اعتراف فرمانده سابق ارتش رژیم صهیونیستی به غافلگیری در 7 اکتبر
انتشار فایلهای صوتی از هرتزی هالوی، رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، جنجال زیادی در محافل رسانهای و سیاسی این رژیم ایجاد کرد.

انتشار فایلهای صوتی از هرتزی هالوی، رئیس سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی، جنجال زیادی در محافل رسانهای و سیاسی این رژیم ایجاد کرد. در این فایلها، هالوی میگوید: "چارهای ندارم جز اینکه حماس را به دلیل فریبی که علیه ما پیش از ۷ اکتبر به کار گرفت، تحسین کنم."
هالوی افزود: «حماس از اعتراضات و مسائل انسانی برای غافلگیر کردن ما استفاده کرد و توانست خود را برای حمله آماده کند. آنها در این کار موفق شدند.»
هالوی در اشاره به «اعتراضات» به تجمعات فلسطینیان در سالهای پیش از جنگ در نزدیکی حصار مرزی نوار غزه و اراضی اشغالی اشاره داشت؛ اعتراضاتی که با هدف مطالبه بازگشت آوارگان فلسطینی به شهرها و روستاهای خود که در سال ۱۹۴۸ از آنجا رانده شدند و همچنین شکستن محاصره غزه برگزار میشد.
او ادامه داد: «در تمام رزمایشها و جلساتی که داشتیم، هرگز تصور نمیکردیم که حتی ۵ درصد از آنچه در ۷ اکتبر رخ داد، ممکن باشد.»
هالوی در ژانویه گذشته، مسئولیت حمله حماس در ۷ اکتبر را پذیرفت و از سمت خود استعفا داد. او در ۶ مارس بهطور رسمی از مقام خود کنارهگیری کرد.
در حمله ناگهانی ۷ اکتبر که از سوی گروههای مقاومت طوفان الاقصی نام گذاری شد نیروهای مقاومت در غزه به پایگاههای نظامی و شهرکهای صهیونیستی اطراف غزه یورش بده و دهها نظامی و شهرکنشین صهیونیست را کشته و اسیر کردند.
جنبش حماس اعلام کرد که این حمله در پاسخ به "جنایات روزانه اشغالگران علیه مردم فلسطین و مقدسات، بهویژه مسجدالاقصی" انجام شده است.
مقامهای صهیونیستی حمله ۷ اکتبر را بزرگترین شکست اطلاعاتی و نظامی رژیم اشغالگر توصیف کردهاند؛ رویدادی که ضربه سنگینی به وجهه این رژیم و ارتش آن در سطح جهان وارد کرد.
از ۷ اکتبر تاکنون، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، به کشتار گسترده در نوار غزه ادامه داده و مرتکب جنایت نسلکشی شده است.
این تجاوز تاکنون بیش از ۱۶۰ هزار شهید و زخمی فلسطینی برجای گذاشته که بیشتر آنها را کودکان و زنان تشکیل میدهند. همچنین، بیش از ۱۴ هزار نفر همچنان مفقود هستند.
در 19 ژانویه پس از 15 ماه جنگ ویرانگر در نوار غزه و شکست رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف از پیش تعیین شده آتش بس بین رژیم صهیونیستی وجنبش حماس بر قرار شد، بنا بر مفاد این آتش بس اسرای صهیونیست نزد گروههای مقاومت با هزاران اسیر فلسطینی در زندان های این رژیم مبادله شوند.
جنبش حماس خواهان تضمین پایان کامل جنگ پس از انتهای تبادل اسرا است که رژیم صهیونیستی تا کنون از این موضوع سر باز می زند.
این آتش بس که در دو مرحله قرار است اجرا شود با کارشکنی رژیم صهیونیستی در اجرای مرحله دوم و تهدید رئیس جمهور آمریکا به بازگشت جنگ در صورت آزاد نشدن همه اسرا فعلا به بن بست رسیده است و تبادل اسرا میان دو طرف به صورت کامل متوقف شده است.
مذاکرات غیر مستقیم دو طرف برای رسیدن به توافق جدید همچنان ادامه دارد.