به روز شده در
کد خبر: ۱۶۵۷۶

اولین جام جهانی فوتسال زنان، فرار از تبعیض جنسیتی

تیم ملی فوتسال زنان ایران موفق شد به جام جهانی این رقابتها صعود کند.

اولین جام جهانی فوتسال زنان، فرار از تبعیض جنسیتی

زنان فوتسالیست ایران موفق شدند به جام جهانی فوتسال که امسال در فیلیپین برگزار می شود صعود کنند. اما بعد از این صعود یک سوال مطرح شد که چرا تاکنون مسابقات فوتسال زنان جام جهانی نداشته است. در حالی که 36 سال از برگزاری نخستین دوره جام جهانی فوتسال مردان گذشته و فیفا در تمامی این سالها مدعی بوده است که برابری جنسیتی را رعایت کرده است. اما به دلایلی مانند «نبود اسپانسرهای مالی» این مسابقات تاکنون برگزار نشده بود. 

نخستین دوره جام جهانی فوتسال زنان، به میزبانی شهرهای پاسیگ و ویکتوریاس کشور فیلیپین از 30 آبان تا 16 آذر برگزار می شود. مسابقات در دو ورزشگاه «فیلیپ اسپورت» و «ویکتوریا سیتی» برگزار خواهد شد. در این دوره از مسابقات 16 تیم حضور دارند. سال 2021 روزنامه گاردین نوشته بود که جمعی از «برجسته ترین بازیکنان زن فوتسال جهان» از فیفا خواسته اند که با راه اندازه جام جهانی فوتسال زنان، برای «ایجاد برابری» با مردان به رویکردی که این زنان آن را «رفتار عمیقا تبعیض آمیز فیفا در قبال خود» خوانده بودند، پایان دهد. این زنان نوشته بودند که رفتار فیفا در قبال نادیده گرفتن مسابقات فوتسال جهانی زنان، نمونه ای بارز از «بدرفتاری جنسیتی» است. «ناتالیا اوریو» و «آنیتا لوخان» دو ستاره و کاپیتان تیم اسپانیا، «آماندینها» برنده شش بار عنوان بهترین بازیکن فوتسال زنان برزیل و فرشته کریمی بهترین بازیکن فوتسال آسیا این نامه را فیفا نوشته بودند. آنها در این نامه ذکر کرده بودند که «این بزرگترین نقطه ضعف فیفاست. امیدواریم که با برگزاری جام جهانی فوتسال زنان، به این تبعیض بزرگ پایان دهد.» 

یکی از مشکلاتی که اجازه نداده بود تا فیفا مسابقات جام جهانی زنان در فوتسال را برگزار کند چالش با «اتحادیه جهانی فوتسال» (AMF) است که می خواهد به طور مستقل متولی برگزاری این مسابقات باشد. در نوامبر 2022 انجمن بین المللی بازیکنان فوتسال زنان با راه اندازه کمپینی، فیفا را به «بی توجهی عمومی» متهم کرد. اما در نهای فیفا تسلیم شد تا برای نخستین بار مسابقات جام جهانی فوتسال زنان برگزار شود. 

ارسال نظر

آخرین اخبار