سطح تحصیلات فرد داشتند که این ویژگی‌ها با ویژگی‌های خوب بودن کاملا متمایز بود.پزوتی فکر نمی‌کند که این ویژگی‌های «باحال» چیزی باشند که بتوان آن‌ها را آموزش داد. بلکه به باور او این ویژگی‌ها اکتسابی و ذاتی هستند ما با این ویژگی‌ها متولد می‌شویم. پنج مورد از این ویژگی‌ها، ویژگی‌های شخصیتی هستند و ویژگی‌های شخصیتی معمولا نسبتا پایدارند.

کالب وارن، یکی از محققان ارشد و استادیار بازاریابی در دانشگاه آریزونا، نیز در این باره می‌گوید: این تحقیق نشان داد که افراد باحال و افراد خوب یکسان نیستند، اما ممکن است برخی ویژگی‌های مشترک وجود داشته باشد.

پوارن در یک بیانیه خبری گفت: برای اینکه کسی باحال به نظر برسد، معمولا باید تا حدودی دوست‌داشتنی یا تحسین‌برانگیز باشد، که او را شبیه افراد خوب می‌کند. با این حال، افراد باحال اغلب ویژگی‌های دیگری دارند که لزوماً از نظر اخلاقی «خوب» تلقی نمی‌شوند، مانند لذت‌جو و قدرتمند بودن.یکی از محدودیت‌های این تحقیق این بود که فقط افرادی که معنای «باحال» را درک می‌کردند در این مطالعه گنجانده شدند. پزوتی گفت که مشخص کردن اینکه آیا در میان فرهنگ‌های سنتی‌تر یا گروه‌های دورافتاده‌ای از افراد که ممکن است کمتر با این اصطلاح آشنا باشند، یافته‌ها مشابه است؟ دشوار خواهد بود.

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار