به روز شده در
کد خبر: ۵۹۸۹

ادغام گروههای مسلح عراقی در حشد الشعبی

خبرگزاری «شفق نیوز» عراق دیروز به نقل از یک منبع گزارش داد که «فرآیند ادغام گروه‌ها به زودی آغاز و جلسه‌ای برای بررسی نحوه اجرای این فرآیند تشکیل خواهد شد.

ادغام گروههای مسلح عراقی در حشد الشعبی

 رسانه‌های عراقی از توافق تمامی گروه‌های شیعه عراقی برای بررسی جزئیات اجرای فرآیند ادغام تمام گروه‌های مقاومت عراقی در داخل الحشد الشعبی خبر دادند. گفته می‌شود این جلسه مهم پس از جلسه‌ای که قرار است میان گروه‌های سیاسی شیعه موسوم به اطار التنسیقی پس از پایان تعطیلات عید فطر برگزار خواهد شد.

خبرگزاری «شفق نیوز» عراق دیروز به نقل از یک منبع گزارش داد که «فرآیند ادغام گروه‌ها به زودی آغاز و جلسه‌ای برای بررسی نحوه اجرای این فرآیند تشکیل خواهد شد که هدف آن بررسی نقشه ادغام و یافتن راه‌حل‌هایی برای موانع موجود در این مسیر است. انتظار می‌رود این ادغام پس از عید فطر انجام شود.»

این منبع آگاه عراقی افزود که «فرآیند ادغام پس از رفع مشکلات فنی، لجستیکی و مالی گروه‌ها به سهولت پیش خواهد رفت که تکمیل‌کننده توافقات قبلی است که دولت با طرف‌ها و رهبران گروه‌ها به امضاء رسانده است و شرایط اکنون برای اجرای فرآیند ادغام فراهم است، اما این بدان معنا نیست که چالش‌ها، فشارها و پیامدهای مالی وجود نخواهند داشت که نیاز به راه‌حل‌های حکومتی مؤثر برای تکمیل این فرآیند دارد.»

نخست‌وزیر عراق، محمد شیاع السودانی، در سخنرانی خود در ژانویه گذشته تأکید کرد که دولت او در حال کار بر روی ادغام گروه‌ها در چارچوب‌های قانونی و سازمانی است و افزود که «دولت مصمم است عراق جدیدی بسازد که بر اساس میراث تمدنی عربی آن باشد.»

مراقبان بر این باورند که ادغام گروه‌های مسلح در نهاد امنیتی عراق می‌تواند آن‌ها را از هرگونه هدف قرار دادن یا حملات نظامی از سوی ایالات متحده یا متحدان آن مصون نگه دارد.

چالش‌های ادغام گروه‌های مسلح در حشد الشعبی

در این راستا، منبع دیگری به خبرگزاری «شفق نیوز» گفت ادغام گروه‌ها نیازمند تأمین منابع مالی لازم، تجهیزات لجستیکی مانند سلاح و مهمات، و سایر ملزومات برای موفقیت در وحدت گروه‌ها تحت هیئت الحشد الشعبی است.

وی معتقد است «ادغام گروه‌ها در الحشد گامی مهم برای تقویت ثبات و امنیت در عراق به‌ویژه در مناطقی که با تنش‌های امنیتی روبه‌رو هستند، خواهد بود و به کاهش شکاف بین گروه‌های مختلف کمک می‌کند. این اقدام همچنین حس وحدت و تعلق به اعضای الحشد را تقویت کرده و کارایی نظامی را بهبود می‌بخشد، چرا که این گروه‌ها تجربیات نظامی مهمی دارند.»

این منبع همچنین بیان کرد که «تعداد کل گروه‌های مسلح در عراق ۳۴ گروه است که بیشتر آن‌ها در الحشد ادغام شده‌اند. تعداد کمی از آن‌ها که بیش از ۱۰ گروه نمی‌شوند، به زودی در زیرمجموعه‌های الحشد قرار خواهند گرفت تا جایگاه قانونی و رسمی کسب کنند و به نیروهای نظامی تبدیل شوند که تنها تحت فرماندهی فرمانده کل نیروهای مسلح قرار دارند.

خبرگزاری «رویترز» اوایل سال ۲۰۲۵ به نقل از وزیر امور خارجه فؤاد حسین گزارش داد که دولت عراق در تلاش است تا گروه‌های مسلح را متقاعد کند یا سلاح‌های خود را کنار بگذارند یا به ارتش و نیروهای امنیتی رسمی بپیوندند.

وی همچنین اشاره کرد که «دو یا سه سال پیش، بحث این موضوع در جامعه ما غیرممکن بود، اما اکنون وجود گروه‌های مسلح خارج از چارچوب دولت غیرقابل قبول است.»

ارسال نظر

آخرین اخبار