کمتر از یک درصد از صنعت پالایش در اختیار بخش خصوصی است+فیلم
به گفته نماینده بخش خصوصی انجمن مقیاس کوچک، در حال حاضر، ما ۱۰ پالایشگاه دولتی یا شبهدولتی داریم و پالایشگاههای کوچک نیز در شرایط سختی قرار گرفتهاند.

حامد کاویانی نماینده بخش خصوصی انجمن مقیاس کوچک اظهار داشت: با توجه به اهمیتی که خصوصیسازی واقعی از سال ۱۳۸۶، بهویژه با تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری در حوزه صنایع کشور دارد، امروز نیاز مبرم به فعالیت بخش خصوصی واقعی در صنعت پالایش احساس میشود.
وی ادامه داد: متأسفانه شاهد هستیم که در سال ۱۴۰۴، کمتر از یک درصد از صنعت پالایش، میدان بازی بخش خصوصی واقعی خواهد بود و ۹۹ درصد بازیگران این صنعت، دولتی یا شبهدولتی هستند.
کاویانی گفت: این در حالی است که پالایشگاهی که سهامدارش بانک یا نهادهای وابسته به دولت باشد، به معنای واقعی بخش خصوصی نیست.
او بیان کرد: بدین منظور، لازم است که سیاستگذار و قانونگذار ما به این موضوع توجه ویژه داشته باشد و بخش خصوصی را به معنای واقعی کلمه در صنعت پالایش فعال کند.
کاویانی یاد آورشد: این امر میتواند بهواسطه اشتغالزایی و مشارکت در تأمین امنیت ملی کشور، تأمین امنیت انرژی و دیپلماسی انرژی، رشد ۸ درصدی اقتصادی کشور در قانون برنامه هفتم را تحقق بخشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این تعداد پالایشگاه کوچک در کشور کافی است یا خیر گفت: در حال حاضر، ما ۱۰ پالایشگاه دولتی یا شبهدولتی داریم و پالایشگاههای کوچک نیز در شرایط سختی قرار گرفتهاند. دلیل این امر این است که پالایشگاههای دولتی، تأمین خوراک مستمر و تضمینشده از سوی دولت دارند و ملزم به تحویل فرآورده نفتی مورد نیاز دولت هستند.
وی ادامه داد: در صورتی که بتوانیم پالایشگاههای کوچک مقیاس را با تضمین برقراری خوراک پایدار فعال کنیم، قطعاً این پالایشگاهها میتوانند در حوزههای اشتغالزایی، ارزآوری صادرات، کاهش بحرانها و آسیبهای اجتماعی نقش مؤثری ایفا کنند. تأسیس یک پالایشگاه کوچک مقیاس در یک منطقه کمبرخوردار، میتواند تأثیرات مثبت زیادی داشته باشد.
وی افزود: در شرایط استثنایی کشور، مثل جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر، اگر ما پالایشگاههای کوچک مقیاس را فعالتر کنیم، میتوانیم به لحاظ پدافند انرژی وارد یک حوزه جدید شویم و در مذاکرات بینالمللی و دیپلماسی انرژی، دست بالاتری داشته باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان