به روز شده در
کد خبر: ۵۴۷۰

سلطه دوباره تاج بر فوتبال ایران

با برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال و انتخاب یا بهتر است بگوئیم انتصاب دوباره مهدی تاج به عنوان رئیس فدراسیون، تکلیف ریاست این فدراسیون مشخص شد.

سلطه دوباره تاج بر فوتبال ایران
گروه ورزشی آوش/ پریسا اسلام‌زاده

انتخابات هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال در روز یازدهم اسفند سال 1403 برگزار شد. بعد از پایان دوره 4 ساله فعالیت هیات‌ رئیسه که البته توأمان با برگزاری انتخابات میان‌ دوره و تغییر رئیس فدراسیون بود، به انجام رسید؛ آن‌هم در حالی‌ که چهره‌‌هایی نظیر علی کفاشیان، شهاب‌الدین عزیزی ‌خادم، مهدی تاج، حیدر بهاروند و امیر عابدینی برای پست ریاست نام‌نویسی کرده بودند که صلاحیت کفاشیان و عزیزی‌ خادم تائید نشد و اعتراض‌شان هم راه به جایی نبرد.

2 کاندیدای رد صلاحیت ‌شده انتخابات فدراسیون فوتبال امید زیادی داشتند تا بتوانند با اعتراض خود، انتخابات را به تعویق بیندازند اما چنین نشد. در چنین شرایطی، انتخابات با حضور 87 عضو از 87 عضو مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال، انتخابات با حضور مهدی تاج، امیر عابدینی و حیدر بهاروند در قامت کاندیدای پست ریاست برگزار شد که پیش از شروع فرآیند انتخابات، رئیس سازمان لیگ (بهاروند) از شرکت در انتخابات به نفع مهدی تاج کنار کشید. اتفاقی که پیش از این هم قابل پیش‌بینی بود و همانطور که انتظار می‌رفت او در نقش یک کاندیدای پوششی در انتخابات حاضر شده بود.

غیبت غیرمنتظره آقای وزیر

یکی از اتفاقات عجب انتخابات فدراسیون فوتبال در سال گذشته غیبت احمد دنیامالی، وزیر ورزش‌ و جوانان، بود. در کمال تعجب خبری از حضور آقای وزیر و حتی معاونان او در مجمع فدراسیون فوتبال هم نبود و در تصمیمی عجیب از سوی دنیامالی، مشاور رسانه‌ای او در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال حضور یافت؛ آن‌ هم در حالی که وزیر ورزش و جوانان پیش از برگزاری انتخابات، نسبت به غیررقابتی‌ بودن آن موضع گرفته بود. 

تاج، بی‌دردسر رئیس ماند

مهدی تاج در انتخابات فدراسیون فوتبال با 72 رأی توانست برنده انتخابات شود و برای یک دوره 4 ساله دیگر در نقش رئیس فدراسیون کارش را پیش خواهد برد. همچنین امیر عابدینی هم توانست فقط 10 رأی بیاورد و ناکام در کسب پیروزی در انتخابات امروز بود. 4 رأی هم به عنوان رأی باطله شمرده شد و یک رأی سفید هم در صندوق دیده شد. تاج اولین‌ بار از سال 1395 تا 1398 و بار دیگر از سال 1401 تاکنون عهده‌دار ریاست فدراسیون بود. بعد از برگزاری انتخابات حرف و حدیث‌های زیادی درباره سلامت بودن این انتخابات و فرمایشی بودن آن مطرح شد. 

رای ناپلئونی آقای پشت پرده

مهدی محمد‌نبی، حیدر بهاروند و فریده شجاعی، 3 نایب رئیس پیشنهادی مهدی تاج برای فدراسیون فوتبال بودند که از مجمع رای اعتماد گرفتند. مهدی محمدنبی 44، حیدر بهاروند 77 و فریده شجاعی 71 رای از مجمع کسب کردند. با توجه به اینکه هر یکی از نواب باید می‌‌توانست 50 درصد آرا را به ‌دست آورد، محمدنبی به سختی توانست از مجمع رأی اعتماد بگیرد و فقط 0.5 رأی با شکست در انتخابات فاصله داشت اما توانست به سختی در تیم مدیریتی جدید فدراسیون حضور پیدا کند و با حداقل آرای لازم برای انتخاب توسط مجمع پذیرفته شد. همچنین اعضای مجمع فدراسیون فوتبال بعد از انتخاب رئیس و رأی اعتماد به نواب رئیس به سراغ گزینش سایر اعضای هیات ‌رئیسه رفتند. در بخش نخست، از میان 9 رئیس هیات فوتبال که برای عضویت در هیات ‌رئیسه فدراسیون کاندیدا شده بودند، طهمورث حیدری (رئیس هیات فوتبال استان چهارمحال و بختیاری) با 37 رأی و علی طاهری (رئیس هیات فوتبال استان اصفهان) با ۳۳ رأی به عنوان نمایندگان هیات‌‌های فوتبال وارد هیات‌ رئیسه فدراسیون فوتبال شدند.

استقلالی‌ها صاحب قدرت شدند

علی خطیر (مدیرعامل باشگاه نساجی مازندران) و محمد اسفندیارپور (مدیرعامل باشگاه گل‌گهر) با کسب 39 و 31 رأی از مجمع فدراسیون فوتبال به عنوان نمایندگان باشگاه‌ها به هیات‌ رئیسه فدراسیون فوتبال راه یافتند. رضا درویش، مدیرعامل پرسپولیس، هم یکی از نامزدهای این بخش بود که تنها ۵ رأی به‌دست آورد. در بخش کارشناس هم اتفاق جالب‌توجهی افتاد و فرزین دبیری (۲۸ رای)، حجت کریمی (۲۳ رای) و محمدرحمان سالاری (۲۱ رای) به عنوان ۳ کارشناس منتخب مجمع وارد هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال شدند.

احمدرضا براتی، محمدرضا ساکت و احسان اصولی در کنار بهرام رضائیان از جمله اعضای هیات‌رئیسه قبلی فدراسیون فوتبال بودند که نتوانستند از مجمع رأی اعتماد بگیرند. از جمله چهره‌‌های دیگری که ناکام در اخذ رأی از مجمع بودند می‌توان به عباس صوفی اشاره داشت که رقابت تنگاتنگی با سالاری داشت اما نتوانست از مجمع رأی اعتماد بگیرد. حضور همزمان علی خطیر و حجت کریمی، مدیران‌عامل پیشین استقلال در ترکیب جدید هیات ‌رئیسه هم اتفاق ویژه‌ این انتخابات بود.

ارسال نظر

آخرین اخبار