به روز شده در
کد خبر: ۱۷۶۳۴
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی:

با مجوز رهبری می‌توانیم زمان انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس را تغییر دهیم

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: اگر امروز انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری را باهم برگزار کنیم و شروع این دو باهم باشد قطعاً در رأی اعتماد به وزرا دچار مشکل می‌شویم، چون کمیسیون‌های مجلس هنوز شکل نگرفتند.

با مجوز رهبری می‌توانیم زمان انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس را تغییر دهیم

مرتضی محمودی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با آوش ضمن ارزیابی همزمانی انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری گفت: براساس قانون سیاست‌های کلی انتخابات که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند، به فاصله دو سال در انتخابات اشاره شده است البته گفته نشده کدام انتخابات در چه تاریخی اجرا شود، مهم این است که بین دو انتخابات حداقل 2 سال فاصله باشد. برای مثال اگر انتخابات شورای شهر را داریم، نمی‌توانیم انتخابات مجلس را هم، وسط همان سال برگزار و بعد انتخابات ریاست جمهوری برگزار کنیم. باید حتماً فاصله بین دو انتخابات، دو سال باشد.

او افزود: اگر امروز انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری را باهم برگزار کنیم و شروع این دو باهم باشد قطعاً در رأی اعتماد به وزرا دچار مشکل می‌شویم، چون زمان رأی اعتماد به وزرا بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری است و اگر این دو انتخابات باهم برگزار شوند، کمیسیون‌های مجلس هنوز شکل نگرفتند.

محمودی تصریح کرد: اینها نکاتی است که در سیاست‌ها و قانون اساسی در نظر گرفته نشده است اما ما به عنوان قوه عاقله نظام و مجلسی که کار سیاستگذاری انجام می‌دهد باید به این موارد توجه کنیم. ما اول موضوع شورای شهر را حل کردیم تا فاصله دو سال رعایت شود. دوم اینکه باید تدبیر کنیم، اگر قرار است انتخابات مجلس و ریاست جمهوری یکی شود، چه تدبیری داشته باشیم؟ من هنوز در این زمینه نکته‌ای مشاهده نکردم، یعنی هنوز تصمیم جدی گرفته نشده است. به نظرمن باید در سال جدید در کمیسیون امور داخلی بر روی این موضوع متمرکز شویم تا فرآیند انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس مخل شکل‌گیری این دو قوه نشود. 

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر انتخابات مجلس و ریاست جمهوری باهم برگزار می‌شود برخی اقدامات ناقض وجود دیگری می‌شود. مجلس هنوز درگیر کمیسیون‌ها است اما باید به جلسه رأی اعتماد برود که در مورد آن آمادگی ندارد و هر دو طرف دچار چالش می‌شوند. 

محمودی ادامه داد: من این موضوع را از دوستان سوال پرسیدم اما اولویت تعیین تکلیف انتخابات شوراها بود. 

او در پاسخ به اینکه مجلس نظر و پیشنهادی در مورد برگزاری همزمان انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس ندارد؟ افزود: خیر این کار نیاز به بررسی دارد زیرا پیشنهادات متعددی وجود دارد و پیشنهادات از طرف نمایندگان و کارشناسان ارسال می‌شود. نکات مختلفی مطرح شده اما اینکه کدام مورد جامع و حل‌کننده است باید بررسی شود. 

محمودی در پاسخ به این سوال که همزمانی برگزاری انتخابات دو قوه مقننه و مجریه منع قانونی ندارد، تصریح کرد: خیر منع قانونی ندارد اما روند شکل‌گیری بعد از انتخابات را نباید دچار مشکل کند.

با مجوز رهبری می‌توانیم زمان انتخابات ریاست جمهوری و مجلس را تغییر دهیم

نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه شما چه پیشنهادی درباره برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری و مجلس دارید؟ اظهار کرد: یک مسئله مهم این است که ما ناخواسته و ناچاراً مجبوریم این دو انتخابات را باهم برگزار کنیم چراکه مجلس و ریاست‌جمهوری تابع اصول قانون اساسی هستند یعنی زمان هر دو قطعاً 4 سال است و ما به هیچ‌وجه نمی‌توانیم این زمان را تغییر دهیم مگر اینکه مجوز از رهبری داشته باشیم و یا فرآیندهای خاصی را در ساختار حاکمیتی طی کنیم تا بتوانیم تبصره‌ای درباره ماده قانون اساسی لحاظ کنیم.

محمودی ادامه داد: باتوجه به حادثه شهدای خدمت و ناقص ماندن دوره سیزدهم ریاست جمهوری به اجبار انتخابات برگزار شد این اجبار طبیعتاً انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری را همزمان می‌کند. اگر دو انتخابات جدا برگزار شوند در این شرایط هزینه‌های سنگین مالی برای کشور دارد و مردم شرایط این را ندارند که دائم در انتخابات شرکت کنند. این وضعیت برای کشور مناسب نیست.

او خاطرنشان کرد: پیشنهاداتی که دوستان دادند هیچ‌کدام حل کننده این مشکل نبوده است. به نظر من باید تدبیر شود و اگر نیاز به مجوز از حضرت آقا باشد آن را بررسی کنیم.  

محمودی در پایان یادآور شد: نهایت این است هر دو انتخابات باهم برگزار شوند اما باید تدبیری برای فرآیند بعد از آن صورت گیرد. 

ارسال نظر