مستند کاریکاتوریست محبوب، به خوبی دیده نشد
کارگردان «داوج پارادیزو» با بیان اینکه شرایط جنگ باعث شد مستندش آن گونه که باید دیده نشود، گفت: «وقتی آتش جنگ شعلهور میشود، اولین قربانیانش هنر و فرهنگ هستند».

مسعود انعامی -کارگردان مستند «داوج پارادیزو»- که فیلمش درباره جواد علیزاده کاریکاتوریست و صاحب امتیاز مجله طنز و کاریکاتور در اکران آنلاین قرار در مورد چگونگی ساخت این مستند اظهار کرد: از ۱۴ سالگی مجله «طنز و کاریکاتور» و «گلآقا» را میخواندم. مجله گلآقا سیاسیتر و جدیتر بود، اما مجله طنز و کاریکاتور تنوع بیشتری داشت. من از شماره ۷۵ سال ۷۲، این مجله را به صورت ماهانه میگرفتم و میخواندم تا زمانی که دیگر چاپ نشد.
او درباره انگیزه ساخت این مستند توضیح داد: پس از سالها مطالعه این مجله این اعتماد به نفس را پیدا کردم با جواد علیزاده گفتوگو کنم و از او اجازه بگیرم تا این مستند را بسازم. مجله طنز و کاریکاتور بخشهای متنوعی از جمله سیاسی، سینمایی و مسابقه داشت و محتوایش برای من جذاب بود. به واسطه همین مجله رفتهرفته با شخصیت جواد علیزاده هم آشنا شدم و کارهایش را دنبال کردم.
او درباره روند ساخت مستند گفت: برای ساخت این مستند با آقای علیزاده سه جلسه چهار ساعته مصاحبه داشتیم که حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه از هر جلسه به تدوین نهایی رسید. حجم مصاحبهها بسیار بیشتر از محتوای نهایی مستند بود، اما برای حفظ ریتم و جلوگیری از خستگی مخاطب، آن را در حد یک ساعت جمعبندی کردم.
انعامی افزود: هنوز بخشهایی از مصاحبهها باقی مانده که قصد دارم در آینده از طریق یک کانال یوتیوب، در قالب چند قسمت ۵ تا ۷ دقیقهای منتشر کنم، چون این گفتوگوها برای علاقهمندان به کاریکاتور بسیار مفید است.
او درباره اکران داخلی مستند بیان کرد: از پخش سینمایی راضی بودم، هرچند به دلیل شرایط موجود، استقبال گستردهای نشد، اما بازخورد متخصصان کاریکاتور بسیار رضایتبخش بود. برای اکران آنلاین هم هنوز آمار دقیقی ندارم و منتظر نتیجه نهایی هستم.
در مورد حضور در جشنوارههای خارجی، انعامی گفت: تاکنون اقدامی نکردهام، چون میخواهم ابتدا پخش داخلی به نتیجه برسد. البته برای حضور در چند جشنواره مطرح با پخشکنندهها صحبت کردهام هرچند که حضور در جشنوارههای زیادی را پیشنهاد کردند اما ترجیح میدهم مستند را به جشنوارههایی بفرستم که به صورت تخصصی به مستند نگاه میکنند.
انعامی به تاثیر شرایط جنگ تحمیلی بر روحیه هنرمندان اشاره کرد و گفت: این روزها حال خوبی نداریم. شرایط عمومی جامعه بر کارها سایه انداخته و حتی بنده یک کارگاه آموزشی داشتم که به دلیل جنگ ۱۲ روزه متوقف شد. با این حال، سعی میکنیم با همان محدودیتها خلاقیت داشته باشیم.
او درباره پروژه بعدیاش گفت: قطعاً به سمت ساخت فیلمی میروم که داستانی باشد. در همین راستا فیلمنامه در حال نوشتن است و در حال تلاش هستیم با کمترین لوکیشن و امکانات کار را پیش ببریم.
انعامی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم هرچه زودتر به شرایط عادی برگردیم و بتوانیم کارهای جدید هنری را شروع کنیم.