به روز شده در
کد خبر: ۳۸۵۸
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی شرکت توانیر اعلام کرد:

۱۱۲۳ ساختگاه آماده احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی

مجری توسعه نیروگاه‌های خورشیدی توانیر از شناسایی ۱۱۲۳ ساختگاه با قابلیت احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی عمدتا ۳ مگاواتی برای معرفی به متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه خبر داد.

۱۱۲۳ ساختگاه آماده احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی

به گزارش آوش و به نقل از توانیر، عبدالرضا حسینی مهر، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر را چهارمین برنامه از ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو برای گذر از ناترازی اوج بار ۱۴۰۴ اعلام کرد.

وی افزود: این برنامه با اولویت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در دستور کار قرار دارد و مقرر شد شرکت توانیر ۵۰۰ ساختگاه سه مگاواتی را برای احداث ۱۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی، شناسایی و برای واگذاری و شروع عملیات اجرایی به ساتبا معرفی کند که تاکنون بیش از ۲ برابر این ظرفیت شناسایی و به تایید ساتبا رسیده است.

مجری توسعه نیروگاه‌های خورشیدی توانیر بیان کرد: از اواسط مهر تا بهمن امسال ۱۱۲۳ ساختگاه برای احداث ۳۸۶۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی یا بیشتر با همکاری شرکت‌های توزیع و استانداری‌ها و تشکیل کارگروه و تعیین مجری در هریک از شرکت‌های توزیع شناسایی شد که کار واگذاری این زمین‌ها به پیمانکاران یا سرمایه‌گذاران از سوی ساتبا در حال انجام است و پیش بینی می‌شود تعداد ساختگاه‌ها تا تابستان به دو هزار مورد افزایش یابد.

وی توسعه نیروگاه‌های خورشیدی را از راهکارهای کم هزینه و کوتاه مدت جهت افزایش ظرفیت تولید برق ذکر کرد که کار احداث و تکمیل یک نیروگاه ۵ کیلوواتی طی دو هفته و سه مگاواتی حدود چهار ماه قابل انجام است.

حسینی مهر این ساختگاه‌ها را جزء زمین‌های منابع طبیعی و از قابلیت اتصال به خطوط توزیع برق برخوردار دانست و افزود: هر فیدر ۲۰ کیلوولت توزیع می‌تواند یک ساختگاه ۳ تا ۷ مگاواتی را پوشش دهد که سقف ۳ مگاوات برای آن پیش‌بینی شده و در صورت افزایش ظرفیت به بیش از سه مگاوات، باید شرایط اتصال از نظر فنی مورد بررسی قرار بگیرد.

وی یادآور شد: در قراردادهای ساتبا، موضوع تسطیح و محصور کردن ساختگاه بر عهده پیمانکاران و سرمایه‌گذاران است و در مورد پیمانکاران، شرکت‌های توزیع متعهد به احداث شبکه از محل نیروگاه تا فیدر توزیع هستند که به محض شروع عملیات اجرایی از سوی پیمانکار، در کوتاه‌ترین زمان احداث می شود.

مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی توانیر با تاکید بر اینکه به ازای هر فیدر روستایی در کشور، امکان تعریف ساختگاه وجود دارد ،زمین مورد نیاز برای احداث یک مگاوات نیروگاه خورشیدی را حدود ۱.۲ تا ۱.۵ هکتار اعلام کرد که این رقم برای ساختگاه سه مگاواتی به چهار تا ۴.۵ هکتار افزایش می‌یابد و معمولا زمین‌ها از طریق ماده ۲۱ و قرارداد اجاره ۳۰ ساله با امور اراضی، در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌گیرد.

حسینی مهر در خصوص منافع سرمایه‌گذاران در این طرح بیان کرد: در حال حاضر ساتبا انرژی تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی را از طریق خرید تضمینی و به قیمت هر کیلوواتساعت ۲۲۰۰ تومان خریداری می‌کند که نسبت به قیمت فروش برق در کشور مبلغ قابل توجهی است و احتمال می‌رود این قیمت نیز طی یکی دو ماه آینده مورد بازنگری و افزایش قرار بگیرد.

وی همچنین از امکان فروش برق این نیروگاه‌ها از طریق بورس انرژی و با متوسط قیمت چهار هزار تومان به ازای هر کیلووات ساعت براساس گزارش سازمان بورس خبر داد که قیمت‌های جذاب‌تری را پیش پای سرمایه‌گذاران این حوزه قرار داده و اقبال هلدینگ‌های بزرگ برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ظرفیت‌های ۱۰۰ ،۲۰۰ تا بیش از ۱۰۰۰ مگاوات را به همراه داشته که ساختگاه خاص خود را دارند و به شبکه انتقال متصل می‌شوند.

حسینی مهر ظرفیت پیش بینی شده برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا پایان دولت چهاردهم را شامل ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و پنج هزار مگاوات بادی ذکر کرد که بخشی از تجهیزات مورد نیاز به وسیله تولید کنندگان داخلی قابل تامین است و الباقی از طریق واردات تامین می‌شود.

ارسال نظر

آخرین اخبار