افزایش رضایتمندی مردم میتواند عامل بازدارنده حمله دشمن باشد
عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی بر این باور است که افزایش رضایتمندی مردم تأثیرگذارترین عامل بازدارندگی در حمله دشمن است.

محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با آوش ضمن ارزیابی همبستگی مردم در زمان حمله اسرائیل به ایران گفت: رژیمصهیونیستی و دشمنان ایران و ایالات متحده براساس محاسبات و معادلاتی که به خیال خام خودشان درآورده بودند، به این نتیجه رسیدند که ایران ضعیف شده و بهترین موقع برای حمله است.
او افزود: قطعات این پازل عبارتند از مسائل اقتصادی، گلهمندیهای سیاسی، ناترازیها و ضربه به جبهه مقاومت بود. اینها به خیال خام خودشان فکر میکردند که اگر ایران را مورد هجمه قرار دهند، مردم از درون علیه حاکمیت شورش خواهند کرد. نهتنها این اتفاق نیفتاد بلکه محاسبه غلط آنها با لطف و امداد الهی، هوشیاری و انسجام مردم و عقل و هوش بینظیری که ایران و ایرانی دارند، بیاثر شد.
نقدعلی تصریح کرد: با وجود اینکه بهترین سرداران و بهترین دانشمندان هستهای ما در یک روز و یک سحرگاه از بین ما رفتند اما مردم منسجم شدند.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دشمن میخواست با این ضربه موجب گسستگی جامعه ایرانی شود که کاملاً نتیجه عکس داد و باعث انسجام شد؛ انسجامی که شاید حتی در اوایل انقلاب هم با این شدت و پیوستگی وجود نداشت. من دوشنبه شب حداقل در پنج یا شش هیات حضور پیدا کردم. همه یکصدا و با تمام وجود اظهار انزجار، بغض و کینه نسبت به رژیمصهیونیستی و ایالات متحده داشتند. شاید در برخی مقاطع زمانی، چنین انزجار گستردهای سابقه نداشته اما الان همین انزجار محور اتحاد مردم شده است.
نقدعلی درباره احتمال نقض آتشبس از سوی رژیم اسرائیل ادامه داد: اکنون این توقف جنگ به معنای آتشبس و پایان قطعی جنگ نیست چراکه ماهیت رژیم صهیونیستی، ماهیتی تعرضی، تجاوزگر و زیادهخواه است و هیچگاه این ماهیت از بین نمیرود مگر با نابود شدن یا بَرده شدن کشورهایی که با آنها مواجه هستند. کمااینکه شاهد هستیم برخی کشورهایی که با آنها درگیر بودند به چه کیفیتی با آنها رفتار کردند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: باید از طریق پرداختن به استحکام زیرساختهای داخلی و اصلاح آنچه که در درون موجب نارضایتی مردم میشود، از وضعیت شکننده خارج شویم.
نقدعلی خاطرنشان کرد: از خودمان شروع میکنم. یکی از مهمترین مسائلی که ما در قانونگذاری و نظارت داریم، ساختار فشل اداری و پیچیدگی نظام اداری است. این بروکراسی و کاغذبازیهای زیاد باید کاهش پیدا کند تا رضایت مردم حاصل شود. برخی ساختارهای زائد باید حذف شود. برخی مطالبات مانند رسیدگی به مسئله اتباع و موضوع آب بهویژه آب کشاورزی جزو مباحثی هستند که لزوماً نیازمند بودجه نیستند و بسیاری از اینها با تصمیمگیری و اقدام درست حل و باعث افزایش رضایتمندی مردم و انسجام اجتماعی میشود.
او در پایان یادآور شد: تقویت بنیه نظامی، دفاعی و پدافندی جزو مواردی است که باید بهصورت ویژه در دستورکار قرار گیرد. بهترین وسیله بازدارنده برای ما قویتر شدن است؛ اگر دشمن احساس کند که مردم یا نظام ضعیف شدهاند، قطعاً در حمله تردید نخواهد کرد. بنابراین تقویت امکانات و استعدادهای مختلف اقتصادی، نظامی، اجتماعی و ارتقای خدمترسانی، رضایتمندی معیشتی مردم و رفع مشکلات اساسی بهترین راهکار بازدارنده در برابر توهمات دشمن است.