به روز شده در
کد خبر: ۱۱۲۸۶

کنعانی: روابط علمی و فرهنگی ایران و مصر زمینه‌ساز تقویت مناسبات دوجانبه است

ناصر کنعانی در دومین نشست علمی-راهبردی مناسبات ایران و مصر، بر لزوم تقویت پیوندهای تاریخی، علمی و فرهنگی برای توسعه روابط دو کشور تأکید کرد.

کنعانی: روابط علمی و فرهنگی ایران و مصر زمینه‌ساز تقویت مناسبات دوجانبه است

دومین نشست علمی - راهبردی مناسبات علمی فرهنگی ایران و مصر با سخنرانی ناصر کنعانی سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و رئیس دفتر سابق حفاظت منافع جمهوری اسلامی در کشور مصر از طرف گروه سیاست و امنیت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.

وی در این نشست با بیان اینکه روابط ایران و مصر باید تقویت شود، گفت: وجود ارتباط تاریخی، سنتی، علمی، دینی و تبادل حضور اساتید و نخبگان دو کشور در نشست‌ها، کنفرانس‌ها و مباحث علمی بویژه ارتباط حوزه قم با الازهر، پیش زمینه‌های خوبی برای ارتباط دوجانبه میان ایران و مصر خواهد بود.

رئیس سابق دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی در مصر خاطرنشان کرد: متاسفانه پاره‌ای ملاحظات سیاسی بویژه از طرف مصر و همچنین تاثیرگذاری برخی بازیگران منطقه ای و قدرت‌های فرامنطقه ای مانع از آن شده است که تاکنون روابط دو کشور به سمت ثبات و همچنین استقرار نمایندگان عالی در سطح سفارت پیش بروند.

وی با تاکید بر اینکه نهادهای حاکمیتی مصر به عنوان عامل بازدارنده، مانع ارتباط میان ایران و مصر هستند، یادآورشد: روابط دیرینه تاریخی و سنتی دو کشور در سایه سنگین رسانه‌های مغرض و نظام سلطه، مغفول واقعه شده است، تبیین ارتباطات تاریخی دو کشور در نشست‌های علمی و در سطح رسانه می‌تواند تقویت کننده ارتباط بهتر میان دو کشور باشد.

دیپیلمات اسبق کشورمان گفت: زمینه ساز ارتقای روابط میان ایران و مصر، علاوه بر دولت‌ها، حوزه‌های فرهنگی، علمی، دینی و مذهبی دو کشور خواهد بود. مهمترین تبادلات میان ایران و مصر، علمی و فرهنگی بود و در کنار آموزش حفر قنات و آبیاری به ایرانی ها و حضور برخی ادیبان و شاعران ایرانی، اولین نشریات ایرانی در مصر چاپ می‌شد.

سخنگوی سابق وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه وجود ارتباط علمی، تاریخی و سنتی میان دو کشور و تبادل حضور اساتید و نخبگان، در توسعه روابط دو کشور موثر خواهد بود، خاطرنشان کرد: دولت مصر نیز با عبور از ملاحظات سیاسی به سمت پاسخگویی مثبت برای تقویت روابط دو کشور حرکت کند.

کنعانی با بیان اینکه مصر باید امروزه در خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی باشد، گفت: روابط دو کشور در دو مقطع تاریخی به صورت عکس قطع شده است، در دوران انقلاب اسلامی به دلیل قرارداد کمپ دیوید و به رسیمت شناختن رژیم صهیونیستی، روابط جمهوری اسلامی ایران با مصر قطع شده است، این درحالی است که در زمان پهلوی، جمال عبدالناصر به دلیل همپیمانی رژیم شاه با اسرائیل رابطه خود را با ایران قطع کرده بود. دو کشور، قطب اقتصادی در منطقه هستند و ارتباط اقتصادی میان دو کشور می‌تواند جایگاه آنها را ارتقا دهد و شاهد افزایش قدرت مانور دو کشور باشیم.

در این نشست برخی اساتید علوم سیاسی و مطالعات منطقه‌ای حضور داشتند و سوالات خود را نیز مطرح کردند.

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار