تراز تجاری منفی بخش کشاورزی بهبود یافت
وزیر جهاد کشاورزی از بهبود تراز تجاری بخش کشاورزی خبر داد و گفت: صادرات بخش کشاورزی حدود ۳۵ درصد افزایش یافته است.

به گزارش آوش و به نقل از ایرنا، غلامرضا نوری قزلجه روز دوشنبه در یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر بیان کرد: امسال نسبت به سال گذشته حدود یکسوم از تراز منفی تجاری کشور اصلاح شده است و از مجموع حدود ۱۰.۵ تا ۱۱ میلیارد دلار تراز منفی، حدود ۳.۵ میلیارد دلار آن بهبود یافته است.
وی با بیان اینکه روند حرکت به سمت تراز مثبت ادامه دارد، افزایش ۳۵ درصدی صادرات بخش کشاورزی در سال جاری خبر داد و با تاکید بر امنیت غذایی کشور و تاب آوری در برابر مشکلاتی چون تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع تولید و بویژه منابع آبی افزود: مصمم به بهبود ضریب امنیت غذایی کشور هستیم.
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: در این مسیر و با توجه محدودیتهای موجود، راهی جز استفاده از علم، فناوری و دانشبنیان کردن بخش کشاورزی نداریم و با توجه به وضعیت منابع کشور، بهرهوری، راه اصلی ما خواهد بود.
نوری قزلجه با تاکید بر اینکه هدف ما این است که تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور کنیم، گفت: در چند ماه گذشته از دولت چهاردهم رویکردهای جدیدی در این زمینه آغاز شده است که یکی از آنها توجه به بازار آفریقاست و پس از ۱۳ سال، اولین کمیسیون مشترک با کشورهای آفریقایی برگزار شد و ستادی ویژه برای این همکاریها شکل گرفت.
وی ادامه داد: هماهنگیهای گستردهای در سطح فرادستگاهی و فراقوهای انجام شده تا مسیر تجارت بین ایران و کشورهای آفریقایی، بهویژه در شرق و مرکز این قاره، هموار شود. همچنین از ظرفیتهای دریای خزر و همکاری با کشورهای همسایه شمالی بهره خواهیم گرفت.
وزیر جهادکشاورزی تنوع بخشی به بازارهای صادراتی و تأمین کالاهای اساسی از مبادی متنوع را از دیگر سیاستهای این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: در راستای اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل، از ابتدای دولت چهاردهم تمام سیاستگذاریها و قیمتگذاریها در وزارت جهاد کشاورزی بهمنظور پشتیبانی از تولید داخلی و حمایت از کشاورزان زحمتکش انجام شده است.
نوری قزلجه توضیح داد: برخلاف سالهای گذشته، امسال دیگر شاهد مشکلاتی مانند تلنبار شدن محصولات در کنار جادهها، دفن شدن محصولات کشاورزی یا فساد و نابودی آنها نبودیم که نشان می دهد حمایت وزارت جهادکشاورزی از تولیدکنندگان جدی است.
وی بر کاهش فاصله قیمتی میان مزرعه و سفره را از جمله اهداف این وزارتخانه برشمرد و تاکید کرد: اکنون سودهای کلانی در زنجیره توزیع وجود دارد که نه نصیب مصرفکننده میشود و نه به تولیدکننده میرسد؛ از این رو با فعالتر شدن تشکلها، تعاونیهای روستایی و سایر مجموعههای مرتبط در تلاش هستیم تا به طور مستقیم در بازار محصولات کشاورزی نیز نقش آفرینی کنند.
وی اضافه کرد: این رویه نه تنها سود بیشتری را برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان به همراه خواهد داشت، بلکه فاصله قیمتی را نیز کاهش میدهد.