به روز شده در
کد خبر: ۲۸۰۴۹
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی:

ده‌ها هزار نیروی درجه بالای نظامی افغانستان و صدها داعشی در قالب اتباع به ایران آمدند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس گفت: صدها نفر از اعضای گروه‌های تروریستی مانند داعش در میان این اتباع حضور داشتند که تحت پوشش مهاجرت و پناهندگی در تلاش برای آسیب‌زدن به امنیت ملی ایران بودند برابر چنین تهدیداتی نباید هیچ‌گونه تعارفی داشت.

ده‌ها هزار نیروی درجه بالای نظامی افغانستان و صدها داعشی در قالب اتباع به ایران آمدند

محمدمهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با آوش در رابطه با اخراج اتباع افغانستان گفت: در بسیاری از کشورها که اتباع خاصی ندارند افرادی با سرویس‌های جاسوسی بیگانه همکاری می‌کنند. متأسفانه در داخل کشور ما نیز به دلایل زیادی زمینه برای چنین کاری‌هایی وجود دارد. وقتی اتباع کشوری بدون حساب‌ و کتابی به کشور دیگر وارد شوند به‌طوری‌که آن‌ها حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور میزبان را تشکیل دهند، طبیعی است که هدف سرویس‌های جاسوسی قرار می‌گیرند.

این روش اخراج اتباع افغانستان به مهمان نوازی 45 ساله ملت ایران آسیب وارد کرد

او افزود: اخراج اتباع افغانستانی که باید زودتر از این صورت می‌گرفت و افراد غیرمجاز بدون هیچ‌گونه تعارف و ملاحظه‌ای از کشور خارج می‌شدند، با حمله اسرائیل به ایران همزمان شد لذا به نظر من خوب عمل نکردیم و باعث شد زحمات ۴۵ ساله مهمان‌نوازی ملت ایران مورد آسیب قرار بگیرد. برخی از این افراد از بدو تولد در ایران زندگی کرده‌اند. من خانواده‌ای را دیدم که سه، چهار فرزند داشتند، دختری بیست‌ساله و کودکانی که کاملاً تهرانی بودند، لهجه تهرانی داشتند و کشور افغانستان را اصلاً نمی‌شناختند. این افراد را به مرز برده و رها کردیم درحالی‌که در آن سمت خانه و فامیل ندارند. در مورد اخراج اتباع نیازمند برخورد دقیق‌تر و با حساب‌وکتاب هستیم نه اینکه افراد را سر مرز ببریم و مورد انتقاد قرار بگیریم. 

تعداد قابل‌توجهی در زمینه جاسوسی یا اقدامات خرابکارانه همکاری داشتند 

شهریاری تصریح کرد: باید بدون تعارف پذیرفت، هر فردی که اقامت غیرقانونی دارد باید از کشور اخراج شود. همه کشورها به صورت طبیعی این اقدام را انجام می‌دهند. نکته مهم این است که در میان اتباع کسانی‌ هم هستند که پس از روی کار آمدن طالبان از افغانستان به ایران آمدند. طبق آمار ده‌ها هزار نفر از نیروهای نظامی با درجه‌های بالا حضور دارند که پیش‌تر در دولت سابق افغانستان خدمت می‌کردند. نمی‌توان گفت همه این صد هزار نفر با نیت تخریب آمده‌اند اما بی‌تردید تعداد قابل‌توجهی از آن‌ها در زمینه جاسوسی یا اقدامات خرابکارانه همکاری می‌کنند.

صدها داعشی در قالب اتباع به ایران آمدند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: صدها نفر از اعضای گروه‌های تروریستی مانند داعش در میان این اتباع حضور داشتند که تحت پوشش مهاجرت و پناهندگی در تلاش برای آسیب‌زدن به امنیت ملی ایران بودند در برابر چنین تهدیداتی نباید هیچ‌گونه تعارفی داشت. این بُعد ماجرا باید مورد توجه قرار گیرد.

بیش از  ۹۵ درصد اتباع افغانستان انسان‌های شریفی هستند

شهریاری یادآور شد: در مواردی مانند حادثه 11 سپتامبر همه اتباع بودند که در آمریکا این کار را انجام دادند. این افراد به‌راحتی مورد هدف سرویس‌های جاسوسی قرار می‌گیرند، فارسی صحبت می‌کنند، مشکل ارتباطی یا زبانی ندارند و به‌دلیل دستمزد پائین به ‌راحتی در بازار کار جذب می‌شوند و می‌توانند فعالیت‌های گسترده‌ای انجام دهند. متأسفانه در یک‌سال گذشته شاهد سرقت‌ها و جنایت‌های بسیاری از سوی برخی از طرف اتباع افغانستان بودیم که منجر به تضعیف جایگاه آنها در نگاه مردم شد. هرچند بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد اتباع افغانستان، انسان‌های شریف و خوب هستند اما همین درصد اندک می‌تواند همه‌چیز را نابود کند.

ارسال نظر

آخرین اخبار