به روز شده در
کد خبر: ۱۸۹۹

افزایش سوءاستفاده از داوران در باشگاه‌ها/ نیت خیر یا عمل متقلبانه؟

حضور داوران بازنشسته فوتبال در مدیریت باشگاه‌ها شائبه‌های زیادی را ایجاد کرده است.

افزایش سوءاستفاده از داوران در باشگاه‌ها/ نیت خیر یا عمل متقلبانه؟

به گزارش گروه ورزشی آوش، انتخاب رضا کرمانشاهی به عنوان مدیر اجرایی پرسپولیس حاشیه‌های زیادی را به دنبال داشته است. هواداران پرسپولیس درحالی که تیم‌شان نتایج خوبی در هفته‌های اخیر نگرفته و از عملکرد مدیریت ناراضی هستند این تصمیم رضا درویش را به شدت زیر سوال برده و از او انتقاد کردند.

ماجرای فعالیت داوران در باشگاه‌ها سال‌هاست که باب شده در صورتی که طبق عرف و قانون اگر داوری بخواهد با باشگاهی همکاری کند دیگر نمی‌تواند در این حوزه فعالیت کند. از سوی دیگر همیشه شبهاتی درباره همکاری داوران با باشگاه‌های فوتبال وجود دارد. در اینکه داوران فوتبال ایران قشری زحمتکش هستند که دریافتی زیادی ندارند و دستمزد آنها اصلا قابل مقایسه با مربیان و فوتبالیست‌ها شکی نیست اما قطعا این موضوع نمی‌تواند دلیل منطقی برای همکاری آنها با تیم‌هایی باشد که در فوتبال حرفه‌ای فعالیت می‌کنند. داوران فوتبال ایران برای امرار معاش اغلب حرفه و شغل دیگری دارند که از آن راه معیشت خود را می‌گذرانند که خود این مساله هم جای بحث دارد ولی  در حال حاضر در فوتبال کشورمان با پدیده عجبی مواجه شده‌ایم که داوران بازنشسته و پیشکسوت یک شبه تبدیل به مدیران ممتازی در باشگاه‌ها می‌شوند آن هم بدون آنکه تخصصی در این زمینه داشته باشند. استفاده از داوران در بخش‌های مدیریتی مثل این می‌ماند که مدیران فوتبالی بروند و رئیس کمیته داوران شوند یا اینکه اظهارنظرهای تخصصی درباره داوری داشته باشند!

این درحالی است که اغلب داورانی که در حال حاضر کنار باشگاه‌ها به عنوان مدیر یا معاون فعالیت می‌کنند هیچ سابقه تحصیلی و مدیریتی در عرصه فوتبال ندارند و صرفا شاهد این هستیم که به خاطر سبقه داوری‌شان می‌آیند و در باشگاه‌ها پست مدیریتی می گیرند. واقعیت این است که استفاده ابزاری از داوران در باشگاه‌ها بدون اینکه آنها سابقه تحصیلی و مدیریتی داشته باشند نوعی سوءاستفاده از آنها محسوب می‌شود. شاید این نگاه بدبینانه باشد اما اینطور به نظر می‌رسد که باشگاه ها به دنبال داوران بازنشسته می‌روند تا حداقل در زمینه داوری مشکلی برای‌شان پیش نیاید یا اینکه بتوانند با داوران و ناظران رابطه‌ای دوسویه داشته باشند. درحال حاضر سعید مظفری‌زاده مدیرعامل تراکتور، هوشنگ نصیرزاده مدیرعامل فولاد خوزستان، البرز حاجی‌پور در استقلال خوزستان، رضا کرمانشاهی در پرسپولیس و اشکان خورشیدی، علی میرزابیگی، سعید علی‌نژادیان و ... هم در لیگ‌های پائین‌تر مشغول کار هستند.

افزایش استفاده از داوران در فوتبال ایران درحالی رو به افزایش است که این سوال را پیش می آورد که مگر یک داور بازنشسته چه توانایی مدیریتی ویژه‌ای دارد که بتواند به یک باشگاه فوتبال کمک کند؟ بهتر نیست اگر هم قرار است داوران بازنشسته از طریق همکاری با باشگاهها امرار معاش کنند به عنوان مشاور داوری برای بازیکنان و مربیان تدریس کنند؟نکته جالب اینجاست که به تازگی رضا غیاثی، رئیس اسبق کمیته داوران فدراسیون فوتبال، مدعی شده نیت داوران بازنشسته برای همکاری با باشگاه‌ها قطعا خیر است و می‌خواهند در فوتبال حضور داشته باشند و به باشگاه‌ها در زمینه‌ای که تخصص دارند کمک کنند اما این باشگاه‌های فوتبال هستند که ممکن است نیت خیری از استخدام داوران بازنشسته نداشته باشند! 

این اظهارنظر داور بازنشسته فوتبال بیشتر از اینکه ما را برای حضور داوران در مدیریت باشگاه‌ها قانع کند برایمان خنده‌آور است! انگار که در فوتبال قحط الرجال مدیر است که داوران بیایند و برای نیت خیر مدیر یک باشگاه فوتبال شوند! متاسفانه در فوتبالی که بی در و پیکر است و هیچ نظارتی بر بخش های مدیریتی آن ندارد رخ دادن این اتفاقات هم عادی است و بالاخره باید همه چیزمان به همه چیزمان بیاید!

ارسال نظر

آخرین اخبار