حاشیه های سریال «معاویه» تمامی ندارد
سریال معاویه پخش خودش را از ابتدای ماه رمضان در تلویزیونmbc عربستان شروع کرده و همزمان از چند شبکه دیگر هم پخش شده است. روایت این سریال کاملا شیعه و در تقابل با امام علی و خلافت ایشان است و اتفاق ممنوعه ای هم که در آن افتاده ، این است که تصاویر اهل بیت در آن پخش میشود.

به گزارش سرویس فرهنگی و هنری آوش ، داستان سریال معاویه چیست: این سریال 30 قسمتی که با هزینه ۱۰۰ میلیون دلاری در تونس فیلمبرداری شده درباره بنیانگذار و اولین خلیفه سلسله امویان هست. نویسنده این سریال خالد صلاح روزنامهنگار مصری است و طارق العریان فیلمساز فلسطینی-آمریکایی آن را کارگردانی کرده است.
درست که نویسنده این سریال یک روزنامه نگار مصری هست اما در مصر وکیل هیثم مغربی برای جلوگیری از پخش این سریال به دلیل تصویر حضرت علی علیه السلام، دعوای حقوقی راه انداخته و معتقد است این سریال با دامن زدن به تنشهای فرقهای راه می اندازد. همچنین به تصویر کشیدن شخصیتهای مهم صدر اسلام و زندگی حضرت محمد (ص) در این سریال مورد انتقاد شدیدی قرار گرفته است.
پخش معاویه دو سال پیش به دلیل ایجاد تنش در میان فرقه ها به تعویق افتاد و حالا اما عربستان تصمیم گرفت این سریال را که درباره یک شخصیت بسیار مناقشه برانگیز است پخش کند.
جالب است بدانید نقش معاویه را در این سریال لجین اسماعیل بازیگر سوری بازی میکند که پیش از این در سریال ایرانی حبیب که درباره مدافعان حرم بود حضور داشت.
برخی معتقد هستند عربستان بدش نمی آید امسال که این اتفاقات در سوریه به وجود آمد و موجب سقوط این کشور و ظهور تکفیریهای قدیم در قالبی جدید شده ، مواضع شیعیان خاورمیانه را تضعیف کند و مواضع خود را در منطقه پیش ببرد.
اما بدانید از منابعی که در این سریال استفاده شده :
جدا از تاریخ طبری که منبعی معتبر اما سنی نویس است ، از کتاب «البدایه و النهایه» از ابن کثیر و «الکامل فی التاریخ» از ابن اثیر هم به عنوان منبع استفاده شده است. نکته اینجاست که یکی از نویسنده ها متعلق به جریان فکری سلفی هستند و کاملا موضع شیعه ستیز و ضد خلافت حضرت علی دارد و یکی هم از مکتب شافعی است اما بازهم چندان به ماجرای خلافت و مظلومیت امام علی در این بین معتقد نیست. آن یکی منبع هم که الامامه و السیاسیه است کاملا موافق با سه خلیفه و موافق برتری امویان است.
حالا با مدنظر قرار دادن اینکه سریالی کاملا یک سو و یک طرفه و با رجوع مغرضانه به منابع ساخته میشود فکر میکنید ارزش دیده شدن دارد و محلی برای ارزش گذاری است؟