احداث نیروگاههای محلی در سراسر ایران با هدف حل مشکل ناترازی برق
علیرضا پرندهمطلق، معاون فنی سازمان ساتبا، با اشاره به سیاستهای جدید دولت برای حل معضل ناترازی برق در کشور، از آغاز پروژه احداث نیروگاههای محلی در سراسر ایران خبر داد.

علیرضا پرندهمطلق، معاون فنی سازمان ساتبا، با اشاره به سیاستهای جدید دولت برای حل معضل ناترازی برق در کشور، از آغاز پروژه احداث نیروگاههای محلی در سراسر ایران خبر داد این نیروگاهها برای تأمین برق مطمئن و پایدار طراحی شدهاند و در نزدیکی بارهای مصرفی در زیرشبکههای توزیع احداث خواهند شد تا با سرعت بیشتری به بهرهبرداری برسند.
تامین تجهیزات و واگذاری به بخش خصوصی
پرندهمطلق اظهار داشت: تأمین تجهیزات این نیروگاهها برعهده دولت است. پس از اجرا، مدیریت این واحدها به بخش خصوصی یا سرمایهگذارانی که از ابتدا برای سرمایهگذاری اعلام آمادگی کردهاند، واگذار خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه دولت قصد نیروگاهداری ندارد، افزود: دولت با هدف رفع سریعتر مشکل ناترازی برق وارد عمل شده، اما برنامه آن واگذاری کامل به بخش خصوصی است.
ناترازی برق؛ چالش جدی صنعت کشور
معاون فنی ساتبا با اشاره به اهمیت این طرح در جبران کمبودهای شبکه برق، تصریح کرد: ناترازی برق، تبعات منفی زیادی برای اقتصاد کشور، بهویژه صنایع بزرگ و صنعت برق داشته است. بر همین اساس، دولت تصمیم گرفته با احداث پنج هزار مگاوات نیروگاه، از جمله هزار واحد محلی، بخشی از این مشکل را در بازه زمانی کوتاه برطرف کند در کنار این ظرفیت، دو هزار مگاوات تجهیزات نیز برای ارائه به سرمایهگذاران خصوصی در نظر گرفته شده است.
۸۵۰ ساختگاه مشخص شد
پرندهمطلق از تعیین ساختگاههای نیروگاهی خبر داد و گفت: تاکنون ۸۵۰ ساختگاه با ظرفیت سه مگاوات به بالا در سطح کشور انتخاب شده است. زمین این پروژهها نیز تأمین و بخشی از تجهیزات وارد کشور شده است برای تسریع در عملیات، دولت بخشی از تجهیزات را از طریق حملونقل ریلی به کشور منتقل کرده است. هرچند این روش پرهزینهتر بود، اما در زمان صرفهجویی قابلتوجهی شد؛ استانداریهای سراسر کشور وظیفه تأمین زمین مورد نیاز احداث این نیروگاهها را برعهده دارند. تاکنون زمین ۸۵۰ نیروگاه محلی تحویل گرفته شده و روند تخصیص زمینهای باقیمانده نیز در حال انجام است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان