انفجار بندر شهید رجایی ارتباطی با فرآوردههای نفتی بخش خصوصی ندارد
رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: انفجار بندر شهید رجایی ارتباطی با فرآوردههای نفتی بخش خصوصی ندارد.

امروز بندر شهیدرجایی دچار حادثه آتش سوزی شد و جمع زیادی از هموطنانمان در این حادثه آسیب دیدند. اخبار ضد و نقیضی درباره دلیل بروز انفجار در این بندر منتشر شد. برخی اخبار غیر رسمی از ایجاد انفجار در فرآوردههای نفتی بخش خصوصی خبر دادند اما سیدحمید حسینی، رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران، در گفتوگو با آوش این خبر را تکذیب کرد.
او افزود: همکاران ما از بندرعباس گزارش دادند این اتفاق در محوطه کانتینری سینا رخ داده که این محوطه متعلق به بنیاد مستضعفان است.
فعال نشدن آژیر خطر
حسینی گفت: در ابتدا یک حادثه آتشسوزی بوده است اما آژیر خطر فعال نشده است. در آن محوطه فلکسی تانک و کانتینر مواد شیمیایی وجود دارد. قاعدتا باید یک ماده شیمیایی مثل آمونیاک یا چیزی مشابه آن باشد که اینگونه انفجار رخ داده و کانتینرها پرت شدهاند.
او ادامه داد: هیچ فرآورده نفتی و محصول پتروشیمی به این شکل منفجر نمیشود. منشا حریق میتواند یک مایع مثل آمونیاک یا مشابه آن باشد. این نشان دهنده پیشبینی نکردن حادثه و به اصطلاح آمادگی نداشتن سازمان بنادر است.
حسینی توضیح داد: اعضای ما دو تا سه سال است که منتقد عملکرد سازمان بنادر هستند و فکر میکنند این سازمان آنطور که باید نمیتواند مدیریت کند و عملکردش در بندرعباس خیلی کارایی ندارد.
به گفته رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران در این حادثه تعداد زیادی از هموطنان مصدوم شدهاند و به دلیل صدای بالای انفجار، تعداد زیادی شنوایی خود را از دست دادهاند. خسارت بزرگ بوده است و احتمال خرابکاری در این حادثه خیلی کم است.
او افزود: من خودم فکر میکردم انفجار کار قاچاقچیان باشد چون اخیرا به آنها سخت گرفتهاند و انبارهایشان را شناسایی کرده و با آنها برخورد میکنند؛ یا فکر میکردم حادثه کار موساد باشد اما به نظر میآید یک حادثه طبیعی و ناشی از سهلانگاری بوده است زیرا اول در محوطه آتشسوزی رخ داده و از ابتدا انفجاری نداشتیم.
حسینی درباره احتمال نابودی کل محوطه کانتینری توضیح داد: همه کانتینرها در آن منطقه هستند. وقتی از سمت شمال به جنوب میروید، دست راست جاده محوطههای کانیتنری قرار دارد و محوطه کانتینری اتحادیه ما هم همانجاست، ولی چسبیده به سینا نیست. اگر آتش کنترل نشود، ممکن است به بقیه محوطه هم سرایت کند.
او افزود: آتشسوزی قاعدتا میتواند به مواد نفتی و پتروشیمی و مواد آتشزا سرایت کند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی ایران درباره احتمال کنترل حریق گفت: نمیدانم چقدر امکانات دارند و ابعاد موضوع چقدر است. ولی کنترل حریق کار سختی است. هر وقت هرکدام از کانیتنرهای اعضای ما آتش گرفته، تا کل محموله نسوخته است، نتوانستهاند آن را خاموش کنند.
حسینی ادامه داد: کانتینرهای موجود در بندر شهید رجایی متعلق به کشتیرانیهای خارجی و وارداتی است. عموما این کانتینرها در محوطه تخلیه میشود، بعد مجددا وارد محوطههای صادراتی شده و پر میشوند.
او افزود: در حال حاضر خسارت زیادی به سازمان بنادر خورده است. محوطه کانتینری با اسکلهها فاصله دارند و آسیب ندیده است.