تعداد شرکتکنندگان در کنفرانس ملی هستهای ایران، نشان از بلوغ در این صنعت دارد
معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به سی و یکمین کنفرانس ملی هسته ای ایران گفت: تعداد شرکت کنندگان، تنوع و کیفیت مطالب نشان میدهد، بلوغ در فناوری هسته ای ایجاد شده است.

جواد کریمی ثابت، معاون سازمان انرژی اتمی، در حاشیه سی و یکمین کنفرانس ملی هستهای ایران که در مشهد در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران درباره هدف از برگزاری این کنفرانس گفت: بیش از ۱۲۰۰ نفر در کنفرانس ملی هستهای در مشهد شرکت کردهاند و بیش از ۵۰۰ مقاله در این کنفرانس دریافت شده که حدود ۳۸۰ مقاله پذیرفته شده است. ۳۰ پنل تخصصی در این کنفرانس سه روزه داریم که تعداد پنل ها نشاندهنده گسترش آن است. هر پنل ۵ سخنران دارد. بیش از ۱۵۰ سخنران علمی داریم که حول ۱۳ محور ارائه میشود.
جواد کریمی ثابت افزود: صنعت هستهای دیگر صنایع را تحت پوشش قرار می دهد. از فناوری هستهای میتوانیم در توسعه هوا فضا، کشاورزی، پزشکی، سلامت و شیرین سازی آب استفاده کنیم و این صنعت می تواند، اکوسیستم کل کشور را رشد دهد.
وی تاکید کرد: اگر به 30 دوره گذشته نگاه کنیم، در آن رشد و نوآوری میبینیم. قبلا کنفرانسها در حد ارائه مقالات بود اما پنل اثرات بسیار زیادتری دارد. این کنفرانس از نظر معیارهای استاندارد مانند همه کنفرانسهاست.
معاون سازمان انرژی اتمی درباره اینکه مردم و بخش خصوصی و دولتی اصلا نمیدانند که هستهای چه تاثیری در زندگی و حتی بخش کشاورزی دارد، گفت: نگرانی از پرتو فقط در کشور ما نیست. آژانس بینالمللی انرژی اتمی آن را بهعنوان چالش میداند. این موضوع فرهنگ سازی میخواهد و باید از مدارس شروع کنیم. در انجمن شاخه دانش آموزشی تاسیس شده تا در مدارس نشر داده شود. باید در بحث فرهنگ سازی بیشتر کار کنیم.
کریمی ثابت درباره پیام این کنفرانس به غرب بیان کرد: این کنفرانس طبق روال زمانی برگزار میشود و بهدلیل مذاکرات شکل نگرفته است. وقتی تنوع و گستردگی را میبینند، آگاه میشوند و میفهمند این فناوری چیزی نیست که مانند لیبی خارج شود. این صنعت نهادینه شده و قابل تفکیک نیست. تعداد شرکت کنندگان، تنوع و کیفیت مطالب نشان میدهد، بلوغ در فناوری هستهای ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: موضوع و بحث هستهای در دنیا آزاد نیست و خاص با آن برخورد میشود. کنفرانس قبلی اولین کنفرانس بینالمللی بود و ۳۰ کشور در آن حضور داشتند. شرایط سیاسی برای این موضوع اهمیت دارد. امیدواریم شرایطی ایجاد شود تا سال آینده میهمانان بیشتری داشته باشیم.
کریمی ثابت در ادامه گفت: این کنفرانس چند هدف کلی دارد. اول بحث رشد دانش و سپس انتشار دانش هسته ای است. در کنار آن باتوجه به نشستها، این کنفرانس جهت دهی مسیر علمی را تعیین میکند. وقتی صنعت با آخرین یافته های دانشگاهی اگاه میشود بهتر می تواند پروژه های خودش را پیش ببرد. در این نشست ها با چالش ها بیشتر آشنا میشویم و ضعف های صنعت را بهتر درک میکنیم. همچنین بخش دولتی بهتر میتواند درک کند که چه بخش هایی را باید واگذار کند. همچنین یک همکاری ملی در اکوسیستم هستهای شکل میگیرد.