به روز شده در
کد خبر: ۴۹۲۸
در سایه افزایش اختلافات سیاسی داخلی

شهرک‌نشینان صهیونیست از بازگشت جنگ به غزه حمایت کردند‌

نتایج یک نظرسنجی، که امروز در رسانه‌های رژیم صهیونیستی منتشر شد، نشان می‌دهد جامعه داخلی رژیم صهیونیستی با بازگشت مجدد جنگ به غزه موافق هستند.

شهرک‌نشینان صهیونیست از بازگشت جنگ به غزه حمایت کردند‌

دو هفته پس از انتشار نظرسنجی‌ که نشان می‌داد 62 درصد از صهیونیست ها خواستار توقف جنگ و انجام توافق تبادل اسرا هستند، نظرسنجی جدید نشان داده 57 درصد هم اکنون بر ادامه جنگ در غزه با شدت بیشتری تأکید دارند. در مقابل، تنها 34 درصد از شهروندان صهیونیست از توقف جنگ و تلاش برای دستیابی به توافق تبادل اسرا حمایت می‌کنند.

روزنامه معاریو که نتایج این نظرسنجی را روز جمعه منتشر کرد، 89 درصد از رأی‌دهندگان احزاب راست‌گرا (احزاب ائتلاف حاکم) همچنان از ادامه جنگ حمایت می‌کنند، درحالی‌که 51 درصد از رأی‌دهندگان احزاب مخالف، توقف جنگ و ادامه مذاکرات با حماس برای تبادل اسرا را ترجیح می‌دهند. 

همچنین‌ در صورتی که اسرای صهیونیست ظرف دو هفته آزاد نشوند، 38 درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی اشغال و الحاق غزه به این رژیم را راه‌حل مناسب دانسته‌اند، 23 درصد به گسترش جنگ از طریق حمله زمینی اعتقاد دارند، 29 درصد توقف درگیری و بازگشت به مذاکرات را ضروری می‌دانند و 10 درصد نیز نظری در این‌باره نداشتند.

ادامه کاهش محبوبیت نتانیاهو و افزایش فضای دو قطبی سیاسی

در پاسخ به این سؤال که «اگر امروز انتخابات برگزار شود به چه کسی رأی می‌دهید؟»، نتایج این نظرسنجی نشان داد که اکثریت همچنان به نتانیاهو بی‌اعتماد هستند اما در عین حال حمایت از احزاب راست‌گرا افزایش یافته است. در هفته جاری، احزاب افراطی در هر دو جناح قدرت بیشتری کسب کرده‌اند. حزب ایتمار بن‌غفیر سه کرسی، حزب بتسلئل اسموتریچ یک کرسی و حزب چپ‌گرای رادیکال نیز دو کرسی به دست آورده‌اند. این روند نشان‌دهنده تشدید دوقطبی شدن فضای سیاسی رژیم صهیونیستی است.

در همین راستا، روزنامه هاآرتص در سرمقاله خود، بنیامین نتانیاهو را به تعمیق این شکاف برای حفظ پایگاه سیاسی‌اش متهم کرده است.

از سوی دیگر، اهارون باراک، رئیس پیشین دیوان عالی رژیم صهیونیستی، نسبت به خطر تشدید این وضعیت و احتمال بروز جنگ داخلی هشدار داده است.

وی در مصاحبه‌ای با کانال 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: «اسرائیل در شرایطی قرار دارد که تصمیمات تنش‌زای نتانیاهو، تظاهرات گسترده‌ای به رهبری ژنرال‌های بازنشسته که او را به تضعیف امنیت کشور متهم می‌کنند، برخوردهای خشونت‌آمیز پلیس با معترضان، از جمله معاون پیشین ستاد کل ارتش، و افزایش سخنان تنفرآمیز میان دو جناح، همگی خطر کشیده شدن اسرائیل به جنگ داخلی خونین را افزایش می‌دهد.»

باراک همچنین به بحران‌های مختلف داخلی که می‌تواند این وضعیت را تشدید کند اشاره کرد  که  ازسرگیری جنگ در غزه، برکناری رئیس شاباک، تلاش برای عزل مشاور قضایی دولت گالی بهاراو- میارا، تحقیقات درباره پرونده‌های فساد نتانیاهو و اتهام‌های مطرح‌شده در مورد پرداخت رشوه به برخی از کارکنان دفتر نخست‌وزیری از سوی یک کشور عربی را شامل می شود. وی این وضعیت را به‌عنوان "جبهه هشتم" در کنار درگیری‌های این رژیم در غزه، کرانه باختری، لبنان، سوریه، عراق، ایران و یمن توصیف کرد و هشدار داد: «شکاف عمیق داخلی بزرگ‌ترین خطر برای جامعه اسرائیل است. این اختلافات رو به وخامت است و بیم آن می‌رود که مانند قطاری که از مسیر خود خارج شده، به پرتگاه سقوط کند و اسرائیل را به جنگ داخلی بکشاند.»

تغییرات در موازنه قدرت احزاب سیاسی

نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد اگر انتخابات زودهنگام برگزار شود، حزب لیکود (حزب نتانیاهو) دو کرسی از دست خواهد داد و تنها 22 کرسی به دست خواهد آورد (در حال حاضر 32 کرسی دارد). حزب «اتحاد ملی» به رهبری بنی گانتس 16 کرسی، حزب «اسرائیل بیتُنا» به رهبری آویگدور لیبرمن 16 کرسی (در حال حاضر 6 کرسی دارد)، حزب «آینده‌» به رهبری یائیر لاپید 12 کرسی (در حال حاضر 24 کرسی دارد)، حزب دموکرات‌ها 12 کرسی، حزب شاس 10 کرسی، حزب «قدرت یهود» 10 کرسی، «یهودیت توراتی» 7 کرسی، «جبهه- تغییر عربی» 6 کرسی، «صهیونیسم دینی» 5 کرسی و «فهرست متحد عربی» 4 کرسی کسب خواهند کرد.

بر این اساس، مجموع کرسی‌های احزاب ائتلاف حاکم 54 کرسی باقی می‌ماند، اما دو کرسی از دست‌رفته لیکود به احزاب راست افراطی «قدرت یهود» و «صهیونیسم دینی» منتقل خواهد شد. در مقابل، احزاب صهیونیستی اپوزیسیون 56 کرسی خواهند داشت و احزاب عربی 10 کرسی در اختیار خواهند گرفت.

همچنین اگر حزب جدیدی به رهبری نفتالی بنت وارد رقابت‌های انتخاباتی شود، این حزب 25 کرسی کسب خواهد کرد و تعداد کرسی‌های لیکود به 19 کاهش می‌یابد. در این سناریو، قدرت اپوزیسیون صهیونیستی به 61 کرسی افزایش می‌یابد، درحالی‌که ائتلاف حاکم تنها 49 کرسی خواهد داشت و 10 کرسی متعلق به احزاب عربی خواهد بود.

ارسال نظر

آخرین اخبار