حضور ایران در بیستوهشتمین کنگره بینالمللی سدهای بزرگ چین
رئیس هیئت اجرایی کمیته ملی سدهای بزرگ ایران (IRCOLD)، از اعزام بزرگترین هیئت ایرانی به بیستوهشتمین کنگره بینالمللی سدهای بزرگ خبر داد.

علی نورزاد، رئیس هیئت اجرایی کمیته ملی سدهای بزرگ ایران (IRCOLD)، در نشست کمیته ملی سدهای بزرگ که با حضور معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و جمعی از دبیران کمیتهها و متخصصان این حوزه به میزبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، از اعزام بزرگترین هیئت ایرانی به بیستوهشتمین کنگره بینالمللی سدهای بزرگ خبر داد.
نورزاد گفت: با همکاری موثر سفارت چین و کمیته ملی سدهای بزرگ چین، موفق شدیم تسهیلات لازم برای صدور ویزای اعضای هیئت ایرانی را فراهم کنیم. تاکنون ۳۳ نفر از متخصصان کشورمان برای اعزام به این کنگره آماده شدهاند و این هیئت، یکی از بزرگترین هیئتهای اعزامی ایران به این رویداد محسوب میشود.
وی افزود: پیامی به دبیرخانه کمیسیون بینالمللی سدهای بزرگ ارسال و اعلام کردیم که هیئتی بزرگ از ایران در این کنگره حاضر خواهد بود. این کنگره، که در شهر چنگدو چین برگزار میشود، اهمیت زیادی در حوزه سدسازی دارد و پیشبینی میشود بیش از ۲۵۰۰ نفر از حدود یکصد کشور جهان در آن شرکت کنند.
نورزاد با اشاره به برنامههای ایران در این رویداد بینالمللی اظهار داشت: با موافقت آقای جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، قرار است غرفهای اختصاصی برای ارائه توانمندیها و قابلیتهای صنعت سدسازی ایران در محل نمایشگاه این کنگره برپا کنیم.
رئیس هیئت اجرایی کمیته ملی سدهای بزرگ، به ارائه گزارشی از عملکرد این کمیته پرداخت و بیان کرد: تاکنون بیش از ۷۰۰ مقاله علمی از سوی ایران در سمپوزیومها و کنگرههای بینالمللی ارائه شده است. همچنین ۱۲۰ عنوان کتاب و ترجمه منتشر کردهایم و در تهیه ۵۶ بولتن علمی بینالمللی مشارکت داشتهایم که معادل یکسوم بولتنهای منتشر شده در ICOLD است.
وی ادامه داد: سال گذشته ۸۰ سخنرانی، ۷۵ وبینار، دو کارگاه تخصصی و هشت نشست هیئت اجرایی برگزار کردیم. برای سال ۱۴۰۴ نیز برنامه داریم تعداد کارگاهها را از دو به شش کارگاه افزایش دهیم، سه کتاب منتشر کنیم، ۸۰ سخنرانی و ۹۰ جلسه اجرایی برگزار کنیم.
نورزاد بر ضرورت حمایتهای مالی برای توسعه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی تأکید کرد و افزود: انتظار داریم با حمایت مقام عالی وزارت نیرو، کارگاههای بیشتری برگزار کنیم و تجهیزات کمیته را تقویت کنیم. همچنین استفاده از هوش مصنوعی در حوزه صنعت آب کشور از موضوعات مورد توجه کمیته ملی است.
وی در پایان گفت: همواره تلاش کردهایم ارتباط مستمر با دبیرخانه کمیسیون بینالمللی و کمیتههای ملی سایر کشورها داشته باشیم و امیدواریم با ادامه حمایتها، بتوانیم نقش فعالتر و مؤثرتری در عرصه بینالمللی ایفا کنیم.
منبع: ایلنا