به روز شده در
کد خبر: ۶۷۷۴
دستیار ویژه رئیس جمهور در دولت سیزدهم در گفت‌و‌گو با آوش:

برکناری دبیری عمل به نهج‌البلاغه بود و حال مردم را خوب کرد

دستیار ویژه رئیس‌جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی در دولت سیزدهم گفت: به‌رغم اینکه بخشی از دولت سفر به قطب جنوب آقای شهرام دبیری را تکذیب کرده بود اما رئیس‌جمهور برای مردم شفاف‌سازی کرد و به افکار عمومی احترام گذاشت.

برکناری دبیری عمل به نهج‌البلاغه بود و حال مردم را خوب کرد
گروه سیاسی آوش/ فرشته صائمی

سکینه‌السادات پاد، دستیار ویژه رئیس‌جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی در دولت سیزدهم و عضو کمیته ویژه بررسی ناآرامی‌های ۱۴۰۱، در گفت‌وگو با خبرنگار آوش درباره برکناری شهرام دبیری و اینکه این اتفاق چه تأثیری بر روی سرمایه اجتماعی دولت چهاردهم داشته است، گفت: بنده از آقای رئیس‌جمهور تشکر می‌کنم، ایشان به افکار عمومی احترام گذاشت. از طرفی مردم فهیم و محترم هستند و هرجایی که احترام از درون حاکمیت ببینند و مشاهده کنند، قدرشناسی و سپاس‌گزاری می‌کنند. رفتار رئیس‌جمهور در برابر افکار عمومی به نوعی احترام به مشارکت مردم در امر سیاستگذاری و حکمرانی محسوب می‌شود.

او افزود: حکمرانی مردمی یعنی مسئولین مشاهده کنند مردم چه نگاهی دارند. این نگاه به مدد رسانه‌های غیررسمی و بسترهای اجتماعی با صدای بلند به گوش حاکمیت می‌رسد که منِ مردم نسبت به این وضعیت اعتراض دارم. در چنین شرایطی برکناری مسئول نوعی عذرخواهی تعبیر می‌شود.

پاد تصریح کرد: مسئله دوم مربوط به شخص آقای رئیس‌جمهور است، ایشان نهج‌البلاغه را سر دست گرفت و از آن صحبت کرد. موافقین و مخالفین رئیس‌جمهور با مطرح شدن قضیه آقای شهرام دبیری صحبت‌های متفاوتی مطرح کردند. بنده قبل از بیرون آمدن از دولت در جلسه‌ای به آقای پزشکیان گفتم، شنیدم شما قرآن پژوه و نهج‌البلاغه خوان هستید، ایشان گفت من نهج‌البلاغه‌خوان نیستم بلکه سعی می‌کنم به آن عمل کنم.

دستیار ویژه رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم ادامه داد: پس از این جلسه بنده منتظر این بودم نشانه‌های عمل به نهج‌البلاغه را در دولت آقای پزشکیان مشاهده کنم. کمااینکه در قسمت نامه‌های نهج‌البلاغه که مشخصاً مربوط به زمان زمامداری حضرت امیر و خطاب به کارگزارانش است، می‌فرمایند به من رسید که چنین اتفاقی افتاد و یا خطاب به یکی از فرماندارانش می‌فرمایند شنیده‌ام سر سفره‌ای نشستی که فقرا نمی‌توانند بنشینند، حال آقای پزشکیان به یقین رسید یکی از معاونین سفری رفته که مردم توان رفتن به آنجا را ندارند. 

پاد اظهار کرد: برکناری آقای دبیری اقدام ارزشمندی بود. معتقد هستم بعد از این اقدام رئیس‌جمهور موجی از امید و اعتماد میان مردم ایجاد شد که نتیجه آن افزایش سرمایه اجتماعی برای دولت و کل نظام است. پدران و مادران ما با علم و عنوان نهج‌البلاغه، انقلاب کردند. مردم می‌خواستند شیوه حکمرانی تغییر کند درغیر این صورت چه دلیلی داشت که انقلاب کنند.

او درباره فساد چای دبش در دولت سیزدهم افزود: من در هیچ‌کدام از جلسات هیئت دولت حضور نداشتم و عضو کابینه نبودم اما این مورد را شهید رئیسی در زمان حیات مطرح کردند. گزارش ابتدایی این قضیه مربوط به دو وزیر مذکور در پرونده چای دبش از طرف دولت سیزدهم به قوه قضائیه ارجاع شد. ما باید یاد بگیریم در نقدها منصفانه با یکدیگر برخورد کنیم زیرا حال مردم بهتر می‌شود.

پاد تصریح کرد: من به حرکتی که آقای پزشکیان انجام دادند، افتخار می‌کنم چراکه مردم ایران احساس خوبی دارند. درباره دولت گذشته نگاه منصفانه این است که دو وزیر اهمال کاری و ترک فعلی انجام دادند، البته این موارد را شنیدم اما پرونده را مشاهده نکردم و اطلاع دقیق ندارم. براساس آنچه در رسانه‌ها مشاهده کردم دولت دخالت مستقیم نداشته است.  

دستیار ویژه رئیس‌جمهور در دولت سیزدهم ادامه داد: مدل آقای پزشکیان به شکلی است که مردم خوشحال‌تر شدند. شهید رئیسی در برخورد با فساد رودروایستی نداشت. اگر فساد در میان اطرافیان مشاهده می‌کرد تذکر می‌داد. شهید رئیسی روحیه ضدفساد داشت اما جنس آن متفاوت بود. آنچه در عزل دبیری برای من که حدود 19 سال است پژوهشگر نهج‌البلاغه هستم، اتفاق افتاد این است که محتوای نامه پزشکیان مدیریت شده، متناسب با فضای کنونی و رفع ابهام‌های مردم بود. علی‌رغم اینکه بخشی از دولت سفر به قطب جنوب را تکذیب کرده بود اما رئیس‌جمهور برای مردم شفاف‌سازی کرد و به افکار عمومی احترام گذاشت. 

او در پایان یادآور شد: برخی با این اقدام آقای پزشکیان سیاسی برخورد کردند و گفتند ناچار بود دبیری را برکنار کند اما از نظر بنده کار بسیار شایسته، به‌جا و دقیقی بود که حال مردم را خوب کرد.

ارسال نظر

آخرین اخبار